Άρθρα

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Απαγορεύει τον Χριστιανισμό ο Ολάντ στα σχολεία!

Ακόμη μια «πρωτότυπη» ιδέα εισήγαγε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, με το άνοιγμα των σχολείων. Όταν οι μαθητές κάθισαν για πρώτη φορά στα θρανία στις 9 Σεπτεμβρίου, αντίκρισαν την «Χάρτα» όπου με 15 άρθρα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η θρησκεία πρέπει να παραμένει εκτός των πυλών όλων των γαλλικών σχολείων.
Με πρόφαση τις «δημοκρατικές» αρχές και τις αρχές που διέπουν τη σύσταση και τη λειτουργία του γαλλικού κράτους, η «Χάρτα» υποδεικνύει – και με απλά λόγια υποχρεώνει – σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ποια είναι τα όρια της θρησκείας στο σχολικό περιβάλλον. Πρόκειται για ακόμη μια μέθοδο υποδούλωσης του ατόμου, καθώς όπως είναι φανερό θα απαγορεύεται στον οποιονδήποτε να φέρει τα σύμβολα της πίστεώς του ή να κάνει τον σταυρό του εντός των σχολικών συγκροτημάτων. Διακρίνεται, λοιπόν, ξεκάθαρα η πρόθεση των αριστερών να καταστρέψουν τον θρησκευτικό προσανατολισμό των μαθητών, ώστε να δημιουργηθεί ακόμη  ευκολότερα η «μάζα» υποδουλωμένων ατόμων.
Μερικά από τα άρθρα της «Χάρτας» αναφέρουν: «Η Δημοκρατία απαιτεί τον Λόγο και τη Δικαιοσύνη και ως εκ τούτου το γαλλικό σχολείο έχει το καθήκον να συνεισφέρει στο κοινό καλό, στην οικοδόμηση της ισότητας, της ελευθερίας και της αδελφοσύνης και να βοηθήσει τους μαθητές να γίνουν πολίτες οι οποίοι δεν θα βλάπτουν καμία συνείδηση: αυτή είναι η ουσία της κοσμικότητας».
 Με λίγα λόγια, η επίσημη θρησκεία του γαλλικού κράτους που εδώ και αιώνες είναι ο Χριστιανισμός, κάποιον βλάπτει… 

Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε τις ορδές των μουσουλμάνων μεταναστών που έχουν εισβάλλει στην Γαλλία κατά χιλιάδες (κανένα κράτος, βέβαια, της Ευρώπης δεν έχει το ποσοστό μεταναστών που έχει η Ελλάδα, αναλογικά με τον πληθυσμό της) και να κάνουμε την σύνδεση. Πραγματικά, μάλλον, ο Χριστιανισμός έχει πλήξει τους μουσουλμάνους, που δεν αντέχουν στην ιδέα ότι υπάρχουν ακόμα Χριστιανοί στην Ευρώπη. Δεν αντέχουν στην ιδέα ότι οι γυναίκες κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς μαντήλες ή ότι ακούγονται καμπάνες από χριστιανικές εκκλησίες.
Φυσικά, σε αυτήν την «ενόχληση» των μουσουλμάνων, χέρι βοηθείας αποτελεί πάντα η αριστερά που είπε να στηρίξει τις απόψεις τους και να διαχωρίσει η θρησκεία από τα σχολεία. Πώς αλλιώς θα μπορέσουν να δημιουργηθούν άτομα χωρίς θρησκευτική συνείδηση, έρμαια της παγκοσμιοποίησης και με γνώσεις χωρίς κανένα ιστορικό υπόβαθρο; Αρκεί να κατανοήσουμε ότι η ιστορία της Γαλλίας είναι αδιάρρηκτα συνδεδεμένη με την θρησκεία, καθώς πολλοί πόλεμοι που διεξήχθησαν κατά των μεσαίωνα ήταν θρησκευτικοί. Άρα, δεν θα εντυπωσιαστούμε αν στα επόμενα χρόνια ο πρόεδρος της Γαλλίας απαγορέψει και το μάθημα της ιστορίας…

Όλα αυτά κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και για την χώρα μας ενώ μας θυμίζουν τις κατάπτυστες δηλώσεις της Ρεπούση όταν μίλησε περί κατάργησης των θρησκευτικών στα σχολεία. Γιατί και οι λαθρομετανάστες μουσουλμάνοι της Ελλάδος θίγονται από το μάθημα των θρησκευτικών. Το σχέδιο, λοιπόν, των διεθνών σιωνιστών προχωράει χωρίς εμπόδια, χτυπώντας αρχικά τα σχολεία που αποτελούν πυρήνες διαμόρφωσης του χαρακτήρα των παιδιών.
Αξίζει να «θαυμάσουμε» και άλλα αποσπάσματα της «Χάρτας» όπως: «Το διδακτικό προσωπικό έχει υποχρέωση να τηρεί αυστηρή ουδετερότητα. Τα μαθήματα είναι κοσμικά. Το σχολείο εξασφαλίζει την ποικιλομορφία των κοσμοθεωριών, την έκταση της γνώσης και κανένα θέμα δεν αποκλείεται από την επιστημονική και εκπαιδευτική έρευνα. Κανένας μαθητής δεν μπορεί να επικαλεσθεί τις θρησκευτικές ή πολιτικές πεποιθήσεις, να αμφισβητήσει ή να αποτρέψει έναν δάσκαλο από τη διδασκαλία ορισμένων τμημάτων του προγράμματος σπουδών. Η χρήση θρησκευτικών συμβόλων ή ρούχων που υποδηλώνουν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των μαθητών απαγορεύεται στα δημόσια σχολεία».

Αυτή είναι η δημοκρατία των αριστερών της Γαλλίας που απαγορεύει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να ασκούν το δικαίωμα της πίστης τους ελεύθερα σε οποιονδήποτε χώρο κι αν βρίσκονται. Να χαίρονται, λοιπόν, την «δημοκρατία» τους και την ελευθερία των απόψεων που προσφέρονται απλόχερα από το γαλλικό κράτος!

Μαριλένα Κατσινοπούλου
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου