Άρθρα

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Τό Μέλλον τοῦ Χριστιανισμοῦ

Θά βοηθήσῃ νά σωθοῦν οἰ Λευκοί ; 

Γράφει ὁ Jared Taylor 

 Ο Χριστιανισμός πεθαίνει στη Δύση. Η θρησκεία που για αιώνες καθόριζε τους Ευρωπαίους γίνεται όλο και περισσότερο τριτοκοσμική θρησκεία. Τι σημαίνει αυτό για τους λευκούς;

Αυτό είναι το άρθρο που με έκανε να αναρωτηθώ: «Εκατοντάδες εκκλησίες της Σκωτίας προς πώληση καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο απομακρύνεται από τον Χριστιανισμό».

Η Εκκλησία της Σκωτίας πρέπει να πουλήσει εκκλησίες. Τα τελευταία 20 χρόνια, έχασε ένα εκατομμύριο μέλη –σε μια χώρα μόλις 5,4 εκατομμυρίων– και έχασε το 40% του κλήρου της. Η πλειοψηφία των Σκωτσέζων λέει τώρα ότι δεν πιστεύουν πουθενά.

Μπορείτε να κάνετε δική σας αυτήν την εκκλησία των 2.800 τετραγωνικών ποδιών στο Inverness-shire για μόλις 44.000 $.

Η τιμή είναι περίπου το ένα πέμπτο της μέσης τιμής του σπιτιού στην περιοχή και η εκκλησία είναι πολύ μεγαλύτερη. Έχει ήδη διαμορφωθεί ως σχολείο ή μουσείο, αλλά θα μπορούσατε να λάβετε άδειες για να το μετατρέψετε σε ντίσκο ή το δικό σας μικρό κάστρο.


Αν θέλετε κάτι πιό πολυτελές, υπάρχει η εκκλησία του Αγίου Μάρκου 14.500 τετραγωνικών ποδιών στο κέντρο του Αμπερντίν. Θα σας κοστίσει σχεδόν μισό εκατομμύριο δολάρια, αλλά δείτε αυτό το υπέροχο εσωτερικό.

Ακόμη και αυτή, που μπορεί να είναι η παλαιότερη εκκλησία στη Σκωτία, η 900 χρόνων Birnie Kirk στο Moray, έπρεπε να κλείσει τις πόρτες της.

Ήταν σε συνεχή χρήση από το 1140, αλλά τώρα δεν υπάρχουν αρκετοί χριστιανοί για να το συνεχίσουν την παράδοσιν του εκκλησιάσματος

Αυτό συμβαίνει παντού. Πέρυσι, αυτή η εκκλησία, αρχιτεκτονικής art-deco στην Picardy της Γαλλίας, βγήκε προς πώληση για 278.000 δολάρια.
Αυτή η πρώην εκκλησία στην Ουτρέχτη, στην Ολλανδία, είναι πλέον μπαρ.
Στο Ουισκόνσιν, αυτό που κάποτε ήταν εκκλησία έχει γίνει εστιατόριο.
Αυτή η αμερικανική εκκλησία είναι πλέον μια ιδιωτική κατοικία. Τα παιδιά χτυπούν τις καμπάνες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Γνωρίζουμε την Ιταλία ως μια καθολική χώρα με βαθιές ρίζες, αλλά στη Νάπολη «μόνο οι 79 από τις 203 εκκλησίες [χρησιμοποιούνται] για νόμιμη λατρεία».


Μπακού, CC BY-SA 3.0, μέσω Wikimedia Commons
Το 2018, νεαροί Ναπολιτάνοι ανέλαβαν την εκκλησία του 6ου αιώνα του San Gennaro για ένα αποκριάτικο πάρτι.
Ντύθηκαν ιερείς και βρικόλακες, ενώ οι DJ έπαιζαν εκκωφαντική μουσική.
Το αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν ο απαγχονισμός μιας νεαρής γυναίκας.

Αυτό είναι ένα μέρος μιας παράστασης στην Εκκλησία του Ελέους στη Λέιρα της Πορτογαλίας, με τους «χορευτές» στην "Αγία Τράπεζα". Η εκκλησία χρονολογείται στο 1498.

Δεν χρειάζεται να είσαι πιστός για να σε λυπεί αυτή η αδιαφορία, ακόμη και η περιφρόνηση, για τον Χριστιανισμό.

Υπήρξαν πρώτοι μη λευκοί Χριστιανοί –η Αιθιοπική Εκκλησία είναι μια από τις παλαιότερες– αλλά για ίσως 1.000 χρόνια, ο Χριστιανισμός ήταν στο επίκεντρο αυτού που σήμαινε να είσαι λευκός.

Πιστωτική εικόνα: © Carola Frentzen/DPA/ZUMAPRESS.com

Μέχρι το 1924, ο καθολικός συγγραφέας και ιστορικός Hilaire Belloc έγραψε: «Η Ευρώπη είναι η πίστη και η πίστη είναι η Ευρώπη».

Στο μυθιστόρημα του Robert Louis Stevenson το 1883 Treasure Island", όταν ο Jim Hawkins συναντά έναν ναυαγό στην Καραϊβική, οι πρώτες λέξεις που βγήκαν από το στόμα του άντρα ἠταν :  «Είμαι ο καημένος ο Ben Gunn και δεν έχω μιλήσει με χριστιανό αυτά τα τρία χρόνια». Ο Τζιμ αμέσως σκέφτεται: «Τώρα μπορούσα να δω ότι ήταν ένας λευκός άντρας σαν κι εμένα».

Το να είσαι χριστιανός σήμαινε να είσαι λευκός και να είσαι λευκός σήμαινε να είσαι χριστιανός. Οι Ευρωπαίοι ουσιαστικά δεν «είχαν» θρησκεία. Ο Χριστιανισμός ήταν τόσο αναπόφευκτο όσο η γλώσσα ή η εθνικότητα.

Δεν υπήρχε τέτοιο πράγμα όπως θρησκευτική προτίμηση σαν να ήταν γεύση στο φαγητό ή το ποτό.

Οι ιεραπόστολοι ακολουθούσαν στενά τους εξερευνητές και ο Κολόμβος ήταν εξίσου ιεραπόστολος όσο και εξερευνητής.

Η διάδοση της σωτηρίας μέσω του Ιησού ήταν ένα χαρούμενο μέρος του φορτίου του λευκού ανθρώπου.

Ως ιεραποστολικός ύμνος από το 1819, βάλτε το:

Από πολλά αρχαία ποτάμια,
Από πολλέ πεδιάδες με φοινικίες,
Μας καλούν να ελευθερώσουμε
τη γη τους από την αλυσίδα του λάθους!

Μάταια με την άφθονη καλοσύνη
Τα δώρα του Θεού σκορπίζονται,
Ο ειδωλολάτρης στην τύφλωσή του
προσκυνά το ξύλο και την πέτρα!

Πιστωτική εικόνα: © Creative Touch Imaging Ltd/NurPhoto μέσω ZUMA Press

Τώρα, καθώς οι Ευρωπαίοι εγκαταλείπουν την Εκκλησία, οι εκκλησίες που ίδρυσαν οι ιεραπόστολοι έχουν αναπτυχθεί υπερβολικά. Το Πανεπιστήμιο Wesleyan περιγράφει τη μαζική φυλετική αλλαγή στους πιστούς

«Μια δραστική μείωση του αριθμού των Χριστιανών στη Δυτική Ευρώπη και, σε μικρότερο βαθμό, στη Βόρεια Αμερική έχει αντισταθμιστεί από τεράστια κέρδη στην Ασία (όπου ο Χριστιανισμός έχει 15πλασιαστεί από το 1900) και την Αφρική (όπου έχει πολλαπλασιαστεί στο 42-πλάσιο). Οι λευκοί αποτελούν πλέον μόνο μια μειοψηφία Χριστιανών παγκοσμίως».

Εδώ είναι οι δέκα μεγαλύτεροι πληθυσμοί χριστιανών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να είναι νούμερο ένα με περίπου 247 εκατομμύρια κατ' όνομα χριστιανούς, αλλά η Βραζιλία και το Μεξικό είναι οι νούμερο δύο και τρία. Οι Φιλιππίνες, η Νιγηρία, η Κίνα, το Κονγκό και η Νότιος Αφρική είναι όλες στην πρώτη δεκάδα.

Ακόμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, μόνο περίπου το 44% των Χριστιανών είναι λευκοί.

Όπως δείχνει η επάνω γραμμή αυτού του γραφήματος, μόνο το 34% των λευκών - το σκούρο μπλε μπλοκ - πηγαίνουν στην εκκλησία κάθε εβδομάδα. Στην επόμενη σειρά, οι Ισπανόφωνοι εκκλησιάζονται περισσότερο από τους λευκούς, με 39% στα στασίδια κάθε εβδομάδα. Οι μαύροι είναι οι πιο ένθερμοι Χριστιανοί, με 47% στην εκκλησία κάθε εβδομάδα.

Υπάρχουν 236 καρδινάλιοι στην Καθολική Εκκλησία και προέρχονται από όλο τον κόσμο.

Πιστωτική εικόνα: © Evandro Inetti/ZUMA Press Wire

Ακολουθεί μια λίστα καρδιναλίων ανά ήπειρο. Όπως μπορείτε να δείτε, οι 109 από την Ευρώπη αντιπροσωπεύουν λιγότερο από τους μισούς.

Ούτε οι 27 από τη Βόρεια Αμερική είναι ολόλευκοι. Ένας είναι από την Αϊτή, δύο είναι Μεξικανοί και ένας Αμερικανός καρδινάλιος είναι μαύρος. Μόνο ένας από τους τρεις από την Ωκεανία είναι λευκός. Οι άλλοι είναι από την Τόνγκα και την Παπούα Νέα Γουινέα. Περίπου το 70% των Καθολικών είναι τώρα μη λευκοί, και κάποια μέρα θα υπάρξει Πάπας της BIPOC.

Έτσι, οι λευκοί γίνονται λιγότερο χριστιανοί και κάποιοι είναι ακόμη και αντιχριστιανικοί. Την ίδια στιγμή, η ολοένα αυξανόμενη πλειοψηφία των Χριστιανών δεν είναι λευκοί. Τι σημαίνει αυτό για εμάς;

Πρώτον, οι λευκοί δεν έχουν χάσει απλώς κάτι που τους καθόριζε κάποτε. Έχουν χάσει και ένα πνευματικό ανάχωμα. Για τους περισσότερους ανθρώπους, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανακούφιση από το να πιστεύουν αυτό που πιστεύουν όλοι οι άλλοι. Το να είσαι χριστιανός ήταν προστασία από την απόγνωση, την αποξένωση και την απόρριψη της παράδοσης.

Παλιότερα αλλά και τώρα, οι Κυριακάτικες λειτουργίες είναι ένα αισθητικό καταφύγιο από τη χοντροκομμένη μουσική και την άψυχη αρχιτεκτονική.

Και το εκκλησίασμα είναι υγιείς κοινότητες ανθρώπων που ενδιαφέρονται ο ένας για τον άλλον για κάθε πτυχή της ζωής του.

Πώς μπορεί η παρακμή ενός τόσο κεντρικού στοιχείου για την πολιτιστική και φυλετική ταυτότητα να μην έχει καταστροφικές συνέπειες; Έχουμε παραδοθεί στην επιστήμη και στους υπολογισμούς, αλλά ο υπολογισμός δεν ωθεί έναν εξυψωμένο λαό σε μεγαλύτερα ύψη

Οι άνθρωποι δεν δίνουν τη ζωή τους για τα ωφελήματά τους. Θυσιάζουν τη ζωή τους για τα πάθη τους και δεν τα υπολογίζουν ως πάθη τους.

Η θρησκεία συνδέεται στενά με την καλύτερη ψυχική και ακόμη και σωματική υγεία.

Οι θρησκευόμενοι λευκοί έχουν περισσότερα παιδιά από τους μη πιστούς και η εκκλησία είναι το θεμέλιο ίδρυμα για όσους τιμούν τους συζυγικούς όρκους και είναι αποφασισμένοι να οικοδομήσουν ισχυρές οικογένειες.

Την ίδια στιγμή όμως, πολλές από τις όλο και λιγότερες ενεργές εκκλησίες αντιτίθενται ανοιχτά στη λευκή συνείδηση ​​και είναι πολύ πιο πιθανό να έχουν αναρτημένη τη σημαία των ομοφυλόφιλων παρά την εθνική τους σημαία ή ακόμα και τη χριστιανική σημαία.

Πιστωτική εικόνα: © Gina M Randazzo/ZUMA Press Wire
Πιστωτική εικόνα: © Joe Giddens/PA Wire μέσω ZUMA Press

Πολλοί Χριστιανοί δεν γνωρίζουν καν ότι υπάρχει χριστιανική σημαία.

Καθώς ο Χριστιανισμός γίνεται μη λευκός, παύει να είναι πηγή φυλετικής ενότητας. Μερικοί Χριστιανοί εξακολουθούν να έχουν την παραδοσιακή άποψη ότι η πίστη είναι η Ευρώπη, αλλά οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η πίστη δεν γνωρίζει σύνορα. Οι λευκοί χριστιανοί μπορούν, φυσικά, να δημιουργήσουν ξεχωριστές κοινότητες που είναι ρητά λευκές και χριστιανικές. Η θαυμάσια επιτυχημένη πόλη Orania της Νότιας Αφρικής που κατοικούν μόνο Αφρικανοί είναι βαθιά θρησκευόμενη.

Οι ολόλευκες χριστιανικές κοινότητες θα μπορούσαν να δημιουργηθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες και μερικοί μπορεί να δεχτούν έντιμους, φυλετικά συνειδητοποιημένους μη πιστούς. Μπορεί μόνο οι Εκκλησιαζόμενοι να έχουν τη δέσμευση και την πειθαρχία που απαιτείται για τον διαχωρισμό.

Σε κάθε περίπτωση, μια δυνατή, παραδοσιακή πίστη των πατέρων μας θα είναι σίγουρα μέρος κάθε ισχυρής λευκής ταυτότητας και επιτυχημένου διαχωρισμού.

Ἀπό : unz.com


Διαβᾶστε γιἀ τόν συντάκτη τοῦ θέματος, 
Jared Taylor, ΕΔΩ 



Ἡ Πελασγική