" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Μία ἀναδημοσίευσις ἀφιερωμένη στούς ἀμετανόητους....

Ὁ Ἀνδρέας,ὁ Πεπελάσης καί τά ἐν Ἑλλάδι καγκουρώ...


Ἀνδρέας-Τέντ Κέννεντυ-Πεπελάσης ( φωτό)
 « Μου γράφεις να γυρίσω πίσω στην Ελλάδα. Τι να κάνω εγώ σε μία χώρα που κατοικείται από οκτώ εκατομμύρια καγκουρώ;»

Ποιός τό εἶπε; Μά,ἕνας πολύ μεγάλος πολιτικός,ἕνας ἡγέτης,ἕνα πρόσωπο πού στ᾿ὄνομά του ἀκόμη καί σήμερα πίνουν νερό πολλά ἑκατομμύρια Ἕλληνες. Γιατί βλέπετε σχεδόν 20 χρόνια μετά τά καγκουρώ ἔγιναν ψηφοφόροι καί συνεπῶς μεταλλάχθησαν σέ ἀνθρώπους...

Ποιός τό εἶπε ; Μά ὁ Ἀνδρέας Παπανδρέου ! Εἶναι ἀπάντησις σέ ἐπιστολή τοῦ Ἀδαμαντίου Πεπελάση,τοῦ οἰκονομολόγου καί πολύ στενοῦ φίλου τοῦ Ἀνδρέα ἀλλά καί κουμπάρου του ἀφοῦ αὐτός τόν στεφάνωσε μέ τήν Μάργκαρετ στό Ἀμέρικα ! Ἐπιστολή στήν ὁποία ὁ Πεπελάσης,τό 1957, ζητοῦσε ἀπό τόν Ἀνδρέα νά γυρίσῃ στήν Ἑλλάδα ὅπως εἶχε κάνει ἤδη ὁ ἴδιος. ( Τήν πληροφορία τήν πήραμε ἀπό ἐδῶ)

Ὁ Πεπελάσης,μεγάλος οἰκονομολόγος ὁ ὁποῖος : 

« ...Ηταν ο τελευταίος ενός κύκλου σπουδαίων οικονομολόγων - μεταξύ των οποίων ο Ξενοφών Ζολώτας και ο Ανδρέας Παπανδρέου - που άφησαν το στίγμα τους στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της μεταπολεμικής Ελλάδας. Η διαδρομή του συνδέθηκε στενά με τον Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο ήταν κουμπάροι και διαχρονικοί φίλοι. Σε αντίθεση με τον Ανδρέα, ωστόσο, ο Πεπελάσης δεν ακολούθησε τον δρόμο της πολιτικής, αλλά παρέμεινε στα ακαδημαϊκά καθήκοντά του και σφράγισε μεταπολιτευτικά τη ανασυγκρότηση και τον εκσυγχρονισμό του εγχώριου τραπεζικού συστήματος. Εξαιρετική ήταν η σχέση του και με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, αναλαμβάνοντας νευραλγικές θέσεις και επί των δικών του κυβερνήσεων....» ( διαβάζουμε ἐδῶ)

Καί εὐλόγως ἀναρωτιέται κανείς πῶς εἶναι δυνατόν μέ τόσο μεγάλα οἰκονομικά μυαλά,τά ὁποῖα μάλιστα βρίσκονταν πάντα σέ διάφορες σημαντικές θέσεις ἐξουσίας,αὐτή ἡ χώρα ὄχι δέν μπόρεσε νά πάῃ μπροστά ποτέ,ἀλλά ἀκόμη χειρότερα βυθιζόταν ὅλο καί πιό βαθιά καί ἐξαθλιωνόταν οἰκονομικά ὥστε νά βρίσκεται ἐξαρτώμενη συνεχῶς ; ! 

«  ...Θα εισαχθεί και θα αποφοιτήσει από την Ανωτάτη Εμπορική (ΑΣΟΕΕ), θα τελειώσει την Νομική Αθηνών και εν συνεχεία θα πάρει το δρόμο με υποτροφία του Ιδρύματος «Fulbright», για το περίφημο «London School of Εconomics» και το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας (UCLA),  στο οποίο αναγορεύτηκε και διδάκτορας, διαγράφοντας μια εκτυφλωτική ακαδημαϊκή καριέρα και αναγορευόμενος σε έναν από τους καλύτερους οικονομολόγους του κόσμου.

Μάργκαρετ,Πεπελάσης, Ἀνδρέας καί Ἕλλη Δέδε ( φωτό)

Στο UCLA θα γνωριστεί με τον Ανδρέα Παπανδρέου
...Στην Ελλάδα θα φέρει τον Ανδρέα με τον Διαμαντή ο ανεξίκακος και μεγάλος οραματιστής, Κωνσταντίνος Καραμανλής ...θα τους δώσει την δυνατότητα να φτιάξουν το περίφημο ΚΕΠΕ, το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, μέσα από το οποίο τέθηκαν οι βάσεις και εκπορεύτηκαν όλες οι σοβαρές μελέτες, για την ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας...θα τοποθετήσει τον Διαμαντή Διοικητή της Αγροτικής Τραπέζης, με το πέρασμα στην δημοκρατική ομαλότητα το 1974 και την πτώση της χούντας, όπου στην κυριολεξία θα μετατρέψει την Αγροτική Τράπεζα, σε θερμοκοιτίδα της οικονομικής ανασυγκρότησης της περιφερειακής Ελλάδας...Διοικητής όμως ο Διαμαντής θα αναλάβει και στην Εμπορική Τράπεζα επι πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου, αφήνοντας και εκεί νοερά την δημιουργική του πνοή, αλλά και τις ρηξικέλευθες προτάσεις του, για την επενδυτική άνοιξη της ελληνικής οικονομίας, την οποία πάντα σκίαζαν ο παρασιτισμός, η ασύμμετρη ανάπτυξη, αλλά και το σαράκι της κομματοκρατίας...
( ἀπό ἐδῶ)

Καλά αὐτό τό περίφημο ΚΕΠΕ πού ἔθεσε τίς βάσεις γιά τήν ἀνασυγκρότηση τῆς ἐθνικῆς οἰκονομίας,τί ἀκριβῶς κἀνει σἠμερα,ἑξῆντα καί κάτι χρόνια ἀπό τήν ἴδρυσίν του;

Σήμερα, το ΚΕΠΕ είναι ένα κορυφαίο ίδρυμα οικονομικών ερευνών στην Ελλάδα. Επικεντρώνεται σε έργα εφαρμοσμένης έρευνας που αφορούν την ελληνική οικονομία και παρέχει ειδικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση σε θέματα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής...( ἐδῶ)

Δῆλα δή,μέ ἄλλα λόγια,ἀεριτζήδικα πράγματα! Σά δέν ντρεπόμαστε λέω ἐγώ ! Μά,κατά πώς φαίνεται,γιά ἀκόμη μία φορά,ὅλα γίνονται γιά νά ὑπάρχουν οἱ καρέκλες καί νά ρέει τό χρῆμα ἄφθονο στίς τσέπες τῶν μεγάλων εἰδημόνων,τῶν μεγάλων νοῶν ! Οἱ πτυχιοῦχοι τοῦ LSE πού μᾶς προκύπτουν καί ...ἀριστερῶν πεποιθήσεων,ἐννοεῖται ( ΕΔΩ

Σεπτέμβριος τοῦ 1982,8ο Φεστιβάλ ΚΝΕ. Ἀριστερά ὁ Χαλβατζῆς γραμματέας τῆς ΚΝΕ,στό μέσον τό μέλος τῆς Κεντρικῆς Ἐπιτροπῆς τοῦ ΚΚΕ Μίκης Θεοδωράκης καί δῖπλα ὁ οἰκονομολόγος Ἀδαμάντιος Πεπελάσης ! ( ἡ φωτό ἀπό  ἐδῶ )

...ως Υποδιοικητής της Αγροτικής Τραπέζης το 1963, να αναθέσει στον μεγάλο μας θεατράνθρωπο και φιλόλογο του Κολεγίου Αθηνών Κάρολο Κούν, να περιοδεύσει με τον θίασό του, σε όλη την επαρχία, για να καλλιεργήσει την θεατρική παιδεία στους ταπεινούς και ξεχασμένους μας αγρότες, αλλά και την υστερούσα πολιτισμικά περιφέρεια. Στο φάσμα του πολιτισμού ο Διαμαντής θα διατελέσει Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Μελετών Λαμπράκηπρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού και ιδρυτικό μέλος του Διεθνούς Κέντρου Μ. Θεοδωράκης.

Ε.Γ.Ε. καί Μάργκαρετ Τσάντ ( κάτι ἔχουμε γράψει σχετικῶς ἐδῶ)

Ἔμ νά μήν σπείρουν τόν σπόρο τοῦ κομμουνισμοῦ στήν ἐπαρχία; Ἤξεραν πάντα αὐτοί τούς τρόπους καί τό θέατρο,ὁ κινηματογράφος καί γενικῶς ὁ Πνευματικός χῶρος,θεωροῦνταν πάντα τσιφλίκι τους. Ὁ Πεπελάσης ῆταν παντρεμένος μέ τήν πρόεδρο τῆς ΕΓΕ ( ξέρετε τήν ἕνωση γυναικῶν τῆς Μάργκαρετ ) Ἕλλη Δέδε- Πεπελάση
 
Ἀριστερός καί φιλο-πασόκος ὁ Πεπελάσης ἀλλά «...  Εξαιρετική ήταν η σχέση του και με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, αναλαμβάνοντας νευραλγικές θέσεις και επί των δικών του κυβερνήσεων...»

Πεπελάσης καί Κάρολος Κούν ( φωτό)

Τώρα θά μοῦ πῆ κανείς,τί θέλεις καί τούς θυμᾶσαι ὅλους αὐτούς ; Καί θά τοῦ ἀπαντήσω μέ τά λόγια τοῦ Πεπελάση: 

Μπροστά Ἀνδρέας καί Πεπελάσης,πίσω ὁ Γεώργιος Παπανδρέου (φωτό)  

...Έχω πει και παλιότερα ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε την ευκαιρία που δεν είχε ούτε ο Καποδίστριας, ούτε ο Τρικούπης, ούτε ο Βενιζέλος. Όταν πήρε την εξουσία το 1981, είχε μαζί του τον λαό, είχε ικανούς ανθρώπους να τον υποστηρίζουν, είχε την ανοχή της κοινωνίας, αλλά και χρήμα από τις Βρυξέλλες. Και επιπλέον είχαμε πιστέψει ότι το σπουδαίο μυαλό του ήταν το μέλλον της σκέψης για τον τόπο. Από αυτή την άποψη είναι τεράστια η ευθύνη του για το σημερινό κατάντημα. Τώρα πια με αφορμή τον Ανδρέα έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι στην πολιτική δεν φτάνει η πρόθεση ούτε η αντίληψη. Θέλει και προσωπικό θάρρος. 

Ο Ανδρέας πήγε στην Αμερική και σε όλη την διάρκεια του πολέμου και μετά, γύρω στο ’60, ήταν στα πανεπιστήμια και δίδασκε, μάθαινε, έβλεπε. Δηλαδή η ανωτάτη παιδεία δεν ήταν μια κουβέντα γι αυτόν. Ήταν βίωμα. Τότε στην Αμερική η εκπαίδευση ήταν οργιές μπροστά απ’ ό,τι στην Ευρώπη. Λοιπόν εγνώριζε καλύτερα από κάθε άλλον τι έπρεπε να κάνει στην οικονομία, την παιδεία, τον πολιτισμό. Και τι έκανε; Σε τίνος χέρια τα άφησε; Αν δεις ποιοι ήταν υπουργοί παιδείας στις πρώτες κυβερνήσεις και τι θεσμικά μορφώματα κατασκεύασαν θα καταλάβεις πολλά!

Αυτό που θα σου πω είναι για μένα η ερμηνεία της συνολικής αποτυχίας του Παπανδρέου. Γιατί όταν μιλάμε για αποτυχία κάποιου πρωθυπουργού εννοούμε συγκριτικά των όσων μπορούσε να κάνει. Ο Ανδρέας σε πολλές περιόδους της πρωθυπουργίας ή της πολιτικής του ζωής δεν ενδιαφερότανε. Δεν του καιγότανε καρφάκι. Ήτανε μέσα στη διαδικασία της καλοζωίας και της καλοπέρασης... ο Ανδρέας έκανε όσα έκανε για να καλύψει την πολιτική απραξία του

Ο Ανδρέας,όταν είμαστε στην Αμερική δεν ήθελε να ακούσει τη λέξη Ελλάδα, δεν του άρεσε. Ποτέ δεν δέχτηκε την πρόσκληση των Ελλήνων φοιτητών και νεαρών καθηγητών να πάμε τη Μεγάλη Παρασκευή στον επιτάφιοΠοτέ δεν ήρθε στο προξενείο στη γιορτή της 25ης Μαρτίου. Θα πείτε, τι επιχειρήματα είναι αυτά. Αυτά καθαυτά δεν αποδεικνύουν τίποτα. Αλλά σκεφτείτε τι σημαίνει αυτό για τον άνθρωπο που αργότερα θα κυβερνούσε τη χώρα... ( ἀπό : « Τα ψέματα των Παπανδρέου» ) 

Γι᾿αὐτό ἀσχοληθήκαμε μέ τόν Πεπελάση. Γιά νά γράψουμε καί νά διαβάσετε αὐτά πού ἐκεῖνος ἔλεγε γιά τόν «μεγάλο ἡγέτη» Ἀνδρέα. Τόν στενό του φῖλο,πού τόν στεφάνωσε,ἀλλά καί πού συγκατοικοῦσαν οἱ οἰκογένειες γιά πολλά χρόνια στό Σάν Φραντσίσκκο.  Τόν Ἀνδρέα πού ἀκόμη καί σἠμερα πίνουν νερό στ᾿ὄνομά του,ἑκατομμύρια Ἕλληνες. Δυστυχῶς. Καί τελειώνω μέ μία ἐρώτηση : Θά τά θυμᾶστε μετά ἀπό ἕναν χρόνο αὐτά ἤ θά πᾶτε νά ψηφίσετε σά νά μήν εἶχαν ποτέ εἰπωθῆ; 

Προσέξτε στό 1:45 τοῦ βίντεο τόν Μιχάλη Λιάπη. Τότε ἦταν δ/ντής τοῦ ἰδιατέρου γραφείου τοῦ Προέδρου τῆς δημοκρατίας και θείου του,Κωνσταντίνου Καραμανλῆ μέχρι τό 1985. Πιό πρίν καί συγκεκριμένα ἀπό τό 1977 ἕως τό 1980 πού ὁ Καραμανλῆς ἦταν Πρωθυπουργός,ὁ Λιάπης ἦταν εἰδικός συνεργάτης του,ἐπί θεμάτων ἐπικοινωνίας καί δημοσίων σχέσεων. 

Ὁ Μέτων ἔγραψε : 

O Ανδρέας Παπανδρέου έφυγε από την Ελλάδα ως φοιτητής της Νομικής. Μέλος μιάς ατύπου ομάδος τροτσκιστών, περιλαμβανούσης των Κορνήλιο Καστοριάδη και τον συμμαθητή του από το αμερικανικό κολλέγιο Αντώνη ΚαρράΚατέδοσε στην Ασφάλεια ομοϊδεάτες τους. Ο πατέρας του παρεκάλεσε τον Μεταξά να τον αφήση να φύγει. Συμβίωνε στο Π.Ψυχικό με την Πολωνίδα μητέρα του. Στις ΗΠΑ εσπούδασε Οικονομικά!

Στο Bretton Woods εστάλη με την αντιπροσωπεία της «ελληνικής» κυβερνήσεως των Άγγλων της Αιγύπτου. Πάντως ο επικεφαλής Κυρ.Βαρβαρέσσος διετύπωσε αντίθετον άποψι για την συμμετοχή μας στους δύο εβραιογενείς οικονομικούς μηχανισμούς.

Το 1948 εγνώρισε την Μάργκαρετ στο οδοντιατρείο του Άρη Δημητριάδη, όπου ειργάζετο ως γραμματεύς. Του την έπεσε και αυτός ενέδωσε καίτοι έγγαμος πλέον με την Ελένη Ρασσιά. Μετά ολιγόμηνο αθέμιτο σχέσι τον εγκατέλειψε για να υπανδρευθή έτερον άνδρα, ότινα επίσης εγκατέλειψε για να επιστρέψη στον υιό της Σοφίας Μινέικο. Τα περί γάμου με παράνυμφο τον Α.Πεπελάση μάλλον φημολογίες. Τα παιδιά εξώγαμα. Το όνομα του ΓΑΠ όντως Τζέφρυ και της Σοφίας, Γκάυ Λη. Υπάρχουν φωτοτυπίες από το σχολείο τους στην Σουηδία του 1969.

Το ΚΕΠΕ ιδρύθη μερίμνη των Αμερικανών και δική τους απαίτησις για διευθυντή τον Ανδρέα αλλά και υποδιευθυντή τον Αδαμάντιο. Ο στο αυτό κύκλωμα Κ.Καραμανλής συναίνεσε.
Ο Ανδρέας διετέλεσε καθηγητής Οικονομετρίας, ήτοι οικονομικά μαθηματικά, ένα αφηρημένο πεδίον. Όχι στους κλάδους της Πολιτικής Οικονομίας,μακροοϊκονομία & μικροοϊκονομία πολλώ δε μάλλον στην Εφηρμοσμένη Οικονομική.

Λοιπόν ΕΔΩ,ἔχουμε καί τήν δήλωσιν μετανοίας τοῦ ἐφήβου Ἀνδρέα καί πολλά ἄλλα βεβαίως. 

Ὅσο γιά τό στεφάνωμα τοῦ κουμπάρου Πεπελάση,δέν εἶναι φημολογίες ἀγαπητέ Μέτονα. Τήν πληροφορία τήν δίνει ο ἴδιος ὁ Πεπελάσης καί τήν διαβάζουμε ἀπό τήν σελίδα τοῦ ἀνηψιοῦ του Πάνου Ἀβραμόπουλου ἤ Πεπελάση  ΕΔΩ.
Δέν νομίζω νά ὑπῆρχε κάποιος λόγος νά πῇ ψέματα. Ἀλλά καί ἕνας λόγος παρά πάνω πού ὁ πατέρας τῆς Μάργκαρετ,Ντάγκλας Τσάντ, ἦταν χιλιαστής καί μάλιστα μέ ὑψηλή θέσηΑὐτοί κρατοῦν τίς παραδόσεις,ἔχουν κάποιες ἠθικές καί γενικῶς προσπαθοῦν νά προβάλλουν ἕναν χρηστό βίο. 

Τέλος μία μικρή διόρθωση. Τήν α΄σύζυγό του τήν ἔλεγαν Χριστίνα. Ἐπίσης ὑπῆρχε καί ἡ σουηδέζα Rania Nyblom, τήν ὁποία παρουσιάζουν ὡς νυμφευμένη μέ τόν Ἀνδρέα ( τό βρῆκα ἐδῶ

Καί ὁ Μέτων συμπλήρωσε :

Ναι Χριστίνα, εσπούδασε ιατρική, ειδικευθείσα εις την ψυχιατρική αναδειχθείσα σε καθηγήτρια ψυχιατρικής. Έχει γράψει ου μόνον ως ειδικός αλλά και ως σύζυγος περί των ψυχολογικών προβλήματων του Άνδρέα

Κάρολος Κουν γεννηθείς στην Προύσα με Εβραίο πατέρα εκ Πωλονίας με επώνυμο Κοέν. Η μητέρα του Μελπομένη Παπαδοπούλου. Απόφοιτος της Ροβερτείου Σχολής ιδρυθείσης 1964 από τον εξ Αμερικής προσηλυτιστή προτενστάντη Κρίστοφερ Ρόμπερτ. Εκεί γόνοι πλουσίων μουσουλμάνων,Αρμενἰων, Βουλγάρων, Εβραίων, φραγκολεβαντίνων και φυσικά Ελλήνων.

Τό Robert College ἤ ἐξελληνισμένο Ροβέρτειος Σχολή ἱδρύθηκε τό 1863 στήν Κωνσταντινούπολι. Ἔχουμε κάνει ἀναφορά σ᾿αὐτό : 

«Αρχικά το Ανατόλια λειτουργούσε στην Μερζιφούντα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, νοτιοανατολικά της Σαμψούντας,ως σχολείο για Έλληνες και Αρμένιους. ...Ιδρυτής του σχολείου ήταν ο Τσάρλς Τρέισι (Charles Tracy)Το σχολείο έχει κοινές ρίζες με το Robert College στην Κωνσταντινούπολη,ένα από τα πιο φημισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Τουρκίας  (ἀπό τό θέμα : Ἐκτροφεῖα «φιδιῶν» ἤ ἀλλιῶς Κολλέγια Ἀνατόλια καί Ἀθηνῶν ! !

Ἀπό αὐτό ἀποφοίτησε καί ἡ Τανσού Τσιλέρ. Τό ἔχουμε γράψει ΕΔΩ 


Εὐχαριστοῦμε τόν ἀγαπητό Μέτονα

-------------------------------------------
Υ.Γ. 1 Ὅταν τόν Μάϊο τοῦ 2017 πέθανε ὁ 95χρονος Πεπελάσης,τί ἔκανε αἴσθησιν στόν πολιτικό καί ὄχι μόνον κόσμο ; Διαβάζουμε ἐδῶ

Δυσμενή εντύπωση προκάλεσε ότι ενώ ανακοίνωση για το θάνατό του εξέδωσε και η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ  σιώπησε. Η παρουσία του σεμνού Παύλου Χρηστίδη στην κηδεία δεν κάλυψε την ανεξήγητη συμπεριφορά της Φώφης Γεννηματά,- όπως και της οικογένειας Παπανδρέου.

Καί κάποιο ἄλλοι βγάζουν σπυράκια ἀκούγοντας ἤ διαβάζοντας τό ὄνομα Ἀδαμάντιος Πεπελάσης ...

Υ.Γ. 2  Πῶς τό λέει ὁ ἀμετανόητος ;  

« ...Τό κάνουν αὐτό γιά νά χτυπήσουν τόν Ἀνδρέα...Διότι ὁ Ἀνδρέας ἐξακολουθεῖ νά κάνῃ "γκέλ" σ᾿ἕνα μεγάλο μέρος τοῦ κόσμου πού τόν ψήφισε. Πού πῆρε 42,πού πῆρε 45% ...» 

Καί τό πιό ὡραῖο ἀπ᾿ὅλα εἶναι πού τά πιστεύει !!! 

( ἐδῶ ἀπό τό 25ο λεπτό)

Καί πακέτο πᾶνε τά παρακάτω : 


Ἀλήθεια ἐκεῖνο τό «βαθιά Μητσοτακική,πού δέν γράφει γιά τούς ἑβραίους Μητσοτάκηδες...» τί μοῦ θύμισε λέτε ; Ἐκείνη τήν συριζαία πού εἶχε βγεῖ στόν Χῖο καί τοῦ ἔλεγε πώς δέν λέει τίποτα γιά τόν Μητσοτάκη καί ὅλο τόν Τσίπρα κακολογεῖ. Τό θυμᾶστε ; Ὁρῖστε,ἄς τό ξαναθυμηθοῦμε μαζύ : 


Μιλᾶμε ΑΠΟΛΥΤΩΣ μοῦ τό θύμισε ... 


Ἡ Πελασγική

10 σχόλια:

  1. Κατι ασχετο αλλα και πολυ σχετικο ταυτοχρονα μια που μιλαμε για οικονομολογους.. Ειναι απο πολυ παλια επιβεβαιωμενη η διασταση της μορφωσης απο την επιστημονικη επιτηδευση........ΠAΣA EΠIΣTHMH XΩPIZOMENH ΔIKAIOΣYNHΣ KAI THΣ AΛΛHΣ APETHΣ,ΠANOYPΓIA, OY ΣOΦIA ΦAINETAI!ελεγε ο Πλατων....Στην σημερινη εποχη η ολοενα εντεινουμενη επιστημονικη εξειδικευση οδηγει την γνωση σε αδιεξοδο(ισως και ηθελημενο).Η ελλειψη της απαραιτητης και αναγκαιας συνολικης ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ στο καθε επιστημονικο αντικειμενο ειναι το βασικοτερο μειονεκτημα της εξειδικευσης.Ειναι ομως βεβαιο ταυτοχρονα οτι η αρχουσα παγκοσμια ΕΛΙΤ ιδιως αυτη των μητροπολιτικων κεντρων της Δυσης διαθετει εν κρυπτω αυτη την γνωση χωρις τους περιορισμους και τις αγκυλωσεις της κατεστημενης επιστημης. Αυτης ιδιως που διδασκεται στα διεθνη Πανεπιστημια!! ....Η οικονομικη επιστημη που καποιοι αδοκιμα λενε οτι δεν ειναι επιστημη καν ειναι νομιζω μακραν η καθολικοτερη συγχρονη επιστημη σε σχεσει με τις υπολοιπες καθοσον συνδυαζει τις γνωσεις του συνολου των κοινωνικων και ηθικων επιστημων με ακρως εξελιγμενες μαθηματικες-στατιστικες εφαρμογες και συναρτησεις πανω σε ποσοτικοποιημενα οικονομικα και κοινωνικα μεγεθη.Οι αλγοριθμοι ας πουμε που τωρα τελευταια μετρουν συχνα-πυκνα σχεδον τα παντα ειναι αντικειμενο της Οικονομετριας. Η συγχρονη οικονομικη επιστημη εστω και οπως πλημμελως διδασκεται διαθετει το αντιστοιχο της καθολικοτητας και της εποπτειας που διεθετε παλαιοτερα η φιλοσοφια. Η φιλοσοφια η οποια και αυτη κακως-κακιστα εξηφανισθη και στην θεση της προεκυψαν παραφυαδες των κοινωνικων επιστημων με δηθεν φιλοσοφικο μανδυα. Δεν θα δεις ας πουμε σημερα ενα εργο παρομοιο με τον ΛΟΓΟ ΠΕΡΙ ΜΕΘΟΔΟΥ του Καρτεσιου.No way!! Η οικονομολογια ιδιως οταν συνοδευεται απο την βιωματικη επιγνωση που ειναι το μεγαλυτερο πειραματικο εργαστηριο ειναι η πρωτη υλη της εφηρμοσμενης πολιτικης και ιδιως της εσχατως διατυμπανιζομενης απο τις ΕΛΙΤ δυσωνυμης κοινωνικης μηχανικης !!! Δεν εχει ακομα την εκτασιακη ευρυτητα που θα επρεπε ομως καλυπτει εστως πλημμελως το μεγαλυτερο πεδιο της επιστημονικης γνωσης.Αφου ολα συσχετιζονται και ακουμπανε σαυτην. Θα τολμουσα να πω οτι ειναι η βασιλισσα των κοινωνικων επιστημων αν οχι ΟΛΩΝ!!! Οι εφαρμοσμενες επιστημες της Μηχανικης της Φυσικης η της Ιατρικης πχ ειναι απιστευτα εως αυτιστικα διασπασμενες σημερα και πιστευω οτι ως εχουν δεν προσφερουν αυτα που θα μπορουσαν αναντιρρητα να προσφερουν.Εκλιπει η συνθεση και η καθολικη εποπτεια. Η κατανοηση του συγχρονου κοσμου απο επιστημονικης λοιπον αποψεως προυποθετει τα οικονομικα ως βαση και εργαλειο αναλυσης αλλα και εφαρμογης των καταλληλων πολιτικων.Δεν ειναι τυχαιο που καπου στα πρωτοκολλα τους οι πρεσβυτεροι αναδεικνυουν και προτασσουν την οικονομικη επιστημη και αυτο ιδιως σε μια εποχη που η τελευταια δεν ηταν ουτε καν αυτοτελης επιστημονικος κλαδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καί τώρα ὅλο αὐτό ἀπευθύνεται ποῦ ; Στήν χώρα πού οἱ πολιτικάντηδες ἔχουν καταντήση σάν τά μοῦτρα τους ; Στόν ἐσμό πού ἔχουν δημιουργήση οἱ Παπανδρέηδες,Καραμανλῆδες καί Μητσοτάκηδες ; Εἶδες πῶς τό γράφει ὁ Δαμιανός Βασιλειάδης,στό σημερινό θέμα μας ;

      « Η δημιουργία της νοοτροπίας της καταναλωτικής μανίας και αποκτήνωσης που δημιούργησε (βλ. σκυλάδικα κ.λπ), εξαχρείωσαν τα ήθη, απάλειψαν από τον τόπο κάθε δημιουργική προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον. Η νοοτροπία της ελάσσονος προσπάθειας και της ισοπέδωσης των πάντων προς τα κάτω, αφαίρεσε κάθε δημιουργική προσπάθεια. Δεν υπήρξε τομέας της δημόσιας ζωής που να μην εκφυλίστηκε...»

      Τί νά ποῦμε,ἀλήθεια πού θά μποροῦσε νά βοηθήσῃ καί σέ ποιό βαθμό αὐτό τόν λαό ;

      Ἀγαπητέ μου Θαλῆ,ἀπευθύνεσαι καί ἀπευθύνομαι φυσικά,σέ ἕνα ἀπελπιστικά μικρό κοινό ! Πικρή, πικρότατη διαπίστωσις ...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή
  2. Ηνοχλήθη σφόδρα...
    https://deltio11.blogspot.com/2022/07/blog-post_3.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ἐνοχλήθηκε ; Δέν πειράζει,ξίδι !

    Ἄλλως τε γνωρίζουμε πώς ἡ ΑΛΗΘΕΙΑ ἐνοχλεῖ ἐκείνους πού τήν φοβοῦνται,γιά δικούς τους λόγους...

    Μιά χαρά τοῦ τά εἶπες Διηνέκη : http://esxatianasxesi.blogspot.com/2022/07/blog-post_53.html

    Ἄς τό ἀφήσουμε τό πρᾶγμα έδῶ. Δέν συνεχίζουμε τίποτε περισσότερο ἀπό τό νά κάνουμε τόν ἀγῶνα μας. Σ᾿αὐτό τόν κόσμο μόνον ἡ κακία μένει νά στιγματίζῃ μιά ὁλόκληρη ζωή..

    Καλό μεσημέρι Κυριακῆς καί καλή ὄρεξι στό εὐλογημένο κυριακάτικο γεῦμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτή την ανάρτηση για τον Παπανδρέου να την αφιερώσεις στον Σπύρο Χατζαρα. Εμείς, οι απλοί άνθρωποι, που είμασταν εκτός κλαδικών και ρουσφετιών όλες αυτές τις δεκαετίες της "μεταπολιτευσης", τα γνωρίζουμε για τον Αντρέα και τον Πεπελαση και λοιπούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχει σαλτάρη τελείως...
    https://deltio11.blogspot.com/2022/07/blog-post_83.html?showComment=1656856093257#c432951464429978521

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἄνοιξε πόλεμο καί μέ τήν Πόπη Σουφλῆ ; !!! Ἤμαρτον !

      https://attikanea.info/%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B5%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CF%83-%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%85%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%B7/

      Καί ἐσένα " Ψυχάκιας " πού συντρώγεις μέ τόν μέ τόν Βορίδη ; Τί εἶναι αὐτά Διηνέκη ; !!!

      Στό εἶπα,μήν δίνεις συνέχεια. Ἄστον νά τρώγεται μἐ τον ἑαυτό του.

      Τέλος πάντων,προτείνω νά μήν συνεχισθῇ αὐτό. Ἄν καί ἀπό τήν στιγμή πού μπλέχθηκε καί ἡ Πόπη,πολύ δύσκολο τό βλέπω !!!

      Διαγραφή
    2. Οι... «θείτσες», είσαι εσύ και η Σουφλή.

      Διαγραφή
    3. Τόν πείραξαν οἱ φωτό πού τοῦ ἔβαλες ; Μά ὅλοι ξέρουν πώς ἦταν στόν Καρατζαφέρη ὅταν ἦσαν ἀκόμη ἐκεῖ καί οἱ Πλεύρης,Ἄδωνις,Βορίδης... Τί τόν πειράζει τόσο πολύ ;

      http://esxatianasxesi.blogspot.com/2022/07/blog-post_2.html

      Αὐτό πώς καί δέν τό ἔχει διαγράψει,ἀκόμα,ὅπως ἔκανε μέ τήν ἐκπομπή πού μέ ἐκθείαζε ὁ Μπέχλης ; Ἐκείνη πού μοῦ εἶχες στείλει ἐσύ Διηνέκη,θυμᾶσαι ; Τήν ΔΙΕΓΡΑΨΕ !

      https://sxolianews.blogspot.com/2022/04/blog-post_30.html?showComment=1651409967012#c1351224337974200947

      Καί ἀπορῶ κάτι τέτοια δημοσιεύματα πῶς καί δέν τά ἔχει διαγρἀψει καί τ᾿ἀφήνει ὡς scripta manet ;

      «Για να σταματήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, και να απαντήσουμε στους δανειστές, μαυρίζουμε τη ΝΔ και ψηφίζουμε Χρυσή Αυγή». Στρατευόμαστε σε Πατριωτική Πανστρατιά, σε έναν Εθνικό Συναγερμό , για μια Ελεύθερη Ελλάδα. ( https://deltio11.blogspot.com/2015/09/blog-post_15.html )

      Μετά τόν Καρατζαφέρη ΚΑΙ μέ τήν Χρυσή Αὐγή !

      ἤ αὐτό τό δημοσίευμα μέ τίς ὁμολογίες ἀλά Ἀνδρέα :

      Mea Culpa;

      « Κύριε Χατζάρα, Θα μας πάρετε πάλι στο λαιμό σας... Έτσι μας λέγατε και πριν, να ψηφίσουμε Καρατζαφέρη κι αποδείχθηκε μάπα το καρπούζι... Τώρα μας λέτε να ψηφίσουμε Χρυσή Αυγή... Αν κι αυτή τη φορά διαψευσθείτε, μετά τι θα μας λέτε; Θα παραδεχθείτε το λάθος σας;»

      Τη μία φορά σας ζήτησα την ψήφο σας διότι ήμουν υποψήφιος. Την άλλη το πρότεινα για καθαρά τακτικούς λόγους. Είπα ότι η ΝΔ είτε με 26,5% είτε με 27,81% θα ήταν δεύτερη και θα είχε 72 έδρες αντί 76 και για να βγουν οι 9 έδρες του ΛΑΟΣ οι ALEXIS &Co θα είχαν 147-148 οπότε αποκλειόταν η αυτοδυναμία.

      Το ζήτημα των εκλογών ,όπως εξήγησα δεν είναι «ανταποδοτικό». Ψηφίζουμε για να δημιουργούμε εντυπώσεις. Η ψήφος μας στη Χρυσή Αυγή θα μετρήσει από τη Γαλλία μέχρι και τη Σερβία. Συμμετέχοντας και ψηφίζοντας στις εκλογές, από τις οποίες δεν περιμένουμε τον σχηματισμό εθνικιστικής κυβέρνησης ,περνάμε ένα μήνυμα αντίστασης στην παγκόσμια (ιουδαϊκή;) Χούντα.
      Επομένως , ούτε το 2012 ούτε τώρα έκανα λάθος. Ένας είναι ο εχθρός, και ψηφίζουμε εναντίον του και εναντίον τον εγχώριων υπαλλήλων του.

      ΥΓ. Εάν ήξερα για τις οφσόρ φυσικά και δεν θα ήμουν ποτέ υποψήφιος του Καρακωλοτούμπα.
      ( https://deltio11.blogspot.com/2015/09/mea-culpa.html)

      Τόν Ἰανουάριο τοῦ 2010 ἔγραφε :
      Θέλουν να ανακατέψουν το «δελτιο των 11» με πολιτικά κόμματα και την "ακροδεξιά", και με συμπαρατάσσουν με τον κ Γιώργο Καρατζαφέρη και τη «Χρυσή Αυγή» για να με στοχοποιήσουν...
      https://deltio11.blogspot.com/2010/01/h_31.html

      Καί μετά,στίς ἐκογές τοῦ Ἰουνίου τοῦ 2012 ἦταν ὑποψήφιος μέ τόν Καρατζαφέρη. Αὐτόν πού 2 χρόνια πρίν ἀπαρνιόταν !!!
      ἔγραφε :

      « Είμαι υπερήφανος για τη συμμετοχή μου μαζί με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον ΛΑΟΣ στην μακρά σχεδόν δίμηνη προεκλογική περίοδο.
      Κάναμε το καθήκον μας απέναντι στον Ελληνικό Λαό.»
      (https://deltio11.blogspot.com/2012/06/blog-post_4442.html)

      Δέν μπορῶ ἄλλο νά ψάχνω. Ἀτελείωτα τά δημοσιεύματα μέ τήν Χρυσή Αὐγή. Ὑπέρ ἐννοεῖται...

      Κάι ξέρετε,τώρα μπορεῖ νά τα διαγράψῃ. Συνήθειά του βλέπεις...

      Διαγραφή
    4. Θείτσες ;

      Ἔτσι λέει ὁ Μπάρμπα -Σπύρος ; Ἄ ! καλάααα !!!

      Πάντως ἀπ᾿ὅσα γράφει στό συγκεκριμένο δημοσίευμα τίποτα ἀπολύτως δέν ἀφορᾷ ἐμένα. Τίποτα κυριολεκτικῶς. Καί ὅτι καί νά προσπαθῇ νά κάνῃ γιά νά μέ ὑποβιβάσῃ κακό στόν ἑαυτό του κάνει. Διότι πολύ ἁπλὼς δέν ἔχω δώσει κανένα δικαίωμα ποτέ μου,οὔτε ἐγώ οὔτε ἡ οἰκογένειά μου.

      Οὔτε σέ κομματικό μαντρί βρεθήκαμε ποτέ,οὔτε λιβανίζαμε πολιτκάντηδες καί βεβαίως οὔτε ΠΟΤΕ βασισθήκαμε γιά τήν βίωσίν μας σέ κρατικούς μισθούς !

      Κυρίως ὅμως δέν περιφερόμεθα ἀπό κόμμα σέ κόμμα γιά ν᾿ἀναδειχθοῦμε σέ ...κάτι. Οὔτε παρακαλούσαμε νά μᾶς συμπεριλάβουν σέ ψηφοδέλτια...

      Πάντως τήν ἑπομένη φορά πού θά μέ κατηγορήσῃ γιά κάτι ( ὅπως λ.χ. «οἱ περιούσιες δυνάμεις πού μέ προωθοῦν» ἤ τό «βαθιά μητσοτακική» ) θά φάῃ μία μήνυση πού θά τοῦ ἔρθῃ ὁ οὐρανός σφοντήλι. Καί μιλῶ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ !

      Ἐγώ δέν ἔχω δώσει κανένα δικαίωμα,κάνω τήν δουλειά μέ σοβαρότητα,δέν βρίζω,δέν χαρακτηρίζω κανένα μέ «κοσμητικά ἐπίθετα» καί ἀκόμη καί τά σχόλια τῶν ἀναγνωστῶν πού δημοσιεύω εἶναι ἄψογα.

      Λοιπόν,γιά νά τελειώνουμε μἰα καί καλή μέ ᾿δαύτον. Θά δημοσιεύω ΟΣΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΛΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ καί σκασίλα μου μεγάλη ἄν θίγεται ἡ ἀφεντιά του. Δέν εἶχα ΠΟΤΕ σχέσεις μαζύ του, ΔΕΝ τόν γνωρίζω προσωπικῶς,ἐκτός ἀπό ἕνα -δύο μέϊλ που τοῦ ἔστειλα γιά νά διορθώσῃ δικό του κείμενο στό ὁποῖο εἶχε κάνει χοντρό λάθος !
      Τελικῶς ΚΑΙ ἐκείνη τήν δημοσίευση τήν διέγραψε !

      Ἀρκετά μέ δαύτον.

      Διαγραφή