Άρθρα

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Ὤ πόσο ἀντιχριστιανικό μῖσος ! Στό Ἰσραήλ...


Είναι δυνατόν η ισραηλινή κυβέρνηση φέτος να ψηφίσει νομοθεσία που καθιστά παράνομο για τους ανθρώπους να μοιράζονται το μήνυμα του Ευαγγελίου στην ίδια τη χώρα όπου ο Ιησούς γεννήθηκε, ανατράφηκε, κήρυξε, σταυρώθηκε, ετάφη κι᾿ αναστήθηκε από τους νεκρούς;

Δυστυχώς ναι.

Καθώς πλησιάζουν η Κυριακή των Βαΐων και το Πάσχα - οι δύο πιο ιερές ημέρες στο εορτολόγιο για όσους ακολουθούν τον Ιησού ως Θεό και Μεσσία - δύο μέλη της Κνεσέτ (κοινοβούλιο του Ισραήλ) εισήγαγαν ένα νομοσχέδιο την περασμένη εβδομάδα που θα απαγορεύει κάθε προσπάθεια για την μεταφορά του Λόγου του Ιησού, Ευαγγέλιο, στούς ανθρώπους. Το νομοσχέδιο θα στέλνει τους παραβάτες στη φυλακή.

Εάν αρχίσουν να το βλέπουν με καλό μάτι εντός της Κνεσέτ και να πάει προς ψήφιση, το νομοσχέδιο θα μπορούσε να δημιουργήσει νέο μεγάλο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση του Νετανιάχου πυροδοτώντας μια σοβαρή σύγκρουση με τους Ευαγγελικούς Χριστιανούς στις Ηνωμένες Πολιτείες που είναι από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του Κράτος του Ισραήλ.αλλά και σε όλο τον κόσμο. 

Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχουν περίπου 60 εκατομμύρια Ευαγγελικοί.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, υπολογίζεται ότι υπάρχουν 600 εκατομμύρια, σύμφωνα με την Παγκόσμια Ευαγγελική Συμμαχία.

Το νομοσχέδιο θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει έντονη κριτική τόσο από Ρεπουμπλικάνους όσο και από Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο, στην εκτελεστική εξουσία, μεταξύ των κυβερνητών των ΗΠΑ και άλλων που συμπαθούν το Ισραήλ και ήταν πάντα στο πλευρό του εβραϊκού κράτους, αλλά θα εναντιωθούν σθεναρά στις προσπάθειες να φιμωθούν οι πιστοί του Ιησού στους Ιερούς Τόπους.

Ο πρώην πρεσβευτής της Διεθνούς Θρησκευτικής Ελευθερίας των ΗΠΑ Sam Brownback ( φωτό ἀρστερά) – ο οποίος υπηρέτησε κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Τραμπ-Πενς – είναι ο πρώτος Αμερικανός ηγέτης που προειδοποίησε δημόσια ότι αυτό το νομοσχέδιο αποτελεί τεράστια απειλή για την ελευθερία του λόγου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη θρησκευτική ελευθερία.

Την Παρασκευή, το ALL ISRAEL NEWS έστειλε email στον Brownback – έναν μακροχρόνιο και συνεπή φίλο και υποστηρικτή του Ισραήλ – μια επαγγελματική μετάφραση του νομοσχεδίου στα αγγλικά, η οποία ήταν αρχικά γραμμένη στα εβραϊκά, φυσικά.

Έκπληκτος και προβληματισμένος, ο πρέσβης απάντησε με την ακόλουθη δήλωση:

«Οι ελεύθερες και δημοκρατικές χώρες απλώς δεν θέτουν εκτός νόμου την ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών και αυτό περιλαμβάνει θρησκευτικές πεποιθήσεις και πιστεύω. Το άρθρο 18 του Οικουμενικού Χάρτη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – τον ​​οποίο έχει υπογράψει το Ισραήλ – εγγυάται την ελευθερία της θρησκείας, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος ένας άνθρωπος να αποφασίζει για τις δικές του θρησκευτικές πεποιθήσεις

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΙΟ;

Η προτεινόμενη νομοθεσία θα απαγορεύει κάθε προσπάθεια ανθρώπων μιας πίστης που, με οποιονδήποτε τρόπο, θέλουν να συζητήσουν ή να προσπαθήσουν να πείσουν άτομα άλλων θρησκειών να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν τις τρέχουσες θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

Η τιμωρία για κάτι τέτοιο θα ήταν «φυλάκιση ενός έτους». Εάν η συνομιλία είναι με ανήλικο –κάποιον κάτω των 18 ετών– η τιμωρία θα είναι «δύο χρόνια φυλάκιση».

Αυτό το νομοσχέδιο θα ισχύει για άτομα που έχουν πνευματικές συνομιλίες με Ισραηλινούς οποιασδήποτε θρησκείας. Ωστόσο, στην επίσημη εξήγησή τους για το νομοσχέδιο, οι δύο Ισραηλινοί νομοθέτες τόνισαν συγκεκριμένα την προειδοποίηση να σταματήσουν ιδιαίτερα τους χριστιανούς.

Ο πρωταρχικός στόχος του νομοσχεδίου, επομένως, φαίνεται να είναι να καταστήσει παράνομο για τους πιστούς του Ιησού («Yeshua» στα εβραϊκά) να εξηγήσουν γιατί πιστεύουν ότι ο Ιησούς είναι και Μεσσίας και Θεός με την ελπίδα ότι οι Ισραηλινοί θα μπορούσαν να σκεφτούν να Τον ακολουθήσουν.
 Το νομοσχέδιο δεν καθιστά έγκλημα μόνο μια απλή προσωπική συνομιλία για τον Ιησού με ένα άλλο άτομο, αλλά καθιστά επίσης παράνομο για «κάποιον που ζητά ένα άτομο – άμεσα, ψηφιακά, μέσω ταχυδρομείου ή διαδικτυακά – προκειμένου να το προσηλυτίσει στη θρησκεία του».

Έτσι, η παραγωγή και η δημοσίευση διαδικτυακών βίντεο που εξηγούν το Ευαγγέλιο στους Εβραίους ή τους Μουσουλμάνους στο Ισραήλ – και σε όσους ανήκουν σε άλλες θρησκευτικές θρησκείες – μέσω του νομοσχεδίου γίνεται πράξη παράνομη.

Η δημοσίευση βιβλίων, άλλης έντυπης λογοτεχνίας, διαδικτυακών άρθρων, podcast ή άλλων μορφών μέσων που εξηγούν τη ζωή και τη διακονία του Ιησού και το μήνυμά Του που βρίσκονται στην Καινή Διαθήκη θα ήταν επίσης παράνομη.

Το ίδιο, βάσει του νομοσχεδίου,  θα ήταν και η συζήτηση για το μήνυμα του Ευαγγελίου μέσω email, μηνυμάτων κειμένου, γραπτών επιστολών ή/και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένης της απάντησης σε ερωτήσεις που ξεκινούν από άτομα που δεν ακολουθούν τον Ιησού.

Είναι ήδη έγκλημα στο Ισραήλ η προσπάθεια προσηλυτισμού ανηλίκων ή δωροδοκίας ατόμων οποιασδήποτε ηλικίας με χρήματα ή υλικά αγαθά για να αλλάξουν τις θρησκευτικές τους απόψεις.
Αλλά αυτή η νέα νομοθεσία επιδιώκει να προχωρήσει πολύ περισσότερο.

«Κατά καιρούς αυτές οι προσπάθειες δεν συνεπάγονται χρηματικές υποσχέσεις ή υλικά κέρδη και επομένως δεν είναι παράνομες σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο», σημειώνει το νομοσχέδιο, «αλλά οι πολλές αρνητικές επιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων των ψυχολογικών βλαβών, δικαιολογούν την παρέμβαση του νομοθέτη».
«Ως εκ τούτου, προτείνεται ότι, παράλληλα με την απαγόρευση της παροχής ευεργετημάτων ως κίνητρο για τον προσηλυτισμό της θρησκείας, θα απαγορεύεται και η πράξη προσέλκυσης για προσηλυτισμό της θρησκείας, όταν γίνεται απευθείας σε ένα άτομο», είτε αυτό είναι πρόσωπο με- πρόσωπο ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο επικοινωνίας.

ΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ;


Οι συντάκτες αυτου του νομοσχεδίου, ο Moshe Gafni και ο Yaakov Asher , είναι υπερορθόδοξοι Εβραίοι μέλη της Κνεσέτ.

Και οι δύο είναι μέλη του Ενωμένου Ιουδαϊσμού της Τορά (UTJ), ενός πολιτικού κόμματος Χαρέντι (άκρως θρησκευτικό) που κατέχει συνολικά επτά από τις 120 έδρες στην τρέχουσα Κνεσέτ.

Και οι δύο είναι φωνές με επιρροή –και σημαντικές ψήφοι– μέσα στον κυβερνητικό συνασπισμό των 64 εδρών υπό τον Νετανιάχου. Ο Γκάφνι είναι 70 ετών. Εξελέγη για πρώτη φορά στην Κνεσέτ το 1988 και έχει υπηρετήσει σχεδόν συνεχώς από τότε. Σήμερα, υπηρετεί ως πρόεδρος της ισχυρής Επιτροπής Οικονομικών της Κνεσέτ, καθώς και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας και της Μικτής Επιτροπής για τον Αμυντικό Προϋπολογισμό.

Ο Άσερ, ηλικίας 57 ετών, εξελέγη για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο το 2013. Σήμερα, υπηρετεί ως πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων και Προστασίας του Περιβάλλοντος της Κνεσέτ.

Ο Gafni έχει μακρά ιστορία αντιδικιών με τους πιστούς του Ιησού.

Εισήγαγε για πρώτη φορά νομοθεσία για την επιβολή νομικής απαγόρευσης του ευαγγελισμού στο Ισραήλ το 1999.

Το νομοσχέδιό του δεν προχώρησε, αλλά ο Γκάφνι έχει επανειλημμένα επαναφέρει έκτοτε εκδοχές της νομοθεσίας του.

ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ – ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΩΝ – ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ;

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου μιλά σε εκδήλωση " Χριστιανοί Ενωμένοι για το Ισραήλ (CUFI)"  στην Ιερουσαλήμ, 18 Μαρτίου 2012.

Προς τιμήν του, ο Νετανιάχου δεν επέτρεψε ποτέ να προωθηθεί ή να εγκριθεί τέτοια νομοθεσία στο παρελθόν. Ούτε το κεντροδεξιό κόμμα του Λικούντ. Γιατί;

Διότι ο Νετανιάχου και τα περισσότερα, αν όχι όλα, μέλη του κόμματος Λικούντ έδειχναν πάντα ότι είναι ανένδοτοι στη διατήρηση και την προστασία του εβραϊκού κράτους ως φιλελεύθερης δημοκρατίας.

Πίστευαν πάντα ότι ακόμη και αντιδημοφιλείς απόψεις πρέπει να επιτρέπεται να διατυπώνονται και να εκφράζονται στο Ισραήλ και ότι τα δικαιώματα των θρησκευτικών και εθνοτικών μειονοτήτων πρέπει να προστατεύονται βάσει του κράτους δικαίου.

Ως εκ τούτου, ο Νετανιάχου και το Λικούντ έχουν απορρίψει τέτοιες σαφείς παραβιάσεις της ελευθερίας του λόγου, κατάφωρες παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας και βίαιες επιθέσεις στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Επιπλέον, ο Νετανιάχου έχει αποδειχθεί ως μεγάλος φίλος των Ευαγγελικών Χριστιανών τα τελευταία τριάντα χρόνια ...
( ὁλόκληρο τό θέμα καί τό νομοσχέδιο,τό διαβάζετε στό  : allisrael.com )

Λέω κι᾿ἐγώ, πλησιάζει ἡ μεγάλη ἑορτή τῆς Χριστιανοσύνης καί δέν ἔχουν κάνει ἤ πεῖ κάτι κατά τοῦ Ἰησοῦ,οἱ γνωστοί ; Καί ὁρῖστε ! Στούς Ἁγίους Τόπους,παρακαλῶ ! Τί νά πῶ,εἰλικρινῶς εἶναι φορές πού τά λόγια εἶναι ἀπολύως περιττά ! Μπροστά σέ τέτοιο μῖσος,ἄμετρη κακία τί νά πῆ κανείς ! 

Ἐλπίζω σέ παρουσίες σοβαρές ὥστε νά μήν περάσῃ ἕνα νομοσχέδιο καταφανῶς κατά τῶν θεμελιωδῶν ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων. Ὅπως τό εἶπε ὁ  Sam Brownback

«Οι ελεύθερες και δημοκρατικές χώρες απλώς δεν θέτουν εκτός νόμου την ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών και αυτό περιλαμβάνει θρησκευτικές πεποιθήσεις και πιστεύω. Το άρθρο 18 του Οικουμενικού Χάρτη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – τον ​​οποίο έχει υπογράψει το Ισραήλ – εγγυάται την ελευθερία της θρησκείας, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος ένας άνθρωπος να αποφασίζει για τις δικές του θρησκευτικές πεποιθήσεις

Εὐχαριστοῦμε τόν ἀναγνώστη μας,ἐδῶ


Ἡ Πελασγική

12 σχόλια:

  1. -Οι συντάκτες αυτου του νομοσχεδίου, ο Moshe Gafni και ο Yaakov Asher, είναι υπερορθόδοξοι Εβραίοι μέλη της Κνεσέτ.-

    Αυτοι οι δυο και ΟΛΟΚΛΗΡΟ το κομμα που εκπροσωπουν ειναι πολυ επικινδυνοι για την Ανθρωπωτητα.
    Να παει ο Σαμαρας, την Βουβουζελα, την Κουλα, το Αλ6 και το ΚΙΣΕ αγκαζε στο ισραηλ και να απαιτησουν απ τον Νετανιαχου να τους κηρυξει εγκληματικη οργανωση και να τους βαλλουν ολους φυλακη. Να τους δικασει ο παναθηναϊκακιας.

    Ή,
    αντε ρε Βλαδιμηρε μην αργοπορεις.
    Μια και τελειωσανε.
    Τα υπολοιπα με τους υπολοιπους θα τα λυσουν οι Λαοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τά λές ἐσύ,ἡ πραγματικότης ὅμως...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
  2. Ξέρω ότι δεν ταιριάζει στο στυλ του μπλογκ σου, γι' αυτό δεν βάζω λινκ.

    Αλλά, κάτι σχετικό έχει γράψει ο αιρετικός Marco de Sade σχετικά με την σύγκρουση Ιησού και Γιαχβέ ...
    Τότε δεν είχε καταλάβει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἂν μπορῆ ὁ ἀνώνυμος νὰ δώσῃ κάποια πληροφορία σχετικὰ μὲ τὰ λεγόμενα τοῦ Sade γιὰ τὸν Χριστὸ καὶ τὸν Ἰαχωβά, μὲ τὴν σύμφωνη γνώμη τῆς διαχειρίστριας.

      Διαγραφή
    2. Ἀπό ἐμένα ἐλευθέρως. Παρακαλῶ...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ αὔριο μέ τό Καλό !

      Διαγραφή
  3. Πελασγικη μου ,αναλογη νομοθεσια για το ισλαμ υπαρχει;;;;Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πῶς εἶναι δυνατόν νά ὑπάρχῃ κάτι τέτοιο ὅταν ὁμολογοῦν πόσο κοντά νοιώθουν μέ τό Ἰσλάμ !

      «Το Ισλάμ είναι πιο κοντά στον Ιουδαϊσμό από οποιαδήποτε άλλη θρησκεία»,δήλωσε ἕνα ῥαββίνος ἀλλά καί
      : Οι συνηθισμένοι Εβραίοι προφανώς σκέφτονται το ίδιο. Όταν ρωτήθηκαν αν το Ισλάμ ή ο Χριστιανισμός είναι πιο κοντά στον Ιουδαϊσμό, η πλειοψηφία απαντά στο "Ισλάμ".
      ( ἐδῶ - https://sxolianews.blogspot.com/2020/08/blog-post_85.html - ὅπου καί τό ἀνάλογο βίντεο Judaislam )

      Ἤ νά στό πῶ ἀλλιῶς : Ὅταν τά μουσλίμ τά ἔχουν τοῦ χεριοῦ τους, κατάλαβες...

      Καλημέρα ἀγαπητή μου Σοῦλα !

      Διαγραφή
  4. Εξοφθαλμα απαραδεκτα δυστοπικα και ανελευθερα τα μετρα αυτα κατα του Χριστιανισμου στο Ισραηλ.Η κυβερνηση εκει δειχνει με την νομοθεσια αυτη πως σκεφτεται. Σαν τον Αττιλα, τον Σταλιν και κατι παραπανω.Θεοκρατια κανονικη και ζοφος. Και στην Ελλαδα ομως δεν παμε και πολυ καλυτερα οταν και το δικο μας συνταγμα παρομοιως απαγορευει τον προσηλυτισμο. Προσηλυτισμο οταν αυτος ασκειται βεβαια εμμεσως πλην σαφως κατα της επικρατουσης θρησκειας.Αλλιως μαλλον αμελειται κατα την γνωμη μου. Υπαρχει ως γνωστον και αρθρο σχετικο στον ποινικο κωδικα για το αδικημα του προσηλυτισμου. Νομιζω οτι οι παραπανω περιορισμοι σκιαγραφουν αναιτιες και βλαπτικες για την ελευθερια της εκφρασης και την διαδοση των ιδεων διαταξεις που προσβαλουν την χωρις προσημα Ανεξιθρησκεια και τον πολιτικο και φιλελευθερο πυρηνα του Συνταγματος. Ενος Συνταγματος βεβαια που εχει και αυτο ουκ ολιγες Αντισυνταγματικες ας τις πουμε διαταξεις που ερχονται σε αντιθεση με αλλες διαταξεις που προστατευουν αλλα δικαιωματα. Σ αυτα ειμαστε μανουλες. Και με τον αστυφυλαξ και με τον χωροφυλαξ. Το μονο που ειναι καλυτερο σε μας ειναι οτι ισως δεν τα εννοουμε ολα αυτα αφου οι διαταξεις αυτες σπανιως εφαρμοζονται στην πραξη. Ολα αυτα μαζι με την Ρητορικη μισους εσχατως και την ποινικοποιση της αρνησης του ολοκαυτωματος συνιστουν νομιζω ανεπιτρεπτες φραγες και περιορισμοι στην ελευθερια της εκφρασης και του λογου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρίν περίπου 20 χρόνια ἔτυχε νά πέσω πάνω σέ ἕνα ζεῦγος γιαχωβάδων τό ὁποῖο προσπάθησε νά πιάσῆ κουβέντα μαζύ μου,ξέρετε γιατί,κάτι πού βεβαίως δέν μοῦ συνέβαινε γιά πρώτη φορά,ἀλλά τότε μέ τό πού ἀπομακρύνθηκα γύρω στά 50-60 μέτρα συναντῶ τόν ἱερέα τῆς Ἐνορίας μας. Τόν πληροφορῶ σχετικῶς καί τοῦ ζητῶ νά ἐπέμβη γιά προσπάθεια προσηλυτισμοῦ. Ἡ ἀπάντησις : Δέν ἰσχύει πλέον κάτι τέτοιο στήν Ἑλλάδα. Μοῦ συμπλήρωσε τά σχετικά πασοκίστικα μέ τήν ἐλευθερἰα λόγου,ἐκφράσεως,ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων κ.λπ. κ.λπ. καί τελείωσε τό θέμα.
      Συνεπῶς,ἔχομε στό Σύνταγμά μας ἀνάλογον νόμον ( ; ) ὁ ὁποῖος ὅμως δέν λειτουργεῖ καί κυρίως κανείς,μά κανείς οὔτε οἱ κληρικοί πού θίγονται δέν μπαίνει στόν κόπο νά τόν θέσῃ σέ λειτουργία στό ὄνομα τῆς δημοκρατίας καί τῶν ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων.

      Στό Ἰσραήλ ; Καλά ἐκεῖ μιλοῦν ἄλλα πράγματα σέ ὁποιαδήποτε περίπτωσιν παρανομίας...

      Ἀλλά γιά τόν Χριστιανισμό βγάζουν ἀβυσσαλέο μῖσος κυριολεκτικῶς !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Θαλῆ !

      Διαγραφή
  5. Περασε μια βδομαδα αοο την ειδηση. Καμια καταδικη μπας και ειδατε; Οχι;

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μᾶλλον δέν θά τό προχωρήσουν. Μετά τίς ἀντιδράσεις τῶν Εὑαγγελικῶν ( ΗΠΑ) ἔκαναν πίσω. Ὁ εἷς ἐκ τῶν εἰσηγητῶν,ὁ Γκάφνι ἔγραψε πώς δέν σχεδιάζεται νά προχωρήσῃ τώρα. Ἴσως στό μέλλον ...

      Θά ᾿δοῦμε...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    2. Καί μ᾿ὅλο αυτό πού γίνεται στό Ἰσραήλ θά ἦταν τρέλλα κυριολεκτικῶς νά ἔβαζαν καί κάτι τέτοιο μπροστά τους!

      Ἔ ἄς τούς τραβήξει τά λουριά ὁ Νετανιάχου ἤ ἄς τά τινάξει ὅλα στόν ἀέρα.

      Διαγραφή