Άρθρα

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ΚΚΕ καί Ἀλβανοί κομμουνιστές : Κοινός ἀνθελληνικός ἀγῶνας - Ἕνα ντοκουμέντο ἀπό τό παρελθόν

 
Την περασμένη εβδομάδα είχαμε μια συνάντηση των μπολσεβίκων όλων των Βαλκανίων στην Θεσσαλονίκη, όπου και μαζεύτηκαν, προφανώς, για να θυμηθούν τα περασμένα μεγαλεία και να κλαίνε την τωρινή τους κατάντια. Όπως διαβάζουμε χαρακτηριστικά στην φυλλάδα του «Ριζοσπάστη»:

«Στη Συνάντηση συμμετείχαν 11 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από 8 βαλκανικές χώρες και συγκεκριμένα από την Αλβανία (Κομμουνιστικό Κόμμα Αλβανίας), τη Βουλγαρία (Ένωση Κομμουνιστών στη Βουλγαρία, Κομμουνιστικό Κόμμα Βουλγαρίας), την Ελλάδα (Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας), την Κροατία (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Κροατίας), την ΠΓΔΜ (Κομμουνιστικό Κόμμα Μακεδονίας), τη Ρουμανία (Σοσιαλιστικό Κόμμα Ρουμανίας, Κόμμα Κοινοτήτων Ρουμανίας), τη Σερβία (Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας, Κόμμα Κομμουνιστών Σερβίας) και την Τουρκία (Κομμουνιστικό Κόμμα)».

Επί του παρόντος, ας σταθούμε στο Κομμουνιστικό Κόμμα Αλβανίας (ΚΚΑ), το οποίο μην αντέχοντας τη μετατροπή του Κόμματος Εργασίας Αλβανίας (ΚΕΑ), όπως ονομάστηκε το ΚΚΑ μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας (με σοσιαλδημοκρατικό χαρακτήρα), απεχώρησε και θεώρησε ότι είναι αυτό το οποίο συνεχίζει την παράδοση του κομμουνιστικού καθεστώτος του Ενβέρ Χότζα. Επί της ουσίας, δηλαδή, το ΚΚΕ κάλεσε στην συγκέντρωση τους άμεσους συνεχιστές του ανθέλληνα και βασανιστή-φονέα των Βορειοηπειρωτών Ενβέρ Χότζα. Από την μεριά μας «τιμούμε» την συνάντηση αυτή με ένα πρωτοσέλιδο από το παρελθόν.

Πρόκειται για την ελληνόφωνη εφημερίδα «Λαϊκό Βήμα», την οποία χρησιμοποιούσε το κομμουνιστικό καθεστώς στην Αλβανία για να ελέγχει τους Βορειοηπειρώτες και να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, μετατρέποντας με απίστευτο θράσος την κόλαση της ανέχειας και της μιζέριας σε παράδεισο της αφθονίας και της χαράς. Κάτω, λοιπόν, από τον απίστευτο τίτλο «ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ. 100 ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΕΩΝ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ 99,99 ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ» στο φύλλο της Πέμπτης 28 Απριλίου 1983 γράφτηκαν τα εξής ακόμη πιο απίστευτα:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. Σ’ ολόκληρο το έδαφος της ΛΣΔΑ, στην ατμόσφαιρα επαναστατικού ενθουσιασμού και μεγάλης κινητοποίησης, στις 24 Απρίλη 1983, διεξήχθηκαν οι εκλογές για τα λαϊκά συμβούλια των επαρχιών, των πόλεων, των συνοικιών των πόλεων, των ενωμένων χωριών, των χωριών, καθώς και για τους λαϊκούς δικαστές και βοηθούς δικαστή.

Από τη μελέτη των εγγράφων που ήρθαν στο Προεδρείο της Λαϊκής Βουλής της ΛΣΔΑ από τις εχτελεστικές επιτροπές των επαρχιακών λαϊκών συμβουλίων προκύπτει ότι: Οι εκλογές διεξήχθηκαν σε πλέρια συνταύτιση με το Σύνταγμα της Λαϊκής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Αλβανίας και με το Διάταγμα «Σχετικά με τις εκλογές των λαϊκών συμβουλίων και των λαϊκών δικαστηρίων».

Ο συνολικός αριθμός των εγγραμμένων εκλογέων στους εκλογικούς καταλόγους για τα λαϊκά συμβούλια και λαϊκά δικαστήρια είναι 1.653.838.
Στην ψηφοφορία για τους υποψήφιους για μέλη των λαϊκών συμβουλίων και των λαϊκών δικαστηρίων πήραν μέρος 1.653.838 εκλογείς, ίσον με 100 τα εκατό του συνόλου των εκλογέων.
Υπέρ των υποψηφίων του Δημοκρατικού Μετώπου για τα λαϊκά συμβούλια των επαρχιών ψήφισαν πάνω από 99,99 τα εκατό των εκλογέων (4 ψήφοι κατά).
Υπέρ των υποψηφίων του Δημοκρατικού Μετώπου για τα λαϊκά συμβούλια των πόλεων ψήφισαν πάνω από 99,99 τα εκατό των εκλογέων (2 ψήφοι κατά).  
Υπέρ των υποψηφίων για τα λαϊκά συμβούλια των συνοικιών των πόλεων ψήφισαν πάνω από 99,99 τα εκατό των εκλογέων (5 ψήφοι κατά).
Υπέρ των υποψηφίων του Δημοκρατικού Μετώπου για τα λαϊκά συμβούλια των ενωμένων χωριών ψήφισαν πάνω από 99,99 τα εκατό των εκλογέων (9 ψήφοι κατά).
Υπέρ των υποψηφίων του Δημοκρατικού Μετώπου για τα λαϊκά συμβούλια των χωριών ψήφισαν πάνω από 99,99 τα εκατό των εκλογέων (119 ψήφοι κατά).
Υπέρ των υποψηφίων του Δημοκρατικού Μετώπου για λαϊκούς δικαστές ψήφισαν πάνω από 99,99 τα εκατό των εκλογέων (21 ψήφοι κατά).
Υπέρ των υποψηφίων του Δημοκρατικού Μετώπου για λαϊκούς βοηθούς δικαστή ψήφισαν πάνω από 99,99 τα εκατό των εκλογέων (15 ψήφοι κατά).

Οι επιτροπές των εκλογικών κέντρων βρήκαν 108 ψηφοδέλτια άκυρα.

Η συμμετοχή των μαζών στην ψηφοφορία 100 τα εκατό και η ψήφιση πάνω από 99,99 τα εκατό υπέρ των υποψηφίων του Δημοκρατικού Μετώπου είναι λαμπρή έκφραση της ατσάλινης ενότητας του λαού γύρω από το Κόμμα, με επικεφαλής το σύντροφο Ενβέρ Χότζα, της αποφασιστικότητάς του για την ενίσχυση και επαναστατικοποίηση της εξουσίας της διχτατορίας του προλεταριάτου και της ακλόνητης πεποίθησης στο σίγουρο και ευτυχισμένο μέλλον της σοσιαλιστικής μας Πατρίδας.

Αυτή η μεγάλη νίκη θα είναι νέα υποκίνηση για νέα επαναστατική επιστράτευση και ορμή στη δουλιά, για την επιτυχή πραγματοποίηση των ιστορικών αποφάσεων του 8ου Συνεδρίου του Κόμματος. ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ. Τίρανα, 25 Απρίλη 1983»
.

Βάλαμε αυτολεξεί όλο το κείμενο, και με την σχετική φωτοτυπία, για να μην θεωρηθεί ότι υπερβάλλουμε. Και όμως, τέτοιες αθλιότητες και ποταπά ψέματα, ότι δηλαδή στους 1.653.838 εγγεγραμμένους ψήφισαν όλοι (!) και το «κόμμα» (ένα ήταν το «κόμμα» και στην Αλβανία…) πήρε το… 99,99% (!!), τις έγραψαν ανερυθρίαστα. Έτσι κι αλλιώς, δεν έδιναν λογαριασμό σε κανέναν. Γι’ αυτό και έγραψαν αυτά τα τερατώδη ψέματα, σαν μια επίδειξη πυγμής απέναντι στους καταδυναστευμένους Βορειοηπειρώτες αλλά και τους αλβανούς. Και όμως, το πιο πιθανό είναι ότι αν ρωτήσεις τα «φυτά» της ΚΝΕ και τα «μοσχάρια» του ΚΚΕ, θα σου πουν ότι τα παραπάνω ποσοστά ήταν βασισμένα στην πραγματικότητα!

Άλλωστε, η μόνη «ιδεολογική» διαφορά του ΚΚΕ με το ΚΕΑ ήταν ότι το πρώτο ήταν πάντοτε υπάκουο «πρόβατο» στον εκάστοτε τσοπάνη του Κρεμλίνου, ενώ το δεύτερο μετά την αποσταλινοποίηση αυτονομήθηκε έχοντας ως «θεό» του τον εγχώριο Ενβέρ Χότζα. Αυτή είναι η «δημοκρατία» που πιστεύει το ΚΚΕ, το οποίο έχει το θράσος και την αναίδεια να μιλάει για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αντί να το βουλώνει για την σχεδόν 100χρονη συνεχή προδοτική πορεία του.  



ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου