Άρθρα

Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Κι᾿ἄλλο χαστούκι στούς παγκοσμιοποιητές. Ἰταλικό ΚΑΙ αὐτό !


 Μετά τήν ἐπιστροφή τοῦ "πιάτου" μέ τίς ἀκρίδες καί τούς γρύλους στόν σέφ Κλάους ἕνα ἀκόμη πιάτο ἐπιστρέφεται στόν μάγειρα Γκέϊτς. Τό συνθετικό κρέας. 

Η ιταλική κυβέρνηση πρόκειται να απαγορεύσει το ψεύτικο κρέας και άλλα συνθετικά τρόφιμα  σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την παραδοσιακή της κουζίνα.


Η επικείμενη απαγόρευση πραγματοποιήθηκε, χάρη στις προσπάθειες της Ιταλίδας πρωθυπουργού Giorgia Meloni, της οποίας η εθνικιστική κυβέρνηση συνασπισμού υποστήριξε νομοθεσία που απαγορεύει το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο. Οι εταιρείες που πωλούν ανάλογα κρέατος ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόστιμα έως και 60.000 ευρώ (65.412 $) εάν η πρόταση γίνει νόμος.

Η απώθηση της Meloni ενάντια στα ψεύτικα κρέατα ακολούθησε ένα αίτημα με επικεφαλής το γεωργικό φόρουμ Coldiretti. Η εν λόγω αναφορά που καταγγέλλει τη διάδοση του συνθετικού κρέατος έλαβε περισσότερες από 500.000 υπογραφές. Στη συνέχεια διαβιβάστηκε στο γραφείο της πρωθυπουργού, το οποίο ανταποκρίθηκε θετικά στην εξέλιξη.

Η ιταλική κυβέρνηση επανέλαβε την υποστήριξή της στους αγρότες της χώρας και την παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή και τόνισε την αντίθεσή της στα κρέατα που καλλιεργούνται στο εργαστήριο που προωθούν οι παγκοσμιοποιητές. Υποστηρικτές συγκεντρώθηκαν έξω από το παλάτι Chigi στην πρωτεύουσα Ρώμη, την επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού.

φωτό
«Θα μπορούσαμε μόνο να γιορτάσουμε με τους αγρότες μας και τον πρόεδρο της Coldiretti ένα μέτρο που θέτει την Ιταλία στην πρώτη γραμμή, επίσης στο θέμα της προστασίας των καταναλωτών», απευθυνόμενη στο πλήθος η Μελόνι. «Είμαστε συνδεδεμένοι με το γεγονός ότι κάθε πολίτης που τρώει εδώ… στην πατρίδα της αριστείας μπορεί να έχει τις ίδιες ευκαιρίες να καταναλώσει φαγητό από το οποίο [ξέρουν] ακριβώς από πού [προέρχεται]».

Ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας Francesco Lollobrigada δήλωσε στην εφημερίδα Il Messaggero ότι ο νόμος θα βάλει την Ιταλία «στην πρώτη γραμμή» του κινήματος κατά των ψεύτικων τροφίμων. Είπε: «Είναι κακής ποιότητας τρόφιμα. Προστατεύουμε την υγεία και το περιβάλλον»

«Βασιζόμαστε στην αρχή της πρόληψης και [στοχεύουμε] να διατηρήσουμε την αγροδιατροφική κληρονομιά του έθνους μας», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας Orazio Schillaci. «Είμαστε υπέρ της μεσογειακής διατροφής».

Το 2019, ο Γάλλος βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) Eric Andrieu πρωτοστάτησε σε μια προσπάθεια να αναγκάσει τις εταιρείες συνθετικού κρέατος να αποτρέψουν τη χρήση «κρέατος» για την επωνυμία των προϊόντων τους. Ωστόσο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες απέρριψε αυτήν την πρόταση σε ψηφοφορία το επόμενο έτος.

Μια έκθεση του Οκτωβρίου 2020 από τον Guardian ανέφερε ότι οι ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ της επισήμανσης των φυτικών προϊόντων ως «λουκάνικα» ή «μπέργκερ». Η COPA-COGECA, η μεγαλύτερη ένωση αγροτών της Ευρώπης, είχε υποστηρίξει την απαγόρευση τέτοιων ετικετών όπως η επωνυμία υποκατάστατων για χορτοφάγους με ονομασίες που φέρνουν στο μυαλό το κρέας «παραπλανητικό για τους καταναλωτές».

Φιγούρες και θεσμοί της παγκοσμιοποίησης, κυρίως το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), πιέζουν για το τέλος του κρέατος στην ανθρώπινη διατροφή. Σε ένα παράδειγμα, ο πρόεδρος της Siemens Jim Hagemann Snabe ζήτησε μια δραματική παγκόσμια μείωση της κατανάλωσης κρέατος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του WEF το 2023 στο Νταβός της Ελβετίας. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του γερμανικού κατασκευαστικού γίγαντα, η μείωση της κατανάλωσης κρέατος θα μετριάσει τις υποτιθέμενες επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας στο περιβάλλον.


"Αν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σταματήσουν να τρώνε κρέας, σας λέω - έχει μεγάλο αντίκτυπο", είπε ο Snabe. «Όχι μόνο έχει μεγάλο αντίκτυπο στο τρέχον σύστημα τροφίμων, αλλά θα εμπνεύσει και την καινοτομία στα συστήματα τροφίμων. Προβλέπω ότι θα έχουμε πρωτεΐνες που δεν προέρχονται από το κρέας στο μέλλον. πιθανότατα θα έχουν ακόμα καλύτερη γεύση».


Ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, είναι μια άλλη φιγούρα της παγκοσμιοποίησης που πιέζει να αφαιρέσει το κρέας από τη διατροφή κάθε ανθρώπου στη Γη. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο MIT Technology Review  τον Φεβρουάριο του 2021, προέτρεψε τις χώρες του πρώτου κόσμου να στραφούν στο βόειο κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο αντί στο πραγματικό.

«Πιστεύω ότι όλες οι πλούσιες χώρες πρέπει να στραφούν στο 100% συνθετικό βοδινό κρέας », είπε ο Γκέιτς στο πρακτορείο. «Μπορείτε να συνηθίσετε τη διαφορά γεύσης και ο ισχυρισμός είναι ότι θα το κάνουν ακόμα καλύτερο με την πάροδο του χρόνου».

Παρακολουθείστε στό βίντεο, στήν σελίδα τοῦ θέματος, ὅπου ἐξηγεῖται πώς τά συνθετικά κρέατα καί τρόφιμα ὅπως καί τά ἔντομα εἶναι καρκινογόνα. 

Ἀπό : naturalnews.com

Ἔτσι λοιπόν,ἡ Μελόνι εἶπε μέ τόν νόμο περί ἀπαγορεύεσεως τοῦ συνθετικοῦ κρέατος καί τῶν ἐντόμων, αὐτό πού ἑκατομμύρια ἄνθρωποι σέ Εὑρώπη καί Ἀμερική θά ἤθελαν νά ποῦν στήν καμπαλαρία : ΦΑΤΕ ΤΑ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ


Ἡ Πελασγική

2 σχόλια:

  1. Αν κοψει και τη βοηθεια στον ψυχοπαθη χαζαρο του Κιεβου θα ειναι ακομα καλυτερη....

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή