Άρθρα

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Το άρθρο για τα 200 κοστούμια του Φλωράκη που εξαφάνισε η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"


Όσο και να ψάξαμε άφαντο το κείμενο για τον καπετάν Γιώτη στο αρχείο της "Ελευθεροτυπίας".. Βλέπετε είχε ξεσηκωθεί το ΚΚΕ εναντίον του Παπούλια για "αντικουμμουνισμό"..


Βέβαια στο βίντεο από παλιά εκπομπή του Κώστα Πλεύρη φαίνεται ξεκάθαρα στη κάμερα το δημοσίευμα απ' την "Ελευθεροτυπία"...






Όπως καταλαβαίνετε ο μέγας καπετάν Γιώτης της Αριστεράς, τις σφαγές του οποίου εξυμνούν οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ στις μέρες μας δεν ήταν ιδεολόγος αλλά κοινός συμφεροντολόγος.. Κάτι τέτοιοι είναι οι ηγέτες της αριστεράς διαχρονικά για αυτό και όπου εφαρμόσθηκε ο Σοσιαλισμός καταστράφηκε το κράτος και μεγάλο μέρος του λαού...
Παραθέτουμε και το κείμενο απ' το άρθρο της "Ε" που βρήκαμε δημοσιευμένο σε ένα φόρουμ..

Ζωντανεύει ξανά το κρησφύγετο του Χ. Φλωράκη 

Του ΦΩΤΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ 
Χαλάνδρι, οδός Πυθίας, αριθμός έξι. Ενα διώροφο σπίτι αρχιτεκτονικής της δεκαετίας του 1960 που στέγασε από το 1974 τον Χαρίλαο Φλωράκη.

Το διώροφο σπίτι, αρχιτεκτονικής της δεκαετίας του '60, που στέγασε από το 1974 τον Χαρίλαο Φλωράκη. 
Ο πρώτος του όροφος υπήρξε για 30 ολόκληρα χρόνια η «κρυψώνα» του ιστορικού ηγέτη της αριστεράς, του «καπετάν Γιώτη», στις μέρες της δημοκρατίας. Και από αύριο το σπίτι αυτό, γεμάτο από τα «ίχνη» του πρώην γραμματέα του ΚΚΕ, θα μετονομαστεί σε Κέντρο Ιστορικών Ερευνών. 
Αγαπημένη και σχετικά άγνωστη συνήθεια του Χαρίλαου στα ταξίδια ήταν να επισκέπτεται τα εμπορικά κέντρα και να χαζεύει, συχνά μάλιστα να αγοράζει ρολόγια, γραβάτες και πουκάμισα -αξεσουάρ ασυνήθιστα για έναν ηγέτη της ελληνικής αριστεράς. Ετσι, ο αριθμός των 200 κοστουμιών στην ντουλάπα του υπνοδωματίου δεν προκαλεί έκπληξη σε όσους γνώριζαν την αγάπη του για τα καλά ρούχα. Στο ψηλότερο έπιπλο η προτομή του Λένιν και πάνω στο γραφείο η φωτογραφία της γυναίκας του Μάρθας. Σε παράταξη, ύστερα, τα τσιμπούκια του. Υπερέβαιναν τα εκατό, αφού όλοι γνώριζαν την αδυναμία του, και για τον Χαρίλαο ήταν το πιο καλοδεχούμενο δώρο. Ελάχιστοι, όμως, ήξεραν την προτίμησή του στον καπνό: μαύρος ντραμ σκληρός, τον οποίο φρόντιζε, τουλάχιστον στα πρώτα χρόνια της νόμιμης παρουσίας του στην Ελλάδα, να προμηθεύεται από το εξωτερικό. 


http://www.enet.gr/online/online_text/c ... d=84790508


αντιπληροφόρηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου