«Η βιολογική, ψυχολογική, ηθική και οικονομική καταστροφή της πλειονότητας των φυσιολογικών ανθρώπων γίνεται, για τους παθοκράτες (ψυχοπαθεῖς ἐξουσιαστές), βιολογική αναγκαιότητα». - Δρ. Andrew Łobaczewski (1921 - 2008)
Ο πολιτικός ψυχολόγος Δρ Andrew M. Lobaczewski έγραψε ένα αριστούργημα για την ψυχοπάθεια και την παθοκρατία, το οποίο συγχωνεύτηκε στον όρο «πολιτική ponerology». ( πολιτική πονηρολογία,ἀπό τήν ἑλληνική λέξιν «πονηρός» ὑπό τήν θεολογική του ἔννοια τοῦ κακοῦ). Περιγράφει την πολιτική ponerology ως επιστήμη της φύσης του κακού προσαρμοσμένη για πολιτικούς σκοπούς. Έχουμε χρησιμοποιήσει τους όρους «κακιστοκρατία» (Κακιστοκρατία, ἡ ἐξουσία πού ἐκτελεῖται ἀπό τούς χειρίστους μιάς πολιτείας.Ὁ ὄρος προἐρχεται ἀπό τις ἑλληνικές λέξεις «κακός» στόν ὑπερθετικό βαθμό -κάκιστος- καί «κράτος» ) και «εγκληματικό συνδικάτο» για να εκφράσουμε την ίδια ουσιαστική έννοια.
Πώς να κατανοήσετε το μακροκοινωνιολογικό* κακό
Πολιτική Πονηρολογία Andrew Łobaczewski |
Ο Kazimierz Dąbrowski (1902-1980) ανέφερε ότι η ακραία φιλοδοξία και η επιθυμία για εξουσία και οικονομικό κέρδος «είναι ιδιαίτερα εμφανής στην εγκληματική ή πολιτική ψυχοπάθεια». Η πολιτική από τη φύση της, τείνει να προσελκύει περισσότερους από τους παθολογικούς «τύπους κυριάρχων» από άλλους τομείς. Ο μέσος όρος είναι να διεισδύσει, να μολύνει, να είναι κατάλληλο και να εξαλείψει. (ICAE)
Αλλά λίγα έχουν ειπωθεί για τη φύση, τις αιτίες και τη γένεση του κακού. Η υλιστική επιστημονική κουλτούρα δεν αναγνωρίζει εύκολα ότι το κακό υπάρχει στην πραγματικότητα. Ναι, το «κακό» παίζει ρόλο στη θρησκευτική συζήτηση. Αλλά ακόμη και εκεί, δίνεται μια μικρή άφεση ως «λάθος» ή «εξέγερση» που θα διορθωθεί κάποια στιγμή στο μέλλον.
Σχεδόν ποτέ δεν πιστεύουμε ότι «αυτοί» μπορεί να αγωνίζονται απλά για να πάρουν κάτι, να έχουν τον τρόπο τους ή να αποκτήσουν το πάνω χέρι. Αυτό είναι το ψεύτικο «ξυράφι του Χάλον» ( Το ξυράφι του Χάλον είναι μια αρχή ή κανόνας που δηλώνει ότι «ποτέ δεν αποδίδεται στην κακία αυτό που εξηγείται επαρκώς από την βλακεία ». Γνωστό σε πολλές άλλες μορφές, είναι ένα φιλοσοφικό ξυράφι που προτείνει έναν τρόπο εξάλειψης απίθανων εξηγήσεων για την ανθρώπινη συμπεριφορά...) στο οποίο αναφέρεται το Winter Watch. Το ξυράφι λέει: «Ποτέ δεν αποδίδεται στην κακία, κάτι που μπορεί να εξηγηθεί από την ανικανότητα». Πλήρης ανοησία.
Η κληρονομιά του έργου του Sigmund Freud έχει να κάνει με αυτό. Οι βασικές αρχές των φροϋδικών θεωριών και η βασική τους δομή - οι νευρώσεις - έχουν καταστεί καλά χαραγμένες στη συνείδηση του κοινού. Οι ψυχοδυναμικές θεωρίες της προσωπικότητας τείνουν να βλέπουν τον καθένα, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό, ως νευρωτικό. Η επιβλαβής επίδραση των Freud's και Alfred Kinsey ( βιολόγος,ἐντομολόγος,σεξολόγος ἱδρυτής τοῦ Ἰνστιτούτου σεξουαλικῶν ἐρευνῶν στό Πανεπιστήμιο τῆς Ἰντιάνα... Το έργο του επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό κοινωνικές και πολιτισμικές αξίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και διεθνώς. ἐδῶ κι᾿ἐδῶ) οι ακραίες παρατηρήσεις σχετικά με μικρές ομάδες ατόμων, υπέρ-συμπλεγματικά υποκειμένων, εφαρμόστηκαν σ᾿ ένα ευρύ φάσμα υποθέσεων σχετικά με τις αιτίες της ψυχολογικής ασθένειας για τον καθένα, δεν μπορούν να υπερεκτιμηθούν. Κάτι τέτοιο παρέχει κάλυψη για τους παθοκράτες / κακιστοκράτες να κρύβονται πίσω από κάτι τέτοιο. Αυτό που αποτελεί ανωμαλία κανονικοποιείται και δεν μπορείτε να το κρίνετε.Ο Lobaczewski δηλώνει, «Η ανθρωπότητα έχει έναν φυσικό αρπακτικό, τον ψυχοπαθητικό, και αυτό το αρπακτικό είναι αόρατο επειδή δεν υπάρχουν εύκολα διακριτά σημάδια που να το ξεχωρίζουν. Σε μια κοινωνία όπου το κακό δεν μελετάται ή δεν γίνεται κατανοητό, εύκολα «ανεβαίνουν στην κορυφή» και κατευθύνουν τους κανονικούς ανθρώπους να αποδεχτούν την κυριαρχία τους, να αποδεχτούν τα ψέματα τους χωρίς αμφιβολία. Το τέχνασμα του ψυχοπαθούς είναι να μας κάνει να πιστέψουμε ότι το κακό προέρχεται από άλλους.
Δεδομένου ότι όλοι απλώς υποθέτουν ότι η συνείδηση είναι καθολική μεταξύ των ανθρώπων, η απόκρυψη του γεγονότος ότι αυτοί είναι χωρίς συνείδηση είναι πανεύκολο.
Δεν συγκρατούνται από οποιεσδήποτε επιθυμίες,από ενοχή ή ντροπή και ποτέ δεν αντιμετωπίζονται από άλλους για ψυχρότητα. Το παγωμένο νερό στις φλέβες τους είναι τόσο περίεργο, τόσο εντελώς έξω από την προσωπική εμπειρία του φυσιολογικού ατόμου, που σπανίως μαντεύουν ακόμη και σε αυτήν την κατάσταση.
Με άλλα λόγια, εντελώς απαλλαγμένοι από εσωτερικούς περιορισμούς, με απρόσκοπτη ελευθερία να κάνουν ό, τι θέλουν, και χωρίς βάρος στην συνείδηση τους, καθίστανται βολικά αόρατοι στον κόσμο.
Αυτό το αόρατο τους δίνει τεράστιο, μυστικό και παράξενο (μία μορφή μαύρης μαγείας) πλεονέκτημα έναντι της πλειοψηφίας των ανθρώπων...
Στην πραγματικότητα, είναι ακόμη χειρότερο. Ο Ρόμπερτ Χάρε στο « Χωρίς Συνείδηση » υποστήριξε ότι ζούμε σε μια «κοινωνία καμουφλάζ», μια κοινωνία στην οποία κάποια ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά - εγω-κεντρικότητα, έλλειψη ανησυχίας για τους άλλους, ρηχότητα, στυλ περιούσιου, άνετου, χειριστικός,απατεώνας - όλο και περισσότερο είναι ανεκτά (ηθικός σχετικισμός) και μάλιστα εκτιμώνται . Οι εγωκεντρικοί, ψυχρόαιμοι και άνομοι ψυχοπαθείς μπορούν τότε να κυριαρχήσουν σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας.
Στη σύγχρονη κοινωνία η ηδονιστική άποψη της «ευτυχίας» περιέχει τους σπόρους της δυστυχίας. Οι ηδονιστικές κοινωνίες έχουν την ισχυρή τάση να ενθαρρύνουν τη διαφυγή στην άγνοια/ασχετοσύνη ή αφελή δόγματα. Υπάρχουν κοινωνικά ελλείμματα σχετικά με τις ψυχολογικές δεξιότητες και την ηθική κριτική.
Η ασυνείδητη εξάλειψη των προειδοποιητικών σημείων αρχίζει να είναι συνήθης, γίνεται μια συνήθεια αποδεκτή από ολόκληρες κοινωνίες. Το αποτέλεσμα είναι ότι κάθε διαδικασία σκέψης που βασίζεται σε τέτοιες περικομμένες πληροφορίες δεν μπορεί να φέρει σωστά συμπεράσματα. Αυτό στη συνέχεια οδηγεί σε αντικατάσταση βολικών ψεμάτων στον ιδιοτελή για να αντικαταστήσει τις άβολες αλήθειες προσεγγίζοντας έτσι την ψυχοπαθολογία. Σε μια τέτοια κοινωνία, όπου όλες οι κρυφές αλήθειες κρύβονται κάτω από την επιφάνεια σαν παγόβουνο, η καταστροφή βρίσκεται πολύ κοντά.
Ο ατομικός και εθνικός εγωισμός προκαλεί συνεχή αντίποινα. Αυτή η υστεροποίηση της κοινωνίας, επιτρέπει στους παθολογικούς συνωμότες και άλλους διεστραμμένους, να δράσουν στην εφαρμογή του κακού σε μακρο-κοινωνιολογική κλίμακα.
Η Μάρθα Στουτ στο « The Sociopath Next Door » ( ὁ ψυχοπαθής τῆς διπλανῆς πόρτας),έγραψε: «Όσοι δεν έχουν καθόλου συνείδηση είναι μια ομάδα για τον εαυτό τους, είτε πρόκειται για ανθρωποκτόνους τυράννους είτε απλώς για αδίστακτους,κοινωνικούς ελεύθερους σκοπευτές».
Οι συνωμοσίες θα προκύψουν απλώς ως φυσικό αποτέλεσμα της μη γεφυρωμένης διαίρεσης μεταξύ φυσιολογικών ανθρώπων και διεστραμμένων. Σε οποιαδήποτε κοινωνία σε αυτόν τον κόσμο, τα ψυχοπαθητικά άτομα και μερικοί από τους άλλους διεστραμμένους, δημιουργούν ένα «πονηρολογικό» ενεργό δίκτυο κοινών συμπαιγνιών, που απομακρύνονται εν μέρει από την κοινότητα των φυσιολογικών ανθρώπων.
Dick Cheney (φωτό) |
Μαθαίνουν να αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλον σε ένα πλήθος από την παιδική τους ηλικία και αναπτύσσουν μια συνειδητοποίηση της ύπαρξης άλλων ατόμων παρόμοια με αυτούς.
Ο παθολογικός χαρακτήρας τέτοιων ανθρώπων, γενικά περιέχει ένα συστατικό υστερίας.
Παρά τις ανεπάρκειές τους όσον αφορά τη φυσιολογική και ηθική γνώση, αναπτύσσονται και στη συνέχεια έχουν στη διάθεσή τους τη δική τους γνώση, κάτι που στερείται από άτομα με φυσική κοσμοθεωρία.
Επίσης συνειδητοποιούν ότι είναι διαφορετικοί από τον κόσμο εκείνων των άλλων ανθρώπων που τους περιβάλλουν. Μας παρατηρούν από μια συγκεκριμένη απόσταση,μας εκλαμβάνουν ως ένα παρασιτικό είδος.
Οι φυσικές ανθρώπινες αντιδράσεις - που συχνά αποτυγχάνουν να προκαλέσουν ενδιαφέρον επειδή θεωρούνται αυτονόητες - εντυπωσιάζουν τους ψυχοπαθείς ως περίεργες και επομένως ενδιαφέρουσες, ακόμη και κωμικές. Επομένως, μας παρατηρούν, αντλώντας συμπεράσματα, σχηματίζοντας τον διαφορετικό κόσμο των εννοιών τους.
Γίνονται εμπειρογνώμονες στις αδυναμίες μας και μερικές φορές πραγματοποιούν άσπλαχνα πειράματα πάνω μας. … Ούτε ένα φυσιολογικό άτομο ούτε η φυσική μας κοσμοθεωρία μπορούν να αντιληφθούν ή να αξιολογήσουν σωστά την ύπαρξη αυτού του κόσμου διαφορετικών εννοιών.
φωτό |
Οι παθοκράτες του κόσμου ήταν και είναι τόσο παρόμοιοι στις βασικές τους ιδιότητες.
Η προδοσία και η απάτη στην πολιτική δικαιολογούνται και παρουσιάζονται ως θετικές αξίες. Αναπτύσσονται επίσης αρχές αξιοποίησης συγκεκριμένων καταστάσεων.
Η παθολογική κοινωνική δομή καλύπτει σταδιακά ολόκληρη τη χώρα δημιουργώντας μια «νέα τάξη» μέσα στο έθνος. Αυτή η προνομιακή τάξη [παθοκρατών] αισθάνεται μόνιμα απειλημένη από τους «άλλους», δηλαδή από την πλειοψηφία των φυσιολογικών ανθρώπων. Ούτε οι παθοκράτες τρέφουν ψευδαισθήσεις για την προσωπική τους μοίρα σε περίπτωση επιστροφής στο σύστημα του φυσιολογικού ανθρώπου.
Οι προσπάθειες της παθολογικής μειονότητας να διατηρήσει την εξουσία θα απειλούνται πάντοτε από την κοινωνία των φυσιολογικών ανθρώπων των οποίων η κριτική συνεχίζει να αυξάνεται. Από την άλλη πλευρά, κάθε μέθοδος τρόμου, επομένως, πρέπει να χρησιμοποιηθεί εναντίον ατόμων.
Αξιοποίηση Χρησίμων Ηλίθων Flying Monkeys και οιονεί ψυχοπαθείς
Ο τρόπος ζωής που σχετίζεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες βελτιστοποίησε την επιβίωση των ψυχοπαθών με συνέπεια ότι είναι μια προσαρμοστική «στρατηγική ζωής» που είναι εξαιρετικά επιτυχής στην αμερικανική κοινωνία, και έτσι έχουν αυξηθεί πληθυσμιακά, καθώς επίσης ενεργεί ως μαγνήτης ψυχοπαθητικών ατόμων από άλλες χώρες για αρκετό καιρό.
Το γεγονός είναι ότι η Αμερική πλημμυρίζει από ψυχοπαθείς και Skirtoids ( ὅρος τοῦ Lobaczewski γιά τά ἄτομα πού προέρχονται ἀπό φυλετικές διασταυρώσεις μέ τά ὅποια ψυχολογικά ἀποτελέσματα αὐτῶν τῶν ἐπιμιξιῶν...) , όπως αναφέρει ο Lobaczewski. Ως συνέπεια μιας κοινωνίας που είναι προσαρμοσμένη στην ψυχοπάθεια, πολλά άτομα που ΔΕΝ είναι ψυχοπαθείς έχουν επίσης προσαρμοστεί, γίνονται «αποτελεσματικοί» ψυχοπαθείς ή «χαρακτηροπαθείς».(ἡ χαρακτοπάθεια,εἶναι ψυχική ἀσθένεια πού ἐπιρρεάζει τόν χαρακτῆρα)
Flying Monkeys |
Η κακιστοκρατία έχει γνώση για την ύπαρξη ευπαθών ατόμων και πώς να δουλεύει πάνω τους και να τα στρατολογεί. Αυτή η διαδικασία «μετάλλαξης της προσωπικότητος» είναι παρόμοια αλλά δεν είναι πανομοιότυπη σε όλες τις περιπτώσεις. Η διάρκεια των αποτελεσμάτων αυτού του φαινομένου ποικίλλει επίσης. Μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους αργότερα έγιναν ζήλωτες. Άλλοι αργότερα εκμεταλλεύτηκαν διάφορες συνθήκες για να αποσύρουν και να αποκαταστήσουν τους χαμένους δεσμούς τους με την κοινωνία των φυσιολογικών ανθρώπων. Αλλά αντικαταστάθηκαν. Η μόνη σταθερή αξία του νέου κοινωνικού συστήματος ήταν ο μαγικός αριθμός των ψυχοπαθών: 6%.
Ένα άλλο 12% έως 18% είναι χρήσιμοι ηλίθιοι και αντικοινωνικοί οιονεί ψυχοπαθείς, της πονηρολογίας. Αυτοί είναι οι χαρακτήρες - που μπορεί να «δημιουργηθούν» από την έκθεση ενός ατόμου σε ένα άτομο με σοβαρή παραμόρφωση του χαρακτήρα.
Τα συναισθήματά του ψυχροποιούνται, η αίσθηση της ψυχολογικής πραγματικότητάς του καταστέλλεται. Αυτό οδηγεί σε αποκρυπτογράφηση της σκέψης και σε ένα αίσθημα αδυναμίας που καταλήγει σε καταθλιπτικές αντιδράσεις που μπορεί να είναι τόσο σοβαρές που οι ψυχίατροι μερικές φορές να τις διαγνώσουν εσφαλμένα ως μια μανιακή-καταθλιπτική ψύχωση.
Αυτό θα σήμαινε ότι ο συνολικός αριθμός των ψυχοπαθών συν «οιονεί ψυχοπαθείς» γνωστός και ως «ιπτάμενες μαϊμούδες» θα ήταν 16 έως 24 τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού, ανάλογα με το χρονικό πλαίσιο, την επικρατούσα κουλτούρα και την τοποθεσία. Ο πόλεμος το ωθεί σην υψηλότερη απόδοση για ΟΛΑ τα κόμματα.
Για ένα παράδειγμα ομοϊδεατών των «ιπταμένων πιθήκων» που ενώνονται σε σκληρούς πυρήνες εγκληματικών κύκλων, διαβάστε, " Freeway Killer William Bonin: Ringleader Template of a Band of Sadistic Homosexual Killers ."
Αντίκτυπος στους φυσιολογικούς ανθρώπους
Η κακιστοκρατία μαθαίνει επίσης πώς οι προσωπικότητές τους μπορούν να έχουν τραυματικές επιπτώσεις στις προσωπικότητες αυτών των φυσιολογικών ανθρώπων και πώς να εκμεταλλευτούν αυτήν τη ρίζα του τρόμου για σκοπούς επίτευξης των στόχων τους.
Οι μέθοδοι ψυχολογικής τρομοκρατίας, οι τεχνικές της παθολογικής αλαζονείας, και η πρόοδος της ψυχής των άλλων ανθρώπων έχουν αρχικά τέτοια τραυματικά αποτελέσματα που οι άνθρωποι στερούνται της ικανότητάς τους για σκόπιμη αντίδραση.
Lobaczewski: Η υπαγωγή ενός φυσιολογικού ατόμου σε ψυχολογικά μη φυσιολογικά άτομα έχει παραμορφωτική επίδραση στην προσωπικότητά του: προκαλεί τραύμα και νεύρωση. Αυτό επιτυγχάνεται με τρόπο που γενικά αποφεύγει επαρκείς συνειδητούς ελέγχους . [προβατόσχημοι λύκοι ] Μια τέτοια κατάσταση στη συνέχεια στερεί από το άτομο τα φυσικά του δικαιώματα να εξασκήσει τη δική του ψυχική υγιεινή, να αναπτύξει μια αρκετά αυτόνομη προσωπικότητα και να χρησιμοποιήσει την κοινή λογική του.
Χαρακτήρες που προκαλούνται από τα ναρκωτικά: η πληθώρα των ναρκωτικών που χρησιμοποιούνται προκαλεί σταδιακά στα άτομα το να χάσουν το συναισθηματικό τους χρώμα και την ικανότητά τους να διαισθανθούν την ψυχολογική τους κατάσταση. Διατηρούν τις πνευματικές τους λειτουργίες αλλά γίνονται εγωκεντρικοί με λαχτάρα για έπαινο, που εξουσιάζονται εύκολα από ανθρώπους που ξέρουν πώς να επωφεληθούν από αυτούς.
Η συμπεριφορά των ατόμων με τέτοιες διαταραχές χαρακτήρα τραυματίζει το μυαλό και τα συναισθήματα των φυσιολογικών ανθρώπων, μειώνοντας σταδιακά την ικανότητά τους να χρησιμοποιούν την κοινή λογική τους. Παρά την αντίστασή τους, οι άνθρωποι συνηθίζουν στις άκαμπτες συνήθειες της παθολογικής σκέψης και της εμπειρίας.
Ένα παράδειγμα παραπλάνησης : «Μας μισούν λόγω των ελευθεριών μας». Αυτό είναι ένα πρωταρχικό παράδειγμα «επιλογής και αντικατάστασης δεδομένων στη συλλογιστική», το οποίο γίνεται πρόθυμα και ευχαρίστως αποδεκτό ως εξήγηση από το κοινό λόγω ελλείματος των ψυχολογικών του δεξιοτήτων και της ηθικής κριτικής.
Όταν μπορείς να λάβει κανείς, όλες τις χαρές της ζωής, την διανοητική προσπάθεια να κατανοήσει την επιστήμη και τους νόμους της φύσης - το να αποκτήσει γνώση που μπορεί να μην σχετίζεται άμεσα με τη συσσώρευση πραγμάτων - μοιάζει μάταιο. Το να είσαι «υγιώς σκεπτόμενος» και θετικός - ευγενικός χωρίς ποτέ μια λέξη αποκαρδιωτική - θεωρείται καλό, και όποιος προβλέπει σ᾿αυτό ολέθριες συνέπειες ως αποτέλεσμα,είναι ένας βασανιστής,δολοφόνος,τοξικός άνθρωπος.
Ἀπό : Russ Winter
Τί μάθαμε σήμερα ἀπό τό θέμα αὐτό; Ναί,πώς οἱ ψυχολογικά-παθολογικά ἄρρωστοι πού νομίζουν πώς δέν ἀνήκουν στήν κατηγορία αὐτή,ἀλλά στήν ἰδιαιτέρα κάστα τῶν ἀνθρωπίνων κοινωνιῶν,πολύ πιό πάνω ἀπό τό πλῆθος,οἱ ἔξυπνοι,οἱ ξερόλες,οἱ εἰδημονες,τό πνεύμα πού δέν μποροῦμε νά κατανοήσουμε,οἱ περιούσιοι,μᾶς θυμίζουν ἀπολύτως καί τούς δικούς μας ἐξουσιαστές,σέ κάθε ἐξουσία ( ἐκεῖ ἰδίως στήν 4η,γίνεται χαμός ἀπό ᾿δαύτους !!!). Καί ἴσως σήμερα νά ἀντιληφθήκαμε γιά ἀκόμη μια φορά γιά ποιόν λόγον δέν ἔχουν καμμία διαφορά μεταξύ τους καί ὑποστηρίζονται τόσο πολύ (ἀνεξαρτήτως σέ ποιούς ἰδεολογικο-κομματικό χώρο κι᾿ἄν ἀνήκουν). Εἶναι,ὅπως ἀπεδείχθη καί ἐκ τοῦ θέματος,ἐπιστημονικῶς,μία ἀρρωστημένη κατάστασις. Τόσο πολύ ἀρρωστημένη πού ἐγγίζει τά ὄρια τῆς ἐπιστημονικῆς φαντασίας, ὡς νά πρὄκειται γιά ἕνα εἶδος πού πετάχθηκε σάν σκουπίδι στόν πλανήτη μας,γι᾿αὐτό μισεῖ τόσο πολύ τόν ἄνθρωπο καί κάθε τι πάνω στήν Γῆ...
Καί ἀλήθεια,ποῦ τό ξέρουμε ὅ,τι δέν ἔχει γίνη ἔτσι; Ποῦ τό ξέρουμε πώς κάποιοι,ἀπό ἄλλους γαλαξίες δέν ἦρθαν καί ἄδειασαν ἐδῶ τά σκουπίδια τους ἴσως στά πλαίσια ἑνός ...πειράματός τους;
Αὐτά τά σκουπίδια,μπορεῖ νά μᾶς βασανίζουν μέσῳ τῶν στρατολογημένων στίς τάξεις τους εὐπαθῶν ἀτόμων,μέ διεστραμμένα μυαλά,ὅμως σιγά-σιγά ἀποκαλύπτονται.Τούς γνωρίζουμε ὅλο καί καλλίτερα καί ἐν τέλει...
Καλό σας βράδυ !
* Μακροκοινωνιολογία : είναι μια προσέγγιση μεγάλης κλίμακας στην κοινωνιολογία , με έμφαση στην ανάλυση των κοινωνικών συστημάτων και των πληθυσμών σε διαρθρωτικό επίπεδο , συχνά σε αναγκαστικά υψηλό επίπεδο θεωρητικής αφηρημένης έννοιας. Αν και η μακροκοινωνιολογία δεν αφορά το ίδιο το άτομο, τις οικογένειες και άλλες συστατικές εκφράσεις μιας κοινωνίας, το πράττει σε σχέση με το μεγαλύτερο κοινωνικό σύστημα του οποίου τα στοιχεία αυτά αποτελούν μέρος. Η προσέγγιση είναι επίσης σε θέση να αναλύσει γενικευμένες συλλογικότητες (π.χ. " πόλη ", " εκκλησία ")...
https://www.defence-point.gr/news/quot-o-oikos-ton-avraamikon-thriskeion-quot-ekklisia-tzami-amp-synagogi-vid
ΑπάντησηΔιαγραφήΕὐχαριστῶ πολύ ἀγαπητέ μου !
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://sxolianews.blogspot.com/2021/06/blog-post_17.html
Η φωτο με την Yellen και λοιπους λησταρχους μου εφερε στον νου τους στοιχους του Αλεξανδρου Ραγκαβη απο το ποιημα Μαυρη ειναι η Νυχτα στα Βουνα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα πλουτη εχουν οι κακοι
κι΄εδω στους βραχους κατοικει
η αρετη κρυμμενη
Πενταστερη αναρτηση. Τα σεβη μου.
Ὁ στίχος : Τά πλούτη ἔχουν οἱ κακοί ἤτοι ἐκ τῆς λαϊκῆς σοφίας :«δούλεψε νά φᾶς καί κλέψε νά ἔχῃς» ἀποδεικνύει πώς γιά νά ἔχῃς,περισσεύματα πολλά ἄρα πλούσιος,μόνον μέ τό καλό δέν μπορεῖς νά συμπορεύεσαι.Συνεπῶς ἕνας καλός,θετικός ἄνθρωπος δέν μπορεῖ νά εἶναι πλούσιος.Τί τοῦ μένει;Ἡ Ἀρετή.
ΔιαγραφήΚαί ποιός ἔχει κάνη ἔτσι τούς νόμους,τούς κανόνες λειτουργίας τῶν κοινωνιῶν;Προφανῶς οἱ ἐκλεκτές κάστες.Καί γιατί τό ἔχουν κάνη αὐτό;Γιά νά μήν μποροῦν νά ξεχωρίζουν οἱ πολλοί,δι΄το τότε δέν θά ἐτίθετο θέμα «ξεχωριστοῦ».Ἄρα;
Πέραν τῆς ἀναλύσεως τῆς ψυχοπάθειάς τους,διαφαίνεται κάτι ὡς ἀνάγκη,προτεραιότητα στήν ζωή τους νά καταστήσουν ἑαυτούς ξεχωριστούς.Δέν ξέρω...Καί πάλι δέν μπορῶ νά πῶ πώς εἶμαι ἰκανοποιημένοι ἀπό τίς ἀπαντήσεις.Σάν κάτι νά λείπῃ...
Καλησπέρα ἀγαπητέ ἤ -ή ( ;) Ahoy !
O Ioς του πληκτρολογιου : ικανοποιημένοι αντί ικανοποιημένη .
ΔιαγραφήΠολύ καλή ανάρτηση και όρους που δεν ήξερα , να είσαι καλά να μας ενημερώνεις . Κάνουν μπαμ οι προύχοντες παντού ότι πάσχουν (και πολύ) .Για την μακροκοινωνιολογία που λες είχα διαβάσει μικρός το Foundation του Ασίμωφ , που προσπαθεί σε βάθος χρόνου να κατευθύνει την ανθρωπότητα επηρεάζοντας την ιστορία με μοντέλα προβλέψεων μεγάλων πληθυσμιακών ομάδων σε μεγάλο βάθος χρόνου .Όταν τα έγραφε το 1950 φαντάζομαι πόσο έχουν προοδεύσει τα διάφορα ιδρύματα από τότε . Συνέχισε την εξαιρετική δουλειά που κάνεις .
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσο ἔχουν προοδεύση ἀπό τήν δεκαετία τοῦ ᾿50 ;
ΔιαγραφήὉ χρόνος προφανῶς καί μετρᾷ,μόνον,γιά τόν ἁπλό ἄνθρωπον.Δέν νομίζω πώς γιά ἐκείνους ἔχει ἀξία.Δέν νομίζω,ἀπ᾿ὅ,τι ἔχω καταλάβη ἕως σήμερα,οἱ ἐπιπτώσεις του,νά τούς ἀπασχολῇ μέ τόν ἴδιο τρόπο ὅπως ἐμᾶς.Ἡ κάστα αὐτή,εἶναι σ᾿ἄλλα πλαίσια ...δράσεως. Εἶδες πόσες ταινίες,βιβλία κ.λπ. ἀναφέρονται κατά καιρούς,ὡς ...προφητικά;Εἰλικρινῶς,τά θεωρεῖς προφητικά;
Τό ἴδιο ἰσχύει καί γιά τά σύμβολά τους.Εἶναι εἶδος «μηνύματος». Πρός ποίους,πρός τί ; Μόνον ὑποθέσεις μποροῦμε νά κάνουμε...
Εὐχαριστῶ πολύ ἀγαπητέ κακέ !
Στά δικά μας μάτια καί τήν δική μας ἀντίληψιν,τῶν φυσιολογικῶν ἀνθρώπων,ναί ὄντως φαίνεται πώς εἶναι προβληματικά ὄντα,μέ σοβαρά ψυχολογικά θέματα. Δέν σᾶς κάνει ἐντύπωσιν πού γιά ἐκείνους καί τήν κλίκα τους,αὐτό πού εἶναι θεωρεῖται φυσιολογικό;
ΔιαγραφήΠέραν τῆς ἀναλύσεως πού ἔγινε στό παραπάνω θέμα (κάτω ἀπό τά δικά μας μέτρα καί σταθμά,τῶν φυσιολογικῶν ἀνθρώπων) εἶναι ν᾿ἀπορῇ κανείς πῶς μπορεῖ ἄτομα πάσχοντα σέ τέτοιο βαθμό ( ἄς συμπεριλάβουμε στήν ψυχολογική τους ἀνωμαλία καί τήν ὑπόθεσιν μέ τό αἷμα καί τίς θυσίες,ἰδίως παιδιῶν) νά μποροῦν λοιπόν τέτοια ἄτομα ὄχι ἁπλῶς νά στέκονται ἀνάμεσά μας ὡς ἐξ ἴσου «φυσιολογικοί» ἀλλά νά ἐπιβάλλουν τήν ὁλοκληρωτική τους κυριαρχία !
Δέν εἶχαν πάντα τήν εὐκαίρια μιᾶς τέτοιας δράσεως,ὅπως τά σύγχρονα χρόνια.Σκεφτεῖτε πώς χιλιετίες,ναί χιλιετίες πρίν,τό ἴδιο δροῦσαν καί τά ἴδια ἐπιτυχῆ ἀποτελέσματα εἶχαν.
Συνεπῶς,μαζύ μ᾿ὅλα ὅσα ἀναφέρονται στό θέμα,πάρα πολύ σωστά,πιθανῶς πρέπει νά ᾿δοῦμε καί κάποια ἄλλη παράμετρο πού λειτουργεῖ χωρίς νά εἶναι ὁρατή.Πρέπει,δῆλα δή,ν᾿ἀνοίξουμε γιά τά καλά τά μάτια μας καί νά τούς παρακολουθοῦμε στά πάντα ὅσα κάνουν καί λένε.Καί ὅταν λέω τά πάντα,ἐννοῶ τά πάντα ! Ταυτοχρόνως δέ,πρέπει νά κάνουμε καί τούς ἀναλόγους συσχετισμούς μέ τό παρελθόν.Ἴσως τό πολύ,πολύ παλαιό παρελθόν...
Καλησπέρα,τελικά οι παθοκράτορες και οι κακιστροκράτορες είναι έξυπνοι ή όχι;Μπορεί οι βλάκες και οι ηλίθιοι να είναι ψυχοπαθεις και συγχρόνως έξυπνοι ή χαζούληδες;Κι αν πράγματι όλα τα παραπάνω ισχύουν, πως μπορούμε να χαρακτηρίσουμε εκείνους που υποστηρίζουν τέτοια "μυαλά";
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατ᾿ἀρχάς οἱ βλάκες,ἠλίθιοι καί πάσης μορφῆς χαζούληδες ζοῦν στόν «κόσμο» τους καί δέν τίθεται θέμα κλίκας ἤ συνωμοσίας,αὐτό εἶναι γεγονός.
ΔιαγραφήὍσον ἀφορᾷ γιά τούς ψυχοπαθεῖς,κακούς στήν ψυχή ( ἐξ οὖ καί ἡ ψυχοπᾶθεια) τά ἔχουν τετρακόσια καί μάλιστα μ᾿ἕναν τρόπο σκέψεως πού δέν μπορεῖ ἕνας φυσιολογικός ἄνθρωπος ν᾿ἀντιληφθῇ διότι ἄς ποῦμε ἕνα ἀπό τά κύρια χαρακτηριστικά τοῦ ἀνθρώπου,εἶναι ἡ συμπόνοια ἤ ἐνσυναίσθησις ὅπως λέγεται τελευταίως.Αὐτό εἶναι παντελῶς ἀπόν ἀπό αὐτούς.Καί ὄχι τυχαίως.Ἔχει προηγηθῆ πολύ «δουλειά» τόσο μέσα ἀπό τό σπίτι τους ὅσο καί ἀπό τά ἀνάλογα σχολεῖα στά ὁποῖα ἐκπαιδεύονται.
Γενικῶς,ἀπό τήν στιγμή πού γεννιοῦνται εἶναι προορισμένοι γιά συγκεκριμένο ῥόλον καί σκοπόν καί ἀναλόγως πλάθονται.Γι᾿αὐτό καί ἡ συντριπτική πλειοψηφία αὐτῶν,γιά νά μήν πῶ ὅλοι,εἶναι ταυτοχρόνως καί νάρκισσοι.
Ἄρα,μήν ψάχνῃς γιά ψυχοπάθεια πού ἔχει νά κάνῃ μέ τήν ἱατρική ἐπιστήμη.Αὐτό πού ἔχουν αὐτοί εἶναι πέραν τῆς γνωστῆς μας ἐπιστημονικῆς προσεγγίσεως...
Ὅσο γιά τά δουλικά τους.Ξέρεις τί σημαίνει νά πέσῃς σέ χέρια ψυχοπαθῆ/νάρκισσου; Ἄμ δέν γλυτώνεις εὔκολα.Θυμᾶσαι τό Gaslighting ;
Διάβασέ το πάλι τό θέμα καί νομίζω πώς θά σοῦ λυθοῦν οἱ ἀπορίες ὅλες.
https://sxolianews.blogspot.com/2021/01/blog-post_15.html
Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Bill- Kill !
Ἄ,τό καλλίτερο παράδειγμα,γιά τίς ἐπιπτώσεις τοῦ νά πέσῃς σέ χέρια ψυχοπαθῆ/νάρκισσου,εἶναι ἡ δοκιμασία τοῦ Διηνέκη.
ΔιαγραφήἜτσι δέν εἶναι; Τά ἔχει πῆ ὁ Χριστιανός,τόσες φορές.Τά μάτια μᾶς ἀνοίγει μέ ὅσα ἔχει περάσῃ.
https://esxatianasxesi.blogspot.com/2021/02/blog-post_47.html
Διαγραφήhttp://esxatianasxesi.blogspot.com/2021/06/blog-post_230.html
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαί,σωστά,ἡ ἐπανάληψις εἶναι ἡ καλλίτερη μάθησις.
ΔιαγραφήΘά ἐπιμείνω,πάντως σ᾿αὐτό :
Ὅσον ἀφορᾷ γιά τούς ψυχοπαθεῖς,κακούς στήν ψυχή ( ἐξ οὖ καί ἡ ψυχοπάθεια) τά ἔχουν τετρακόσια καί μάλιστα μ᾿ἕναν τρόπο σκέψεως πού δέν μπορεῖ ἕνας φυσιολογικός ἄνθρωπος ν᾿ἀντιληφθῇ...
Κι αν ειναι...μια αλλη φυλη αυτονομη στην ιστορια ??
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε αλλες παραμετρους απο μας ?
Ποσο ιατορικο βαθος εχουμε νομιζετε ? Γιατι να ειναι δεδομενο οτι ειμαστε ιδιοι παντα ολοι ?
Απο που προκυπτει αυτο ?
Γιατι ναχει μια ερμηνεια ψυχολογικη μονο ολο ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατι να μην ειναι γενετικη διαφορα ? Αιματος ? Δομης ? Αλλος " πολιτισμος " ?
Οι διαφορες δεν προσαρμοζονται ολες στο σημειο αναφορας το δικο μας. Με ερμηνειες με το ...ζορι.
Γιατι να μην ειναι κατι ξενο ? Στην φυση ειναι ο κανονας ετσι..
Δεν μπορει ναναι τοσο συνεπες κατι ...ισως και χιλιαδες χρονια..τυχαια...και.με ερμηνεια ψυχολογικη. Εφαρμοζουν ιδιο ακριβως στυλ..επιθετικο..μεθοδολογικο..με παρεμφερη δραση σε εναν τομεα ..ιδιο..ισως και χιλιαδες ετη..
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν μπορει να μην αλλαζει το μοτιβο ποτε !! Μονιμη κλιση στο κακο...σταθερα τοσα χρονια..
Τι στο καλο ?? Θαναι το μονο σταθερο στην φυση ?? Αδυνατον..
Αρα ειναι κατι ξενο..
Καθόλου,μά καθόλου ἀπίθανον.Γι᾿αὐτό κάνω λόγο,γιά «ἐξωγήϊνα σκουπίδια»...
ΔιαγραφήΚαλησπέρα ἀγαπητέ μου Δημήτριε !
Αυτο που ειναι κακο για μας..μπορει ναναι καλο γιαυτους.
ΔιαγραφήΔειχνει αλλο συστημα αξιων..εντελως...συνεπες φοβερα.Δεν παρεκλινει ποτε...φρα συνομωτικα παντα..και στο παρασκηνιο...εχει εκταση απο Αλασκα εως Ανταρκτικη..εχει κωδικα κοινο..αναγνωριζει μιλια το φυλετικα ιδιο..μοιαζει με οργανωμενο δικτυο..διχτυ..προσανατολιζεται παντα σαν ρινισμα σιδηρου απο το ιδιο πεδιο..παντρευεται και διαπλεκεται παντα με ομοια..κλπ..
Δεν λεω εξωγηινο ..αλλα γιατι οχι και τετοιο..?? Εχει τοσες αναλογιες που εκπλησει με την συνεπεια που το διακρινει..
Δεν μπορω σαν ατομο να δεχτω μονο στερεοτυπες ερμηνειες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν μου φτανουν..Ολα τα βλεπω ανοιχτα στα παντα ..σε πιθανοτητες..και δεν μου φτανει ουτε μια ψυχολογικη ερμηνεια..ουτε η κλασικη και κουραστικα απλοικη ..πως ταχα ολα γινονται για χρηματα..( επειδη την μαζα ολη ..της λειπουν και κολησε η βελονα στην ελειψη της.Ειδικα γιατι το προφανες το αγνοουμε..πως δηλ..ηδη ταχουν ολα τα χρηματα απο χρονια πολλα..)
Μά ἄν δέν λειτουργοῦσαν ἔτσι,δέν θά μποροῦσαν νά ἐπικρατήσουν.Εἶναι ἀνάγκη γι᾿αὐτούς ἡ ἀπαρέγκλιτη τακτική πού ἀκολουθοῦν στά πάντα :προσωπική ζωή,ἐκπαίδευσις,ἐπιχειρήσεις,διασυνδέσεις πολιτικές...
ΔιαγραφήΟἱ ἄλλοι,ἐκεῖνοι πού ἐν τέλει θά χρησιμοποιηθοῦν ἀπό αὐτούς,ἁπλῶς ἀκολουθοῦν καί μιμοῦνται ἀναγνωρίζοντας πώς τό σύστημα αὐτό λειτουργεῖ γιά προσωπική ἀνέλιξη.Πόσο καλά τό γνωρίζουν αὐτό,τά συγκεκριμένα ὄντα καί πόσο χρήσιμοι γι᾿αὐτούς εἶναι αὐτοί οἱ ἀνόητοι !
Δέν εἶναι κάτι πού εἶναι καινοφανές,ἔτσι λειτουργοῦσαν ἀπό καταβολῆς κοινωνιῶν,οἱ «ξύπνιοι» ἐκεῖνοι πού ἔπιαναν τό ...νόημα τοῦ τί σημαίνει ἐξουσία.Σκέψου,πῶς λειτουργοῦσαν τά ἱερατεῖα;Μία κάστα ἦταν ἡ ὁποία κληρονομικῷ δικαιώματι παρέδιδε,ἀπαρεγκλίτως,στόν δικό της κύκλο (συνήθως οἰκογενειακή ὑπόθεσις).Πῶς ἀντιμετώπιζε ἡ μᾶζα τῶν ἀνθρώπων τά ἱερατεῖα καί τούς ἐκπροσώπους της;Ἐν εἴδει ἱερῶν προσώπων !
Ἡ «λογική» αὐτοῦ δέν ἔχει ἀλλάξη,ἴσως μόνον οἱ μέθοδοι ἀναλόγως τοῦ τί ἐπιτάσσουν οἱ καιροί.
Βεβαίως,ἡ ὑπόθεσις αὐτοί οἱ «ξύπνιοι» νά μήν ἦταν ξύπνιοι καί νά εἶχαν κάποια παλαιά γνώση ἤ ἐκτός πλανήτου γνώση,πάντα θά τίθεται στό τρπέζι πρός συζήτησιν,ἀναποφεύκτως.Ἴσως...
Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !