Άρθρα

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο Χ. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ;


“Η Ν.Δ. δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να συνεργαστεί με τους νεοναζί. Όπως βλέπετε δεν λέω Χρυσή Αυγή. Λέω νεοναζί. Και δεν το κάνουμε τυχαία, δεν το κάνω μόνο εγώ, το κόμμα το κάνει. Τους αποκαλούμε σαν αυτό που είναι. Όχι με το όνομα, το οποίο επικαλούνται" σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega .

Χρύσανθος Λαζαρίδης(ταυτότητα)

συνέντευξη τύπου ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος Β’ Πανελλαδική, Απρίλιος 1978, μια άλλη φωτογραφία, όπου βλέπουμε, εξ αριστερών, τον Γιάννη Φλώρο, τον Σπύρο Κιούση, τον Γιάννη Μηλιό και τον περί ου ο λόγος, ο “το Χρηματιστήριο θα φτάσει στις 8.000 μονάδες” Χρύσανθο Λαζαρίδη.

Γαλουχημένος στην κομμουνιστική Αριστερά, αφού υπήρξε κεντρικό στέλεχος του «Ρήγα Φεραίου» με προϊστορία στο ΚΚΕ Εσωτερικού και αντιδικτατορική δράση, πέρασε στην άλλη όχθη, εκείνη του εθνικοπατριωτικού μετώπου. Ο 56χρονος ( σ.σ. 59 χρονών σήμερα)  κ. Χρύσανθος
Λαζαρίδης είναι η «σκιά» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης (σ.σ. πρωθυπουργού σήμερα, κ. Σαμαρά). Αποτελεί έναν από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του και είναι ο άνθρωπος που επεξεργάζεται τις δημόσιες ομιλίες του. Βρίσκεται στη Ρηγίλλης από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ. Τις περισσότερες φορές βρίσκεται στο γραφείο του κ. Σαμαρά και η συμβουλή του είναι πάντα χρήσιμη για τον πρόεδρο της ΝΔ (σ.σ. Ν.Ε. σήμερα)....Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση της στρατηγικής του κόμματος...Ο κ. Λαζαρίδης ήταν ενταγμένος στο ΚΚΕ Εσωτερικού που είχε συσπειρώσει ένα μεγάλο μέρος ριζοσπαστικοποιημένης νεολαίας επηρεασμένο από τον Γαλλικό Μάη και τα κινήματα αμφισβήτησης, με επιρροές από τους θεωρητικούς Αλτουσέρ, Μπετελέμ, Ροσάντα κλ.π....ως φοιτητής του Οικονομικού της Νομικής, το 1972, συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα εναντίον της δικτατορίας από τις γραμμές της οργάνωσης «Ρήγας Φεραίος»...  το 1980, έτος κατά το οποίο αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών ( σ.σ. 8-9  χρόνια στο Οικονομικό, ΜΠΡΑΒΟ !)...Με τον κ. Σαμαρά το μόνο που τους συνέδεε ήταν ότι και οι δύο φοίτησαν στο Κολέγιο Αθηνών...Το 1980 πήγε στη London School of Εconomics για μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά με ειδίκευση στη Νομισματική Θεωρία και στην Επιχειρησιακή Ερευνα...Στη συνέχεια πήγε στη Νέα Υόρκη για να πάρει το διδακτορικό του δίπλωμα στην Οικονομετρία από το City University και μετά σπούδασε Σύγχρονη Θεωρία της Ανάλυσης στο Courant School of Αpplied Μathematics. Ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με τη Θεωρία Παιγνίων και Εφαρμογές στις Διεθνείς Σχέσεις και τις πολεμικές συγκρούσεις, τη Θεωρία Χάους και Εφαρμογές στην Ανάλυση Συστημάτων ισορροπίας και τις... Κβαντικές κυματοσυναρτήσεις και αναλυτικές συνάφειες με τη Θεωρία του Χάους..(σ.σ. ουάου !!!)

 Στηρίζει και την Πολιτική Ανοιξη και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην Παμμακεδονική Ενωση και στις διαμαρτυρίες για το Σκοπιανό. αντιπρόεδρος του ΔΣ του «Δικτύου 21», μιας εθνικοπατριωτικής οργάνωσης με σκληρές θέσεις στα εθνικά θέματα. Στόχος του, όπως και των άλλων μελών του «Δικτύου 21», είναι «η αποενοχοποίηση του πατριωτισμού»
«Μήπως είναι ώρα να ξανακατέβουμε στους δρόμους, αυτή τη φορά για να φύγει η “χούντα” της “ψευτο-προοδευτικής διανόησης” που είναι “εχθρός του λαϊκού και καρικατούρα διανόησης”; »( σ.σ. να και κάποιες αναλαμπές αλήθειας ...)
 «Το πολιτικό σύστημα που δυσκολεύεται να διαχειριστεί τα συμφέροντα της χώρας και τη θέληση της κοινωνίας ενταφιάζει τις παρακαταθήκες του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή και αναδεικνύει τις επικοινωνιακές πομφόλυγες του... Αλέξη Τσίπρα». «Δεν συμφωνώ με τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Παρελαύνουν οι απόντες- οι επίγονοι αυτών που δεν ήθελαν την εξέγερση. Εξοργίζομαι με την οικειοποίηση της εξέγερσης του Πολυτεχνείου από διάφορα κωθώνια που φορούν κουκούλες, σπάνε μαγαζιά και επικαλούνται τα ιδανικά του».( πηγή πληροφοριών : ΕΔΩ)

 Από την έρευνα στο διαδύκτιο βρέθηκαν δυο διαφορετικά βιογραφικά, όλα τους εντυπωσιακά. Στο ένα (και πιο...δημοφιλές) εκ των δυο ο Χρύσανθος Λαζαρίδης εμφανίζεται ως κάτοχος διδακτορικού τίτλου Οικονομετρίας από το CUNY. Mετά από έρευνα στα αρχεία του Πανεπιστήμιου δεν επαληθεύτηκε η ύπαρξη ενός τέτοιου τίτλου. Περισσότερα εδώ.
Σε άλλο βιογραφικό του, ο κ.Λαζαρίδης εμφανίζεται κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από Πανεπιστήμιο Princeton των ΗΠΑ εδώ. Ούτε η ύπαρξη του...τίτλου αυτού επιβεβαιώθηκε από τα αρχεία του Πανεπιστήμιου.

Όσο κι αν ψάξαμε, δεν καταφέραμε να μάθουμε ποιος είναι. Στο Ιντερνετ κυκλοφορούν δυο βιογραφικά του με το ένα να...αναιρεί το άλλο. Στο πιο διαδεδομένο από τα δυο, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης εμφανίζεται ως κάτοχος διδακτορικού διπλώματος το οποίο δεν κατέχει. Αναφέρονται επίσης πλήθος άλλων ιδιοτήτων οι οποίες επίσης δεν επαληθεύονται από κάπου. ( πηγή πληροφοριών : ΕΔΩ)  

ΑΠΟΡΙΑ ! ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΕΚ ΤΩΝ ΣΤΕΝΟΤΑΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ κ. ΣΑΜΑΡΑ, Ο ΕΝ ΛΟΓΩ  Χ. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ; ...Το σίγουρο είναι πως ξεκίνησε κουμμούνι, έγινε ΠΟΛΑΝ και τελικά στενότατος ...σύμβουλος του Σαμαρά... 
( περίεργο αλλά κι' άλλοι φίλοι - υποστηρικτές της ΠΟΛΑΝ είναι σήμερα " σύμβουλοι" του κ. Αντώνη. Λες να εξαργυρώνονται παλιές "επιταγές" ; ...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου