Το Ισραήλ κήρυξε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες persona non grata, αφού κάλεσε για κατάπαυση του πυρός μετά την επίθεση του Ιράν στο εβραϊκό κράτος και καταδίκασε τη επέκταση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. ( φωτό)
Την Τρίτη, η Τεχεράνη εκτόξευσε αρκετούς πυραύλους γι αυτό που το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) χαρακτήρισε ως απάντηση στις πρόσφατες δολοφονίες των αρχηγών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ από το Ισραήλ και ενός Ιρανού στρατηγού που βρισκόταν στον Λίβανο.
Σε δήλωσή του στο "X" την Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Israel Katz, ανακοίνωσε ότι ο Guterres δεν επιτρέπεται πλέον να εισέλθει στη χώρα και κατηγόρησε τον επικεφαλής του ΟΗΕ ότι δεν κατήγγειλε την «απεχθή επίθεση» του Ιράν.
«Όποιος δεν μπορεί να καταδικάσει απερίφραστα την αποτρόπαια επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, όπως έχει κάνει σχεδόν κάθε χώρα στον κόσμο, δεν αξίζει να πατήσει το πόδι του στο ισραηλινό έδαφος», έγραψε ο υπουργός. Ο Guterres «δεν έχει ακόμη καταγγείλει τη σφαγή και τις σεξουαλικές θηριωδίες που διέπραξαν οι δολοφόνοι της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου» και δεν έχει κάνει καμία προσπάθεια να κηρύξει την παλαιστινιακή μαχητική ομάδα ,τρομοκρατική οργάνωση, πρόσθεσε ο Ισραηλινός διπλωμάτης.
Ο υπουργός συνέχισε ισχυριζόμενος ότι ο Guterres «θα μείνει στη μνήμη μας ως κηλίδα στην ιστορία του ΟΗΕ» επειδή έδωσε «υποστήριξη σε τρομοκράτες, βιαστές και δολοφόνους από τη Χαμάς, τη Χεζμπολάχ, τους Χούτι και τώρα το Ιράν».
Μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ο Guterres δήλωσε σε ανάρτησή του στο X ότι «ανησυχεί εξαιρετικά με την κλιμάκωση της σύγκρουσης στον Λίβανο» και καταδίκασε τη συνολική διεύρυνση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή ως «κλιμάκωση μετά από κλιμάκωση».
«Αυτό πρέπει να σταματήσει», έγραψε ο γενικός γραμματέας, τονίζοντας ότι «χρειαζόμαστε οπωσδήποτε μια κατάπαυση του πυρός».
Ενώ ο Guterres δεν έχει σχολιάσει ακόμη την απόφαση του Ισραήλ να του απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov δήλωσε ότι η κίνηση ουσιαστικά αποκλείει τον ΟΗΕ από τη ρύθμιση της σύγκρουσης.
«Ουσιαστικά, βλέπουμε την ισραηλινή άποψη, η οποία λέει ότι το Ισραήλ δεν επιτρέπει κανέναν ρόλο στον ΟΗΕ. Πράγματι, η κατάσταση είναι εξαιρετικά τεταμένη στην περιοχή, καλούμε όλους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση», είπε ο Peskov.
ἀπό : swentr.site
Στην πραγματικότητα, από τις 206 χώρες που αναγνωρίζονται από τα Ηνωμένα Έθνη, μόνο έντεκα έχουν καταδικάσει τα αντίποινα του Ιράν
Ποιος το λέει; Η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (AJC).
Το AJC δημιούργησε μια σελίδα στην οποία απαριθμεί όλες τις χώρες που έχουν καταδικάσει τις ενέργειες του Ιράν, με τίτλο:
Και σύμφωνα με το AJC, οι μόνες χώρες που έχουν (κατά τη στιγμή της σύνταξης) είναι:
Αυστρία: Ομοσπονδιακός καγκελάριος Karl Nehammer
Βουλγαρία: Υπουργός Εξωτερικών Ivan Kondov
Κύπρος: Υπουργείο Εξωτερικών
Τσεχία: Πρωθυπουργός Petr Fiala
Γερμανία: Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών
Ελλάδα: Υπουργείο Εξωτερικών
Ουγγαρία: Πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν
Κάτω Χώρες: Υπουργός Εξωτερικών Caspar Veldkamp
Ρουμανία: Υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας Luminita Odobescu
Ηνωμένο Βασίλειο: Πρωθυπουργός Keir Starmer
Ηνωμένες Πολιτείες: Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν
Πιθανώς, τα άλλα 195 έθνη του κόσμου – τα περισσότερα από τα οποία ψήφισαν μόλις πριν από μερικές εβδομάδες στον ΟΗΕ για τον τερματισμό κάθε εμπορίου με το Ισραήλ μέχρι να σταματήσει τη γενοκτονία του και την παράνομη κατοχή της Παλαιστίνης – περιλαμβάνονται επίσης στη λίστα των απαγορευμένων του Katz και κανένα τους δεν επιτρέπεται να εισέλθει στο γενοκτονικό κράτος του απαρτχάιντ.
( Ἀπό : skwawkbox.org )
Κῦττα θράσος !
Καί καταδικάζουν ὅποιον δέν συντάσσεται μαζύ τους, ὅποιον δέν τούς κάνει τά χατίρια, ἀλλά μέχρι καί μετρητή παρακολουθήσεως τῶν χωρῶν καί τῆς συμπεριφορᾶς τους ἀπέναντι στό Ἰσραήλ ἔχουν.
Βρέ τί ἔχει πάθει μέ ᾿δαύτους ἡ Ἀνθρωπότης !
Ἡ Πελασγική
έχουν 'επιβάλλει' εκδηλώσεις γιά τό 'ολοκαύτωμα' στά περισσότερα κράτη....πιά άλλη απόδειξη γιά τό ποιοί είναι;
ΑπάντησηΔιαγραφήἘκδηλώσεις ; Αὐτές δέν εἶναι τίποτε καί παρέρχονται. Τά Μουσεῖα Ὁλοκαυτώματος ἐπιβάλλονται, κατασκευάζονται καί μένουν ἐκεῖ γιά πάντα νά θυμίζουν ποιός ἔχει τό "πάνω χέρι".
ΔιαγραφήΤό μουσεῖο κατασκευάζεται σέ περίοπτον θέσι στήν Θεσσαλονίκη
( https://sxolianews.blogspot.com/2020/02/blog-post_14.html )
ἤ τήν Σαλόνικα ὅπως τούς ἀρέσει νά τήν λένε τήν « πόλη καί μητέρα τοῦ Ἰσραήλ » :
https://sxolianews.blogspot.com/2020/08/blog-post_22.html
Καί στήν Κύπρον :
https://sxolianews.blogspot.com/2021/01/blog-post_28.html
Οἱ ἐκδηλώσεις φεύγουν τά μουσεῖα καί τά μνημεῖα μένουν.
Καλησπέρα ἀγαπητέ !
Οι μπόμπες δια αυτόν ακριβώς τον λόγον υπάρχουν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟἱ μπόμπες ὑπάρχουν, αὐτοί πού θ᾿ἀναλάβουν νά τίς χρησιμοποιήσουν ἀναλόγως, λείπουν.
ΔιαγραφήΠαρ᾿ὅλα αὐτά δέν εἶμαι ὑπέρ τέτοιων λύσεων. Προτιμῶ νά ὐπάρχῃ ἡ κοινή λογική, ἡ ἀντικειμενική κρίσις περί τοῦ τί εἶναι σημαντικό σ᾿ἕνα κράτος καί τί ἐκ τοῦ περισσοῦ καί βεβαίως γνῶσις τῆς Ἱστορίας τοῦ τόπου τοῦ κάθε ἡγέτου. Ἅν ὅλα αὐτά ὑπῆρχαν δέν θά βρισκόταν κανένας ἀλλοεθνής, ὅποιος κι᾿ἄν ἦταν αὐτός, νά ἀπαιτῇ καί νά πραγματοποιεῖται ἡ ἀπαίτησίς του.
Συνεπῶς αὐτό πού δέν ὑπάρχει εἶναι τό αὐτονόητον πού θά ἔπρεπε νά ὑπάρχῃ γιά κάθε Ἔθνος.
Καλησπέρα ἀγαπητέ !