Άρθρα

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Τά ἄκρως ἐνδιαφέροντα...

φωτό
 Το Πακιστάν υποβάλλει αίτηση για ένταξη στους BRICS

Η χώρα αναμένει να γίνει δεκτή το επόμενο έτος κατά τη διάρκεια της προεδρίας της Ρωσίας

Το Πακιστάν θα μπορούσε να ενταχθεί στην οικονομική συμμαχία BRICS το επόμενο έτος, δήλωσε ο νεοδιορισθείς πρεσβευτής της χώρας στη Ρωσία, Muhammad Khalid Jamali, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων TASS την Τετάρτη.

Είπε ότι η χώρα έχει ήδη υποβάλει αίτηση για ένταξη και υπολογίζει στη βοήθεια της Ρωσίας στη διαδικασία ένταξης. Η Ρωσία θα αναλάβει την προεδρία των BRICS το 2024. 

« Το Πακιστάν θα ήθελε να είναι μέρος αυτού του σημαντικού οργανισμού και βρισκόμαστε στη διαδικασία επικοινωνίας με τα κράτη μέλη γενικά και με τη Ρωσική Ομοσπονδία ειδικότερα για την παροχή υποστήριξης στην ένταξη του Πακιστάν », δήλωσε ο πρέσβης.

Οι BRICS σήμερα περιλαμβάνουν τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική. Στο μπλοκ θα μπορούσαν να ενταχθούν η Αργεντινή, η Αίγυπτος, η Αιθιοπία, το Ιράν, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον Ιανουάριο. Με βάση τις εκτιμήσεις των αναλυτών, το διευρυμένο BRICS+ είναι ήδη οικονομικά μεγαλύτερο από το G7, μια συμμαχία βιομηχανοποιημένων και ανεπτυγμένων χωρών που αποτελείται από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Ιαπωνία.

Συνολικά, περισσότερες από 40 χώρες έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον να ενταχθούν στους BRICS, σύμφωνα με την πρόεδρο της Νότιας Αφρικής του 2023. Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ δήλωσε στις αρχές Οκτωβρίου ότι η ένωση των BRICS σχεδιάζει να καταρτίσει έναν κατάλογο υποψηφίων για το καθεστώς του κράτους-εταίρου της ένωσης πριν από την επικείμενη σύνοδο κορυφής στο Καζάν το 2024. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, κατά τη ρωσική προεδρία των BRICS, τα κράτη μέλη θα εστίασουν στην περαιτέρω επέκταση του « κύκλου των φίλων των BRICS », συμπεριλαμβανομένων χωρών της  Λατινικής Αμερικής. 

Σε συνέντευξή του στην China Media Group τον περασμένο μήνα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η επέκταση των BRICS βασίστηκε στην παγκόσμια αρχή της πολυπολικότητας. Σύμφωνα με τον Πούτιν, κανένα έθνος δεν θέλει να είναι στο περιθώριο και να ενεργεί σύμφωνα με την ιδιοτροπία « κάποιου κυρίαρχου » και οι BRICS είναι μια πλατφόρμα όπου οι χώρες μπορούν να διαμορφώσουν σχέσεις στη βάση της ισότητας.

Ἐν τῷ μεταξύ οἱ  BRICS : 

Οι BRICS ζήτησαν να χαρακτηρίσουν το Ισραήλ «τρομοκρατικό» κράτος

Ο Ιρανός πρόεδρος Ebrahim Raisi κάλεσε τα έθνη των BRICS να χαρακτηρίσουν την ισραηλινή κυβέρνηση και τον στρατό του ως τρομοκρατικές οργανώσεις για τα υποτιθέμενα εγκλήματα πολέμου τους κατά των Παλαιστινίων. Υπέβαλε το αίτημα στη διαδικτυακή Έκτακτη Κοινή Συνάντηση της ομάδας για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή στη Γάζα την Τρίτη.

Το Ιράν, το οποίο γίνεται επίσημα μέλος των BRICS τον Ιανουάριο, είχε ζητήσει την έκτακτη σύνοδο κορυφής για να συζητηθεί ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα. Ο Ραΐσι προέτρεψε τα μέλη να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους για να σπάσουν την « πολιορκία » του Ισραήλ στη Γάζα και να εξασφαλίσουν την ασφαλή παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας.  

Ραΐσι - φωτό
« Είναι απαραίτητο αυτό το πλαστό καθεστώς να αναγνωριστεί ως τρομοκρατικό καθεστώς και ο στρατός του να θεωρηθεί τρομοκρατική οργάνωση », είπε, παρακαλώντας τα μέλη του μπλοκ να αναγνωρίσουν το δικαίωμα του παλαιστινιακού κράτους στην αυτοάμυνα, ενώ διακόπτουν τους δεσμούς με τη Δυτική Ιερουσαλήμ. 

« Σε ό,τι αφορά τα συνεχή εγκλήματα [που διαπράττονται] και τη ρατσιστική φύση του πλαστού ισραηλινού καθεστώτος, τα ελεύθερα έθνη [του κόσμου] αναμένουν από όλες τις κυβερνήσεις, ιδιαίτερα τα μέλη των BRICS να θέσουν αμέσως το ζήτημα της διακοπής των πολιτικών, οικονομικών και στρατιωτικών δεσμών με το καθεστώς, ψηλά στην ατζέντα », συνέχισε ο Ραΐσι. 

Τα κράτη-μέλη των BRICS θα πρέπει επίσης να ξεκινήσουν έρευνα για την εικαζόμενη χρήση παράνομου λευκού φωσφόρου και άλλων απαγορευμένων όπλων από το Ισραήλ εναντίον αμάχων, πρότεινε ο Ιρανός πρόεδρος.  

Το Ιράν, είπε ο Raisi, θα υποστηρίξει την κοινή προσπάθεια της Νότιας Αφρικής – που κατατέθηκε με τέσσερις άλλες χώρες την Παρασκευή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο – για να διερευνηθεί εάν είχαν διαπραχθεί εγκλήματα πολέμου στη Γάζα. Ωστόσο, πρότεινε ότι η κατάθεση θα πρέπει επίσης να θεωρήσει τις ΗΠΑ υπεύθυνες για τη δολοφονία παιδιών από το Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας.  

Το Ισραήλ έχει σκοτώσει περισσότερους από 13.500 Παλαιστίνιους στη Γάζα από τότε που κήρυξε τον πόλεμο στη Χαμάς τον περασμένο μήνα, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 5.600 παιδιά, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους υγείας. Τουλάχιστον 6.000 ακόμη κάτοικοι του θύλακα λέγεται ότι αγνοούνται. Το Ισραήλ χαρακτήρισε τον άνευ προηγουμένου βομβαρδισμό της αποκλεισμένης περιοχής ως δικαιολογημένη απάντηση στην αιφνιδιαστική διασυνοριακή επίθεση της Χαμάς, η οποία άφησε νεκρούς 1.200 Ισραηλινούς στις 7 Οκτωβρίου.

Οι ηγέτες των χωρών μελών των BRICS και των εισερχόμενων μελών της Σαουδικής Αραβίας, της Αργεντινής, της Αιγύπτου, της Αιθιοπίας, του Ιράν και των ΗΑΕ συμμετείχαν στην εικονική σύνοδο κορυφής της Τρίτης που διοργανώθηκε από τη Νότια Αφρική. Ενώ οι παρευρισκόμενοι αναμενόταν να δημοσιεύσουν μια κοινή δήλωση σχετικά με τη σύγκρουση, ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόσα είπε την Τρίτη ότι οι διπλωμάτες δεν είχαν χρόνο να συντάξουν τη δήλωση. Αντίθετα, οι περισσότερες χώρες επέλεξαν να εκδώσουν μεμονωμένες δηλώσεις, με τις περισσότερες να ζητούν κάποια μορφή κατάπαυσης του πυρός.

Πάντως μέ τίς τελευταῖες ἐξελίξεις στό θέμα τῶν ὀμήρων στόν πόλεμο Ἰσραήλ -Χαμάς

Η Μόσχα χαιρετίζει τη συμφωνία ομηρίας Ισραήλ-Χαμάς

Η Ρωσία χαιρετίζει τη νέα συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, δήλωσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στη ρωσική εφημερίδα Izvestia. Μια τετραήμερη ανθρωπιστική παύση θα επιτρέψει την απελευθέρωση δεκάδων Ισραηλινών ομήρων και Παλαιστινίων κρατουμένων.

Η Ρωσία ενθάρρυνε με συνέπεια τους δύο εμπόλεμους να υπογράψουν εκεχειρία, ενώ προέτρεψε τη Χαμάς να απελευθερώσει τους αιχμαλώτους της το συντομότερο δυνατό.

Επαινώντας τη συμφωνία, η Ζαχάροβα είπε ότι «είναι κάτι που ζητούσε η Ρωσία από την έναρξη της σύγκρουσης». Στη συνέχεια επαίνεσε «τις ειδικές προσπάθειες του Κατάρ με στόχο την πρακτική εφαρμογή της έκκλησης της διεθνούς κοινότητας για αποκλιμάκωση».

 ὁ ΥΠΕΞ τοῦ Κατάρ, κορυφαῖος διπλωμάτης γιά τό θέμα τοῦ πολέμου Ἰσραήλ - Χαμάς, Μοχάμεντ μπίν Ἀμπντουλραμάν μπίν Τζασίμ Ἀλ Θανί  φωτό

Την Τετάρτη, μετά από εβδομάδες τεταμένων διαπραγματεύσεων, το Ισραήλ και η Χαμάς κατέληξαν σε μια πολυαναμενόμενη συμφωνία, σύμφωνα με την οποία η παλαιστινιακή ένοπλη ομάδα θα απελευθέρωνε τουλάχιστον 50 ομήρους –γυναίκες και παιδιά, κατά τη διάρκεια μιας τετραήμερης παύσης που θα μπορούσε να παραταθεί. Το Γραφείο του Πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου επεσήμανε ότι «η απελευθέρωση κάθε επιπλέον δέκα ομήρων θα έχει ως αποτέλεσμα μία επιπλέον ημέρα στην παύση».

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η συμφωνία θα περιλαμβάνει «την απελευθέρωση ορισμένων Παλαιστινίων γυναικών και παιδιών που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές», προσθέτοντας ότι ο αριθμός θα «αυξηθεί σε μεταγενέστερα στάδια εφαρμογής της συμφωνίας». Πολλές αναφορές των μέσων ενημέρωσης αναφέρουν τον ακριβή αριθμό σε 150 άτομα.

Το Κατάρ, το οποίο φιλοξενεί το πολιτικό γραφείο της Χαμάς και έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις, πρόσθεσε ότι η ηρεμία στις μάχες θα επιτρέψει σε μεγαλύτερο αριθμό ανθρωπιστικών νηοπομπών και βοήθειας να εισέλθουν στη Γάζα, η οποία βρίσκεται υπό πολιορκία από το Ισραήλ το τελευταίο διάστημα.

Εν τω μεταξύ, σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Κατάρ, υπουργός Επικρατείας, Μοχάμεντ Αλ-Χουλαΐφι, προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να «αδράξει αυτό το σύντομο παράθυρο ευκαιρίας για να δημιουργήσει περαιτέρω ώθηση για τη διπλωματική τροχιά», σύμφωνα με το CNN.

Η Χαμάς κρατά επί του παρόντος περίπου 240 ομήρους, έχοντας απελευθερώσει μόνο τέσσερις από την αιφνιδιαστική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, η οποία στοίχισε τη ζωή σε περισσότερες από 1.200 ζωές.


Ἡ Πελασγική

16 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,πάντως η ένταξη στο BRICS κάποιων παραδοσιακών εχθρών,"μεταξύ" τους μάλλον βρωμάει αρκετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἐννοεῖς τήν Ἰνδία-Πακιστάν ἔτσι ;

      Δέν ξέρω,ἴσως αὐτό ἀκριβῶς πού διακηρύσσει τόσο ἔντονα ὁ Ποῦτιν κι᾿ἀφορᾷ τήν πολιπολικότητα νά εἶναι τό παράδειγμα αὐτό. "Παραδοσιακοί ἐχθροί" ὅπως τούς χαρακτηρίζεις,νά βρίσκονται κάτω ἀπό κοινούς σκοπούς καί νά ὑπηρετοῦν τά αὐτονόητα δικαιώματα : « Η δομή της πολυπολικότητας θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να ενισχύεται, προστατεύοντας τα δικαιώματα των εθνών στην κυριαρχία και την ταυτότητα και θα προωθήσει την πραγματική οικονομική ανάπτυξη...»

      Δέ νομίζεις πώς αὐτό εἶναι πολύ πιό σημαντικό ἀπό κάθε «παραδοσιακή ἐχθρότητα» πού μόνον κακό φέρνει γιά ὅποιον μένει προσκολλημένος σέ τέτοιες ἀντιλήψεις ;
      Ὁ κόσμος ἀλλάζει. Οἱ καιροί εἶναι πονηροί καί πολλά πρέπει νά ἀφήσουν πίσω τους τά ἔθνη ἐάν θέλουν νά συνεχίσουν νά ὑπάρχουν μέ κάθε σεβσμό στήν Ἱστορία τους καί τήν Ἱστορία τῆς Ἀνθρωπότητος.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Bill- Kill !

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω τι θα γίνει , αλλά,η κατάσταση θυμίζει την μετά τον Β Παγκοσμίο εποχή,όπου τέτοιες μεγάλες κουβέντες ακουγόταν και από την κοινωνία των Εθνών και από το νεογέννητο ΝΑΤΟ,άσε που τίποτα δεν εγγυάται την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εθνών και των ανθρώπων που υποφέρουν.Μαλλον δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε κανέναν και το κακο είναι πως έχουμε και θα έχουμε για τα επόμενα κρίσιμα χρόνια,ένα μάτσο καθάρματα να μας κυβερνούν!

      Διαγραφή
    3. Ἄλλα ἑτοίμαζαν τότε καί ἄλλα τώρα.Σέ βασικές γραμμές δέν ἔχεις ἄδικο ἀλλά εἶναι πολύ διαφορετικά πλέον τά πράγματα καί πολύ ἄσχημα...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Bill- Kill !

      Διαγραφή
    4. Γιατι το Ινδια-Κινα και το Ρωσσια-Κινα τι ειναι; Θα μου πεις εδω συνυπαρχουν Γερμανια με Γαλλια, Πολωνια και ΗΒ στο ΝΑΤΟ και Ιαπωνια με ΗΠΑ

      ΛΟΚΙ

      Διαγραφή
  2. Σούζα το Ισραήλ στο Κατάρ ,εμ εδώ φαίνεται πόσο βρώμικοι είναι όλοι τους ,συγχωρέστε με για το σχόλιο καθώς η κατάπαυση του πυρός (ποιά χαμάς είδατε τίποτα;)είναι κάτι θετικό,όμως ενώ δεν έχω αρνητική άποψη για καποιους λαους της μέσης ανατολής ,κάτι Κατάρ, κάτι Σαουδικές Αραβίες,αφήστε καλύτερα να μην εκφραστώ, απλά μόνο να ρωτήσω:εκεί στην ευρωπαϊκή ένωση την βρήκατε την άκρη με τους δωροδοκούμενους αξιωματούχους σας,ούστ λέμε.... Α και το Πακιστάν στους brics,εντάξει.......ολα ειναι απλα,απλά και σιχαμερά, αξιότιμη πελασγικη, για αυτό πάω να ξαναδώ το χορό των Χούθι,υπέροχοι, ειδικα το σημείο που χαιρετούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέν θά διαφωνήσω μαζύ σου. Σέ πολλά ἔχεις δίκαιο.

      Ὁ χορός τῶν Χούτι ; Ἄ ναί...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  3. ........για τα υποτιθέμενα εγκλήματα πολέμου τους κατά των Παλαιστινίων.....;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    Ποια ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ;
    Αυτη ειναι ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ και μπρος στα μουτρα ολης της Υφηλιου, κι αυτοι οι Παγκοσμιοι Εγκληματιες και Γεννοκτονοι του Παλαιστινιακου Λαου εχουν το θρασσος να κλαψουριζουν γιατι καποτε τους εκανε ..."ντα" ο Χιτλερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἔτσι τό γράφει τό RT καί μάλιστα ὅταν τό διάβαζα ἐσύ μοῦ ἦρθες στό μυαλό,σοῦ μιλῶ εἰλικρινῶς.

      Ὅμως λᾶβε ὑπ᾿ὅψιν πώς εἶναι ἡ ἀπόδοσις τῆς προτάσεως τῶν κρατῶν μελῶν πρός τό ΔΠΔ. Δέν μπορεῖς νά προκαταλαμβάνῃς ἕνα δικαστήριο. Καταθέτεις τήν πρότασιν τήν ὁποία καλύπτεις νομικῶς καί τήν ἀπόφασιν τήν βγάζει τό δικαστήριο.
      Εἶναι καθαρῶς τυπικό τό θέμα.

      Ἀφοῦ λοιπόν εἶναι "καραμπινάτη γενοκτονία" ὅπως τήν χαρακτηρίζεις κάτι πού ἐπισημαίνουν οἱ καταγγελίες τῶν χωρῶν πρός τό ΔΠΔ μέ τούς ἀριθμούς τῶν νεκρῶν κυρίως παιδιῶν, νομίζω πώς οἱ δικαστές θά ἀποφασίσουν τά εὔλογα.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    2. Δεν γνωριζω ΤΙ και ΠΟΣΗΝ ισχυν εχει αυτο το δικαστηριο, αλλα καιρος ειναι ν' αρχισει το ξηλωμα αυτης της βρωμοφαρας.
      Μαζι με δαυτους και ΟΛΟΙ οι συνοδοιποροι τους, (Κουλας, Αλεξιας και λοιπων παπατζηδων συμπεριλαμβανομενων) ιδιως αυτοι οι ζωντες mo@%4#^&%$#ckers "αμερικανοι" προεδροι και "κογκρες κριτερς", που κατ' εντολη τους εχουν αιματοκυλησει τον κοσμο κι εχουν γεννοκτονησει λαους και λαους.

      Καλησπερα

      Διαγραφή
    3. Γιά ὅσους ἔχουν ὑπογράψει καί δεχθεῖ τούς ὅρους δημιουργίας του ( Καταστατικό του) ἔχει ἰσχύ. Γιά τούς ἄλλους μᾶλλον εἶναι εἰκονική. Λ.χ. Τό ἴδιο Δικαστήριο εἶναι πού ἐξεδωσε ἔνταλμα συλήψεως τοῦ Πούτιν ὡς ἐγκληματία πολέμου. Κάτι πού δέν ἔχει ἰσχύ γιά τήν Ῥωσσία ἡ ὁποία δέν ἔχει ὑπογράψει τό Καταστατικό του. Τό ἴδιο ἰσχύει γιά τό Ἰσραήλ καί τίς ΗΠΑ.
      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AD%CF%82_%CE%A0%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%94%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF

      Συνεπῶς μᾶλλον στά ντούκου θά πάῃ ὁποιαδήποτε ἀπόφασις.

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
  4. Ό Συμβολισμός αυτής τής εικόνας - σκίτσου, δέν είναι κάν «συμβολισμός»,
    είναι Ο απολύτως Αληθής καί Ολοζώντανος Εφιάλτης τής Ανθρωπότητος
    https://dimpenews.files.wordpress.com/2023/10/image-364.png?w=879

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέν βαριέσαι ἡ οὐσία εἶναι πώς ἡ πραγματικότης εἶναι ἀμείλικτη ! Καί τό χειρότερο ἀπ᾿ὅλα πού δέν γνωρίζεις ποιός εἶναι μέ τό Καλό καί ποιός μέ τό Κακό. Ἤ μᾶλλον βλέπεις τόν ἐκφραστή τοῦ Κακοῦ καί ἀναρωτιέσαι ἄν εἶναι ἀληθινός ὁ ἐκφραστής τοῦ Καλοῦ...

      Ὁ πόλεμος ἐκεῖ κάτω πού ἔφερε στήν λήθη τόν ἐδῶ πάνω καί πού στήν οὐσία δέν ἀφήνει νά γίνῃ ὀρατός ὁ πραγματικός πόλεμος...
      Ποιός ; Ξέρουν οἱ χῶρες τῆς Δύσεως...

      Υ.Γ. Ναί τό ἄλλο σχόλιον τό διάβασα.

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

      Διαγραφή
    2. Καλό ξημέρωμα φιλτάτη Ευαγγελία κι επιτέλους άς ξημερώσει Η ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ

      Διαγραφή
  5. Ευαγγελία κι εκλεκτόν επισκεπτικόν κοινόν, καλησπέρα σας
    κι άν επιτρέπεται βεβαίως, άς μνημονέψουμε έναν Εκλεκτόν "Ρωμαίον" Τραντέλλενα καί τά τότε γεγονότα:
    https://www.pontosnews.gr/715965/pontos/prosopikotites/o-dimitris-psathas-gia-ton-anton-pasa-ton-kolokotroni-toy/

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ἁγαπητέ ΛΟΚΙ,ὅπως βλέπεις δέν μπῆκε τό τελευταῖο σου σχόλιον καί φαντάζομαι καταλαβαίνεις γιά ποιό λόγο.
    Δέν νομίζω πώς τέτοιες δημοσιεύσεις καί κυρίως φωτό θά μπορέσουν νά ὠφελήσουν κάπου. Ἀπεναντίας μᾶλλον θά λειτουργήσουν ἀρνητικά καί βλαπτικά γιά τόν συναισθηματικό κόσμο τῶν εὐαισθήτων ἀνθρώπων.
    Σέ παρακαλῶ μήν τό ξανακάνεις.

    Υ.Γ. Ζητῶ συγγνώμη κι᾿ἀπό τόν ΕΑΦ,διότι τό σχόλιο μέ τήν παραπομπή ἀπό τόν ΛΟΚΙ, ἀπευθυνόταν σ᾿αὐτόν.

    Καλησπέρα ἀγαπητέ ΛΟΚΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή