Άρθρα

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Μπόριτς-Καραμάνος ,οἱ κομμουνιστές στήν ἐξουσία ! Στήν Χιλή...

Εἴπαμε κι᾿ἐμεῖς νά νοιώσουμε μία κάποια ὑπερηφάνεια,νά λέμε πώς ἔχουμε τήν Πρώτη Κυρία μιᾶς χώρας δική μας,Ἑλληνίδα στήν καταγωγή καί κῦττα πού πέσαμε : 

Η σύντροφος του επερχόμενου Χιλιανού Προέδρου είναι μια Ελληνοχιλιανή με το όνομα Ιρίνα Καραμάνος. φεμινίστρια ακτιβίστρια, θεωρεί τον όρο «Πρώτη Κυρία» ξεπερασμένο τώρα που «οι καιροί έχουν αλλάξει», λέει.

Η 32χρονη Ελληνίδα είναι σύντροφος του νεοεκλεγμένου Προέδρου της Χιλής, Γκάμπριελ Μπόριτς, ο οποίος κέρδισε τον δεύτερο γύρο των εκλογών εκεί την Κυριακή.

Ο Μπόριτς, 35 ετών, θα ορκιστεί Πρόεδρος στις 11 Μαρτίου και θα γίνει ο νεότερος πρόεδρος στην ιστορία της Χιλής.

Ο Μπόριτς, ένας αριστερός, κέρδισε τις εκλογές με περίπου 56% των ψήφων έναντι του δεξιού αντιπάλου του, Χοσέ Αντόνιο Καστ, ο οποίος έλαβε λίγο πάνω από το 44 τοις εκατό.

Ποια είναι η Ιρίνα Καραμάνος, η σύντροφος του Χιλιανού Προέδρου;

Η Ιρίνα Καραμάνος, η οποία έχει σχέση με τον Γκάμπριελ Μπόριτς τα τελευταία δύο χρόνια, είναι μια δυναμική, μορφωμένη γυναίκα, που θεωρεί τον εαυτό της φεμινίστρια και έχει προειδοποιήσει τον Μπόριτς ότι ο όρος «Πρώτη Κυρία» και ο ρόλος που σχετίζεται με αυτόν τον τίτλο είναι απαρχαιωμένες.  

Είναι κόρη του Χόρχε Καραμάνου, ο οποίος είναι δάσκαλος δημοτικού σχολείου που ήταν αρχηγός της ελληνικής κοινότητας του Σαντιάγο τη δεκαετία του 1980.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Χιλής, η Καραμάνος έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην πολιτική σκηνή μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, όταν ανέβηκε στη σκηνή με τον Μπόριτς το βράδυ που πέρασε στον δεύτερο γύρο της προεδρικής εκστρατείας.


Μέχρι εκείνη τη στιγμή, έγραψε η χιλιανή εφημερίδα La Nacion , ο αριστερός πολιτικός αναφερόταν στην Καραμάνου ως «σύντροφο». Τώρα την αποκαλεί με το όνομά της, Ιρίνα.

Η εμφάνισή της πριν από τις κάλπες έχει εκληφθεί ως μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους παραδοσιακούς ψηφοφόρους που θέλουν να δουν έναν υποψήφιο να συνοδεύεται από μια γυναίκα.

....Ο Μπόριτς, ο οποίος είχε προηγουμένως τονίσει ότι ο ρόλος της «Πρώτης Κυρίας» δεν έχει νόημα και ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν θέσεις στο κράτος που να πηγάζουν από σχέσεις του Προέδρου με άλλα πρόσωπα ή να συνδέονται. με αυτούς."

Ο Μπόριτς είχε τονίσει ότι στόχος του εάν εκλεγεί θα ήταν μια κατάσταση διαφάνειας, όπου κάποιος θα μπορούσε να αποκτήσει θέση εξουσίας λόγω της αξίας του και όχι λόγω δεσμών αίματος ή σχέσεων με τον Πρόεδρο.

 ...Η νεαρή γυναίκα σπάνια συνοδεύει τον σύντροφό της σε κοινωνικές εκδηλώσεις και προτιμά να μην μιλάει για την προσωπική της ζωή. Έχει σπουδάσει ανθρωπολογία και κοινωνικές επιστήμες και μιλά τέσσερις γλώσσες: Ισπανικά, Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά.

Ο Μπόριτς, ο οποίος επικράτησε σε μια πλατφόρμα που έδινε έμφαση στον κοινωνικό και δημοσιονομικό μετασχηματισμό της χώρας, υποσχέθηκε «περισσότερα κοινωνικά δικαιώματα» ...

( Ὁλόκληρο τό θέμα : ἐδῶ


Τώρα ὅσο ἀφορᾷ τόν νέο πρόεδρο τῆς Χιλῆς,ἡ καταγωγή του εἶναι ἀπό τήν πλευρά τοῦ πατέρα του ἀπό τήν Κροατία καί ἀπό ἐκείνη τῆς μητέρας του ἀπό τήν Καταλονία. Τί νά πῆ κανείς; Μόνον οἱ Χιλιανοί ξέρουν,προφανῶς,γιά ποιόν λόγον ἐμπιστεύθηκαν σ᾿αὐτές τίς ἐκλογές ἕναν μή Χιλιανό μέ μία μή Χιλιανή σύντροφο,ἀριστεροί ἀμφότεροι,γιά νά τούς κυβερνήσουν. Τί τούς ἔπεισε; Ἡ «ὑπόσχεσις τῆς διαφάνειας καί τά περισσότερα κοινωνικά δικαιώματα». 

Τώρα ἐμένα αὐτό γιατί μοῦ θυμίζει τό γνωστό ἀριστερό παραμύθι πού βιώσαμε ἀπό τό πρώτη φορά ἀριστερά

Ἀστεφάνωτοι καί ὁ Μπόριτς μέ τήν Ἰρίνα ὅπως ὁ δικός μας Ἀλέξης καί ἡ Περιστέρα. Εἶναι οἱ ἀρχές καί οἱ ἀξίες τῆς ἀριστερᾶς τίς ὁποῖες «γευτήκαμε» σέ ὑπερβολική δόσι...! Ἄν τε νά 'δῶ καί τούς Χιλιανούς μετά ἀπό μία 4ετία... 

Πρώτη φορά ἀριστερά καί στήν Χιλή. Τό εἶπε ὁ λαός ! ( φωτό)

Γιά τήν ὁμογένεια καἰ τίς ἑλληνικές κοινότητες στήν Χιλή,μπορεῖτε νά διαβάσετε στήν σελίδα τοῦ ΥΠΕΞ, Ἡ Ἑλλάδα καί ἡ Χιλή, ἐδῶ

  

Ἡ Πελασγική

9 σχόλια:

  1. Κι ολα αυτα με 47% συμμετοχη. Δλδ το 53%, η πλειοψηφια ΔΕΝ πηγε να ψηφισει. Να τα βλεπουν αυτα οι εδω καλοθελητες που νομιζουν οτι η αποχη ειναι η λυση.
    Παντως οχι και η 1η φορα αριστερα στη Χιλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόν Ἀλιέντε ἐννοεῖς; Νομίζω πώς τά 16 χρόνια τῆς ἐξουσίας τοῦ Πινοσέτ,ἀπέδειξε πώς ὁ Ἀλιέντε ἦταν μία ...ἐξυπηρέτησις.
      Πέρασαν ἐκεῖνοι οἱ καιροί,τώρα πλέον εἴμαστε σέ χρόνια μέ ἄλλα πράγματα...!

      Ἀλλά ναί,ὁ Ἀλιέντε εἶχε ἐκλεγεῖ ὄντας γνωστή ἡ μαρξιστική του δρᾶσις.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή
    2. O Αγιέντε, Μέγας Διδάσκαλος της Στοάς Χιράμ Νο.65, όταν ανέλαβε την προεδρία στη Χιλή, γνώριζε ότι τον περίμενε μια δύσκολη περίοδος. Η πιο παραδοσιακή δεξιά πτέρυγα, ήταν πρόθυμη να μποϊκοτάρει την αριστερή κυβέρνηση από όλες τις πλευρές. 'Εχει μείνει στην ιστορία η απεργία των φορτηγατζήδων τον Αύγουστο του '73, η οποία παρέλυσε τη χώρα. Η CIA είχε χρηματοδοτήσει κρυφά τα εργατικά συνδικάτα και τα εμπορικά σωματεία της Χιλής για περισσότερους από 18 μήνες προτού ανατραπεί ο πρόεδρος.
      Για τον λόγο αυτόν ο Αγιέντε, αναζητά κάποιον από τη δική του στοά για να τον υποστηρίξει, ως επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων. Μεταξύ των μασόνων, ισχύει ένα χρυσός κανόνας : αδελφός να μην προδίδει αδελφό. Διότι η αδελφότητα θεωρείται ιερή. Έτσι, ο Αγιέντε αποφασίζει να διορίσει ως επικεφαλή των ενόπλων δυνάμεων τον Αουγκούστο Πινοσέτ, έναν τέκτονα που ανήκε στην ίδια στοά με τον νέο πρόεδρο. Η συνέχεια είναι γνωστή... Ο Πινοσέτ πρόδωσε τον αδελφό του και γι' αυτό εκδιώχθηκε από τον Τεκτονισμό.
      Στην πραγματικότητα, μόνο μια μειοψηφία των μασόνων πρόδωσε τη δημοκρατία και τον Αγιέντε. Υπήρχαν στοές που αναγνωρίστηκαν ως πιστές στον Πρόεδρο, όπως η Στοά Φράνκλιν Νο.27 και πολλοί μασόνοι που, διακινδυνεύοντας ακόμη και τη σωματική τους ακεραιότητα, στάθηκαν άνευ όρων στο πλευρό του Αγιέντε.

      Διαγραφή
  2. Πριν λίγα χρόνια ήταν γνωστό (αποτελούσε "παράδοση") ότι στις περισσότερες χώρες της Νότιας Αμερικής οι κυβερνήσεις ναι μεν αριστερές και αντι-αμερικανικές/αντι-καπιταλιστικές (όμως όχι "προοδευτικές") όμως πίστευαν και σε εθνικές αξίες και στο Θεό...ακόμη και το κόμμα τους είχε την λέξη "εθνικό" (και όχι διεθνές)...βλέπε π.χ. Τσάβεζ στη Βενεζουέλα,Μοράλες στη Βολιβία ή ο Κορέα στον Ισημερινό...

    Σήμερα τείνουν να γίνουν (ευτυχώς όχι όλες) ροζ αριστερές κυβερνήσεις τύπου αριστερονεοΕλλαδιστάν...

    για να δούμε...

    Αντώνης Γερμανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστή ἡ παρατήρησή σου ἀγαπητέ Ἀντώνιε.

      Ἔτσι ἀκριβῶς ὅπως τό ἀναφέρεις.Σἠμερα ναί,ὅλα στόν βωμό τῶν σχείων της ΝΤΠ.Κι᾿ἄν δέν μᾶς ἀρέσει ἔχει σκληρό,πολύ σκληρό κομμουνισμό μέ τήν δική μας ἔγκρισιν,παρακαλῶ!

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή
    2. Με μιά λέξη : Τους λυπάμαι! Από όλες τις χώρες της Νοτίου Αμερικής, η Χιλή συνέβαινε να είναι η χώρα με τους καλλίτερους μισθούς και τις καλλίτερες συνθήκες εργασίας. Ακόμα και από την Αργεντινή! Τώρα με αυτόν τον Μπαχαλάκη που θα αναλάβει σύντομα τα ηνία της προεδρίας, βλέπω να τους ρίχνει στον Καιάδα! Θα τους ταϊσει τη δημοκρατία με το φτυάρι... Σε τέτοιο βαθμό, που θα αρχίσουν να αναπωλούν τις ημέρες του Πινοσέτ!

      Διαγραφή
  3. Επίσης τροφή για σκέψη...
    Πρόεδρος Περού 1990-2000 Alberto Fujimori
    Πρόεδρος Περού 2016-2018 Pedro Pablo Kuczynski ("εκλεκτός" εκ Πολωνίας...)
    Κατακα(η)μένο Περού...

    και σήμερα Boric στη Χιλή...

    Αντώνης Γερμανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καί ποιός κάνει αὐτές τίς ἐπιλογές;Ὁ λαός. Ὁ κυρίαρχος δημοκρατικός λαός.

      Συνεπῶς,μπορεῖ κάποιοι νά σχεδιάζουν ὅμως στήν ὑλοποίησιν κάποιος ἄλλος παράγων εἶναι βασικότατος.Ἄς κάνει κάθε λαός,τήν αὐτοκριτική του...

      Ἄ καί κάτι πού μπορεῖ νά βοηθήσῃ,σχετικῶς μέ τήν Χιλή.Πρίν ἀπό κάποια χρόνια εἶχα γνωρίσει ἕναν ἑβραῖο ἐκ Χιλῆς.Μέ καταγωγή ἀπό τήν πλευρά τῆς μητρός του,ἀπό Κέρκυρα,ὅπου ζοῦσε ἡ γιαγιά του.

      Αὐτός λοιπόν μοῦ εἶχε πεῖ ὅτι οἱ ἑβραῖοι τῆς Χιλῆς ἦσαν Σεφαραδίτες ἑβραῖοι τῆς Ἰσπανίας.Ἀπό τήν οἰκογένειά του ἄλλοι κατέληξαν στήν Κέρκυρα καί ἄλλοι στήν Νότιο Ἀμερική,σήν Χιλή.

      Συνεπῶς ἄς μήν μᾶς κάνει καί πολύ ἐντύπωση οἱ διάφορες ἐθνικότητες στά κράτη τῆς Νοτίου Ἀμερικῆς. Εἶναι τόσο φυσιολογικό ὅπως ἀκριβῶς καί στίς ΗΠΑ.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Ἀντώνιε,Καλά Χριστούγεννα μέ τίς πιό θερμές μου εὐχές γιά ὑγεία κι᾿εὐτυχία !

      Διαγραφή
    2. Ἐπίσης διαβάζουμε γιά τόν ἐποικισμό τῆς Χιλῆς :

      « ...Οι έποικοι και το μεταναστευτικό ρεύμα προς τη Χιλή έπαιξε έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της κοινωνίας και του χιλιανού κράτους. Οικογένειες Βάσκων μετανάστευσαν μαζικά στη Χιλή από την Ισπανία και τη νότια Γαλλία.
      Όποιος έφτανε στη Χιλή τον 18ο αιώνα συνεισέφερε στην οικονομία και γίνονταν μέρος της παλιάς αριστοκρατίας από την Ισπανική Καστίλη, που στη συνέχεια εξελίχθηκε σε μία πολιτική ελίτ που κυριαρχεί ακόμα στη χώρα. Οι Χιλιανοί με βασκική καταγωγή εκτιμάται ότι ανέρχονται στο 10% (1.600.000) του πληθυσμού ή ακόμα και ως το 27% (4.500.000).
      Αρκετοί Ευρωπαίοι (μη Ισπανοί) εποίκισαν τις βόρειες και νότιες απομονωμένες περιοχές της Χιλής κατά το 19ο και 20ο αιώνα, μεταξύ των οποίων αρκετοί Άγγλοι, Γερμανοί, Ιρλανδοί, Γάλλοι, Κροάτες και γενικότερα Γιουγκοσλάβοι. Η επικράτηση μη ισπανικών ονομάτων στον δημόσιο τομέα της χώρας δείχνει τη δυσανάλογη συνεισφορά και επίδραση που είχαν στη χώρα. Σημαντική εθνική ομάδα παραμένουν ακόμα και σήμερα οι κροατικής καταγωγής κάτοικοι, με πληθυσμό που ανέρχεται στις 380.000,καθώς και η χιλιανή παλαιστινιακή κοινότητα, η μεγαλύτερη εθνική ομάδα Παλαιστινίων εκτός των αραβικών κρατών.Το ρεύμα μεταναστών προς τη Χιλή από γειτονικά κράτη, ήταν επίσης έντονο τις ίδιες περιόδους με τον ευρωπαϊκό εποικισμό.

      (https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CE%B9%CE%BB%CE%AE#%CE%95%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82)

      Τό πιάσατε ; Ἔγιναν οἱ ἐλίτ,μέχρι σήμερα ! Οἱ σεφαραδίτες ἑβραῖοι. Καί οἱ Κροάτες πού ἔχουν κατακτήσει τίς δημόσιες θέσεις.Κι᾿αὐτοἰ κατεστημένο μέχρι σήμερα ! Ἀμέ !

      Καλά Χριστούγεννα σέ ὅλους ! Ὑγεία,Ἀγάπη,Εὐτυχία !

      Διαγραφή