Άρθρα

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Που προσβλέπει η παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου;

Φυσικά τίποτα που θα μπορούσε να βοηθήσει την χώρα και τους πολίτες δεν λέει η παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου,παρά μονάχα λόγια και κουβέντες που μπορεί κανείς να ακούσει και σε συζήτηση ενός καφενείου. Το θέμα είναι με αυτή της την παρέμβαση που έχει και ένα λαϊκίστικο ύφος, που αποσκοπεί και τι θέλει να κερδίσει; Ιδού το ερώτημα !!! 
διαβάστε τι λέει το φυλλάδιο που σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν. 


Ακραία πολιτική παρέµβαση µε επιθέσεις στην πολιτική ηγεσία της χώρας και κριτική στους πολίτες κάνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας µε ενηµερωτικό φυλλάδιο που αναµένεται να διανείµει µεθαύριο στους πιστούς κατά την κυριακάτικη Λειτουργία. Το εκτενές κείµενο που παρουσιάζει τις θέσεις της Ιεραρχίας για την οικονοµική κρίση τιτλοφορείται «Προς το Λαό» και η ύπαρξή του αποκαλύφθηκε από την ηλεκτρονική εφηµερίδα «tovima.gr». Η Ιεραρχία αναφέρει, µεταξύ άλλων, ότι η χώρα µας δεν είναι πλέον ελεύθερη αλλά βρίσκεται «υπό κατοχή» και οι πολίτες της «εκτελούµε εντολές των κυρίαρχων - δανειστών µας».

Η Εκκλησία χαρακτηρίζει την κατάσταση πρωτόγνωρη και συνταρακτική αφού επιχειρείται «η εκρίζωση και εκθεµελίωση πολλών παραδεδοµένων». Σηµειώνει τον βίαιο τρόπο µε τον οποίο γίνεται η προσπάθεια ν’ αλλάξουν οι παθογένειες της κοινωνίας και της οικονοµίας και αναρωτιέται «γιατί δεν τις αλλάξαµε στην ώρα τους;». Ουσιαστικά η ίδια δίνει, µε τη µορφή ερώτησης, και την απάντηση αφού τονίζει ότι «τα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή του τόπου µας είναι εδώ και δεκαετίες τα ίδια». Και καταλήγει, αναφέροντας ότι παλιότερα νοιάζονταν για το πολιτικό κόστος των αποφάσεών τους και οδηγούσαν τη χώρα στην καταστροφή και τώρα «αισθάνονται ασφαλείς, γιατί ενεργούν ως εντολοδόχοι».

Επίσης, διαπιστώνει πως γίνονται σήµερα ριζικές ανατροπές για τις οποίες «άλλοτε θα αναστατωνόταν όλη η Ελλάδα και σήµερα επιβάλλονται χωρίς σχεδόν αντιδράσεις». Η Ιεραρχία κατηγορεί την ηγεσία της χώρας «που δεν µπόρεσε να σταθεί υπεύθυνα απέναντι στον λαό, που δεν µπόρεσε ή δεν ήθελε να µιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας, που πρόβαλε λαθεµένα πρότυπα, που καλλιέργησε τις πελατειακές σχέσεις, µόνο και µόνο γιατί είχε ως στόχο την κατοχή και τη νοµή της εξουσίας». Στη συνέχεια, κατηγορεί αυτή την ηγεσία για υπονόµευση των πραγµατικών συµφερόντων της χώρας και του λαού. Ωστόσο, ασκεί κριτική και στον λαό επειδή προτίµησετην ευµάρεια και την καλοπέραση και δεν προβληµατίστηκε για την αλήθεια των πραγµάτων. «Διαλέξαµε µια πλαστή ευµάρεια και χάσαµε την ελευθερία του προσώπου µας, χάσαµε την ελευθερία της χώρας µας», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου