" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Τό ἀμερικανο-Ἑβραϊκό Συμβούλιο βράβευσε τόν Βαρθολομαῖο



Το βραβείο «Human Dignity Award» ( ἀνθρώπινης ἀξιοπρέπειας ) απένειμαν το πρωί της Δευτέρας, 1 Νοεμβρίου, τα μέλη του Αμερικανο – Εβραϊκού Συμβουλίου (American Jewish Committee – AJC) στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Χίλτον»

 Η πρόεδρος, Χάριετ Σλέιφερ (Harriet Schleifer), μετά από μια σύντομη αναφορά στο έργο του AJC αναφέρθηκε στη στενή σχέση του με το Πατριαρχείο και στη συνεργασία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Η ίδια μάλιστα, αναφέρθηκε στην προσωπική σχέση που έχει με την ελληνική κοινότητα καθώς ο σύζυγός της συνεργάζεται με τον Δρα Γεώργιο Γιανκόπουλο καθώς επίσης και τον Ρόι Βάγγελος
«Είναι τιμή και προνόμιο η συνεργασία με τους Έλληνες. Έχουμε βαθύ σεβασμό στους Έλληνες και την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία». ( ἀπό ἐδῶ)

 « ...Είναι προνόμιο και τιμή να λαμβάνω, από τα χέρια τέτοιων αξιότιμων φίλων, αυτό το Βραβείο Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής. Επιτρέψτε μου να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου για αυτή την έκφραση αγάπης και φροντίδας, όχι μόνο προς το ταπεινό μου πρόσωπο, αλλά και προς αυτό που πρεσβεύει το Οικουμενικό Πατριαρχείο: διάλογο, συμφιλίωση και καταπολέμηση του θρησκευτικού εξτρεμισμού, του μίσους και του αντισημιτισμού.

«Το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει, μόνο η αγάπη μπορεί

Αναλογιζόμενοι τον τίτλο του σημερινού βραβείου, «Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια», μας υπενθυμίζεται η κοινή βιβλική μας κατανόηση για το τι σημαίνει να δημιουργηθείς κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν του Θεού. Η αξιοπρέπειά μας ως ανθρώπου εξαρτάται από την ιερότητα της εικόνας του Θεού μέσα μας.

...........

Το κλειδί για τη διασφάλιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ως θεμέλιο της ανθρώπινης ύπαρξης είναι η ελευθερία. Είναι η προσευχή μας στον παντοδύναμο Θεό να απολαύσουν όλα τα ανθρώπινα όντα στο έπακρο της ελευθερίας, όπως μας υπενθυμίζει ο Άγιος Παύλος, και να χρησιμοποιήσουν αυτή την ελευθερία για να «υπηρετούν ο ένας τον άλλον μέσω αγάπης» (Γαλάτες 5:13).


Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτές είναι αρχές που μοιραζόμαστε με τους Εβραίους αδελφούς και αδελφές μας γενικά και με την Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή ειδικότερα. Θα θέλαμε να συγχαρούμε την Πρόεδρο του AJC Harriet Schleifer, τον κ. David Harris, τον ραβίνο Noam Marans και τον ραβίνο David Rosen για την προώθηση της διαθρησκειακής συνεργασίας και κατανόησης, ειδικά μεταξύ των εβραϊκών και χριστιανικών ορθόδοξων παραδόσεων.

........

Για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, του μίσους και των διακρίσεων κάθε είδους, πρέπει όλοι να εμπλακούμε. Ο ρόλος της εκπαίδευσης και της οικογένειας είναι πράγματι πολύ σημαντικός, αλλά οι θρησκευτικές κοινότητες έχουν επίσης να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην εξάλειψη του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του αντισημιτισμού.

.............Σας ευχαριστώ και πάλι για αυτήν την τιμή σήμερα, για την τιμή της συναναστροφής και της φιλίας σας.


Ἀπό : fosfanariou.gr

Ἀπό ἐμᾶς οὐδέν σχόλιον. Ἴσως μόνον,μία παραπομπή : 

Μόλις 2 μῆνες μετά τήν ἐκλογή τοῦ Ἐλπιδοφόρου, στήν Ἀρχιεπισκοπή Ἀμερικῆς :  Επίσκεψη Αξιωματούχων του AJC στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο

.....Οι αξιωματούχοι της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής AJC αναφέρθηκαν στον κρίσιμο διεθνή ρόλο που εξακολουθεί να διαδραματίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την εδραίωση της ειρήνης και της συμφιλίωσης μεταξύ των λαών. Σε κλίμα ειλικρινείας και ευθύτητος συζητήθηκαν μερικές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ανατολική Μεσόγειος και τονίστηκε ο ισχυρός δεσμός συνεργασίας μεταξύ Ισραήλ, Ελλάδος και Κύπρου...

Ἐδῶ ὑπάρχει ἀγάπη... ! 


Ἡ Πελασγική

2 σχόλια:

  1. Η σαπιλα των "ηγετων" της Εκκλησιας Του Χριστου, εχει φτασει μεχρι το μεδουλι.

    Επιτελους, αφου δεν το τολμουν να το εκστομισουν και να το απαιτησουν οι "ιεραρχες μας", ΠΟΤΕ ο διεθνης εβραϊσμος θα ζητησει γονατιστος συγχωρεση απο Τον Ιδιον Τον Χριστο πρωτα και κατοπιν απο τους απανταχου Χριστιανους για το ΕΓΚΛΗΜΑ των ΑΙΩΝΩΝ που διεπραξαν οι προπατορες τους Ιουδαιοι της Παλαιστινης;

    Επι τη ευκαιρια βλεποντας τις ανωτερω φωτογραφιες της αναρτησης:
    Αυτοι οι Ιουδαιοι δεν ειναι που ηρθαν αγκαζε με τους "ελληνες" ΑΧΕΠΑδες της Νεας Υορκης και διεταξαν τον Σαμαρα να βαλει φυλακη τους Χρυσαυγιτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀγαπητέ μου,νομίζω πώς ἔτσι ἦταν πάντα.Θυμᾶμαι κάποια θέματα πού εἶχα βάλλει γιά τήν σχέσιν τῶν ὑψηλά ἱσταμένων τῆς Ἐκκλησίας μας μέ τήν μασσωνία,πού διάβαζα γιά ὅ,τι μπορεῖ νά φαντασθῆς μόνον καί μόνον γιά τά ὀφφίκια ! Τολμῶ λοιπόν νά πῶ,ὅτι πάντα ἔτσι ἦταν.

      Στην «Ἑλληνική Νομαρχία»,τοῦ Ἀνωνύμου,πού ἀναφέρεται στά προεπαναστατικά χρόνια,νά διαβάσῃς τί γινόταν στόν κλῆρο γενικῶς ! ! !

      Στά χρόνια μας,μέ τήν πληροφόρηση πού ἔχουμε μπορεῖ νά μᾶς φαίνονται πολλά πράγματα πώς ἔχουν ξεπεράσει κάθε ὄριο.Δέν εἶναι ὅμως ἔτσι.Ἁπλῶς τώρα τά μαθαίνουμε ὅλα καί σέ χρόνο ρεκόρ!

      Ὅσο γιά τούς ἑβραίους,οἰ ὁποῖοι ἔχουν λάβει τό συγχωροχάρτι ἀπό τούς Χριστιανούς τοῦ Πάπα ἀλλά καί ἄλλες ἐκκλησίες,ὅπως τῆς Κύπρου,φαντάζομαι ὅτι θά τό λάβουν,ὁσονούπω,καί ἀπό τόν Οἰκουενικό Πατριάρχη.Ἄλλως τε στό θέμα τῆς Θρησκείας,ὅπως βλέπεις ἀλλάζουν τόσα πράγματα.Κῦττα τόν Ἱ.Ν. Ἁγίου Νικολάου στήν Ν.Υ. Ἔχουν φτιάξει εἰδικό χῶρο γιά νά προσεύχονται πιστοί ἄλλων θρησκειῶν.

      Ὁ Ἐλπιδοφόρος ἀκριβῶς ὅπως ὁ Βαρθολομαῖος ἔχουν Ὡς κύριο μέλημά τους τόν διαθρησκευτικό διάλογο,μέ ὅ,τι σημαίνει αὐτό...

      Καί γιά τό τελευταῖο νά σοῦ ἀπαντήσω πώς ναί αὐτοί ἦταν καί ναί αὐτή τήν ἀπαἰτηση εἶχαν καί ναί ἔτσι ἀκριβῶς ἔγινε.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή