" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Σάν πρωταπριλιάτικο ...


Μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανάληψη της προεδρίας της Διεθνούς Συμμαχίας για την Μνήμη του Ολοκαυτώματος από την Ελλάδα

Είναι τιμή και προνόμιο να σας καλωσορίζουμε στην εκδήλωση για την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA), τον μεγαλύτερο παγκόσμιο οργανισμό που ενώνει κυβερνήσεις, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και εμπειρογνώμονες, στο πλαίσιο της ιδιαίτερα σημαντικής αποστολής της προώθησης και της εμβάθυνσης της εκπαίδευσης, της μνήμης και της έρευνας για το Ολοκαύτωμα.

Προσέξτε τόν καταμερισμό τῶν σημαιῶν...
...Ρίχνοντας φως στο παρελθόν, στέλνουμε το πιο ξεκάθαρο μήνυμα για το μέλλον: Δεν ξεχνάμε ποτέ. Ποτέ ξανά.

Η Ελληνική Προεδρία ετοιμάζει σειρά εκδηλώσεων που αποβλέπουν στο να διατηρηθεί ζωντανή αυτή η μνήμη, να διδαχθούν τα παιδιά μας το Ολοκαύτωμα και να επιστήσουν την προσοχή τους ώστε να αντιληφθούν τα βάθη στα οποία μπορεί να φτάσει η αγριότητα της ανθρωπότητας.

Η εκπαίδευση είναι η βασική ακτίνα στον τροχό της μνήμης, όχι μόνο ως κομμάτι της ύλης που διδάσκεται, αλλά κι έτσι όπως παίρνει σάρκα και οστά στα μουσεία, μέσω της έρευνας και μέσω του έργου των ιδρυμάτων. Αλλά και μέσω της εκτεταμένης κάλυψης στα παραδοσιακά μέσα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η εκπαίδευση είναι το όπλο του σκεπτόμενου ανθρώπου. Να βασίζεται στην εμπειρία και να χρησιμοποιεί τη λογική για να εξάγει συμπεράσματα. Αυτή είναι η καλύτερη άμυνα απέναντι στο δόγμα και στην υστερία. Τόσο ο Πλάτωνας όσο και ο Σπινόζα θα αναγνώριζαν την διαδικασία αυτή ως ασπίδα και ως φως που μπορεί να μας καθοδηγήσει.

Η Ελληνική Προεδρία του Οργανισμού IHRA συμπίπτει με τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή για τη χώρα και τον λαό της. Άλλωστε, η σύγχρονη Ελλάδα είχε ως θεμέλια τις ανθρωπιστικές αξίες και τις οικουμενικές ελευθερίες. Η προσήλωσή μας στη μάχη ενάντια στον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό εδράζεται στον πυρήνα αυτών των αξιών και ελευθεριών..

... Καθώς τα χρόνια περνούν, είναι υποχρέωσή μας να πούμε την ιστορία. Να διατηρήσουμε ζωντανές τις μνήμες. Να αντλήσουμε διδάγματα. Και ποτέ, ποτέ να μην ξεχάσουμε.

Καί ἀπό τό ΥΠΕΞ

Η Ελλάδα ανέλαβε σήμερα, 1η Απριλίου 2021, την διαρκείας ενός έτους Προεδρία της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (International Holocaust Remembrance Alliance /IHRA).

Διαδεχόμενη την Γερμανική Προεδρία της IHRA, η Ελλάδα με βαθύ αίσθημα ευθύνης δεσμεύεται να προάγει το καίριο έργο της IHRA για να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη του Ολοκαυτώματος.

Λόγω της πανδημίας, η εκδήλωση παράδοσης-παραλαβής της Προεδρίας διεξήχθη διαδικτυακά και από ελληνικής πλευράς απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο αναλαμβάνων χρέη Προέδρου της IHRA, Πρέσβης Χριστόδουλος Λάζαρης.

Κεντρικό θέμα της Ελληνικής Προεδρίας θα είναι η «Διδασκαλία και μάθηση για το Ολοκαύτωμα: Εκπαίδευση για έναν κόσμο χωρίς ποτέ ξανά γενοκτονία». Στο πλαίσιο αυτό θα διεξαχθεί σειρά εκδηλώσεων με στόχο την εκπαίδευση των νεότερων γενεών, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας για το τί σημαίνει το Ολοκαύτωμα, ώστε να μην επαναληφθεί ποτέ. (ἀπό τήν σελίδα τοῦ ΥΠΕΞ,ἐδῶ)

Καί ἀπό τήν ἐπίσημον ἱστοσελίδα τοῦ IHRA,τό ἀφιερωμένο στήν Ἑλληνική προεδρία μέρος της,μᾶς ἐνημερώνει σχετικῶς : 

Το κύριο θέμα της Ελληνικής Προεδρίας θα είναι η Διδασκαλία και η Μάθηση για το Ολοκαύτωμα, που θα συμπληρωθεί από το θέμα της καταπολέμησης της άρνησης και της παραμόρφωσης του Ολοκαυτώματος στο Διαδίκτυο
Η Ελλάδα βλέπει την εμπειρία του Ολοκαυτώματος υπό δυναμική γωνία, ως προειδοποίηση και μάθημα για το παρόν και το μέλλον. Έτσι, θεωρούμε ότι η εκπαίδευση είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάμνηση και την πρόληψη, καθώς και το κύριο όπλο στην τοπική μάχη κατά της άρνησης και της παραμόρφωσης του Ολοκαυτώματος

...Η Ελληνική Προεδρία του IHRA 2021 θα τηρήσει επίσης ένθερμα τα τρέχοντα έργα του IHRA, όπως η διαδικασία διεύρυνσης, καθώς και το έργο Παγκόσμιας Task Force κατά της παραμόρφωσης του Ολοκαυτώματος που ξεκίνησε από την προηγούμενη γερμανική Προεδρία.

Στίς ἐπερχόμενες ἐκδηλώσεις ὅπως ἀνακοινώνεται μέσα ἀπό τήν ἐπίσημο σελίδα τοῦ  IHRA γιά τήν Ἑλληνική προεδρία, συμπεριλαμβάνεται τό Διεθνές συνέδριο Ρομά καί εἰλικρινῶς δέν μπορῶ νά καταλάβω τήν σύνδεσιν μέ τό ὁλοκαύτωμα τῶν ἑβραίων ! 

8 Απριλίου 2021 : Διεθνές Συνέδριο Ρομά 1971-2021

Η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά Το ELLAN PASSE διοργανώνει το Διεθνές Συνέδριο Ρομά 1971-2021 για να γιορτάσει μισό αιώνα από το Πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο των Ρομά, που πραγματοποιήθηκε το 1971 στο Λονδίνο, και επίσης την 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Το συνέδριο, για το οποίο έχουμε ήδη λάβει την προστασία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σε τρεις διήμερες συνεδρίες, που θα πραγματοποιηθούν στις 8-9 Απριλίου, 20-21 Ιουνίου και στις 14 Σεπτεμβρίου. -15, 2021.(ἐδῶ)


Μάλιστα,τό ELLAN PASSE διοργανώνει διεθνές συνέδριο ( ἐδῶ)! Πάντως τήν προστασία τῆς Σακελλαροπούλου καί τοῦ  IHRA, τήν ἔχουν ἀμέριστον ! 

Ἄ,μάλιστα. Ὁλοκαύτωμα εἶχαν ὑποστῆ καί οἱ Ρομά ἀπό τούς Ναζί; ! Γιά κυττᾶξτε πού θά μᾶς προκύψουν δύο ὁλοκαυτώματα πού δέν πρέπει νά ξεχάσουμε ποτέ ! 

Εἰλικρινῶς,λυπᾶμαι ὅλα αὐτά τά ἐλληνόπουλα,ἀπό τό νηπιαγωγεῖο μέχρι τό Λύκειο πού θά τά ταράξουν,μά κυριολεκτικῶς θά τά ταράξουν στό τί σημαίνει Ὁλοκαύτωμα,τί σημαίνει ἡ ἄρνησίς του,τί σημαίνει ἡ παραμόρφωσίς του.Καί μάλιστα πακέτο γιά ἑβραίους καί ρομά ! 

Δέν τούς φτάνουν ὅλα ὅσα τραβοῦν μέ τόν ψευτο-ἰό καί τά μέτρα,τά τέστ,τούς ἐμβολιασμούς.Αὐτά πού ὡς συνέπεια ὅλης αὐτῆς τῆς ἀπάτης βιώνουν στά σπίτια καί τήν οἰκογένειά τους,θά ἔχουν καί τό τριβέλισμα τοῦ μυαλοῦ τους γιά τά ἑβραϊκά καί γύφτικα ὁλοκαυτώματα...

Πῶς τό εἶπε ὁ Κούλης; 

...να διδαχθούν τα παιδιά μας το Ολοκαύτωμα...Η εκπαίδευση είναι η βασική ακτίνα στον τροχό της μνήμης,..Η εκπαίδευση είναι το όπλο του σκεπτόμενου ανθρώπου... είναι υποχρέωσή μας να πούμε την ιστορία. Να διατηρήσουμε ζωντανές τις μνήμες. Να αντλήσουμε διδάγματα. Και ποτέ, ποτέ να μην ξεχάσουμε.

Ποίου σκεπτομένου ἀνθρώπου εἶναι ὅπλο ἡ ἐκπαίδευσις; Αὐτοῦ πού χειραγωγεῖται ἀπό τό νηπιαγωγεῖο γιά τήν διαφορετικότητα,τήν ἀνοχή,τήν δυσφορία τοῦ φύλου του,τήν παραποίησιν τῆς Ἱστορίας,τήν ἀντιστροφή ὅλων τῶν ἐννοιῶν; Ποίου σκεπτομένου ἀνθρώπου,αὐτοῦ πού τοῦ στερεῖται τήν πλέον βασική ἐλευθερα βούλησιν ν'ἀποφασίζῃ γιά τήν δική του τήν ὑγεία καί τόν γεμίζετε μέ τροποποιημένα,πειραματικά δηλητήρια; 

Τελικῶς,ὅλο αυτό μοῦ φάνηκε σάν πρωταπριλιάτικο,μεταφορικῶς καί κυριολεκτικῶς....

Υ.Γ.  Διαβάζοντας τήν ὀμιλία τῆς Σακελλαροπούλου,ἐν ὅψει τῆς 2μερίδος γιά τούς ρομά,μοῦ ἔκανε ἐντύπωσις τό παρακάτω.Δικά της λεγόμενα,γιά νά μήν παρεξηγηθοῦμε...

...Γνωρίζω ότι οι Ρομά είναι μια κοινωνική ομάδα που έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία και ότι τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης έχουν περιορίσει σημαντικά τις παραδοσιακές δραστηριότητές τους, από τις οποίες κυρίως βιοπορίζονται.(ἐδῶ)

Τί μοῦ θύμισε; Τόν πρόεδρο τῶν ρομά Θεσσαλίας,ὅταν τό καλοκαίρι μέ τήν καραντίνα πού τούς εἶχαν ἐπιβαλλη,εἶχε πῆ :  με τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας οι Ρομά δεν μπορούν να κυκλοφορούν για να κλέβουν και να ζητιανεύουν και θα πρέπει να επιδοτηθούν!.(ἐδῶ)


Ὅντως,ἡ Σακελλαροπούλου τόν ...ἐπιβεβαίωσε ! 

Εἴδατε πού ἔχω δίκαιο ὅταν λέω πώς ὅλο αὐτό μοῦ μοιάζει μέ πρωταπριλιάτικο...

 

Ἡ Πελασγική

8 σχόλια:

 1. Δεν ανησυχώ,ο Α.Γεωργιαδης θα βάλει όλη του την τέχνη και μαεστρία ώστε να μάθει να αγαπάμε τους "αδελφούς"μας,τόσα χρόνια στα τέσσερα κι αυτός και όλα τα άλλα σκουλήκια της Βουλής!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πρῶτο καί «καλλίτερο»,θά εἶναι τό Ἀδωνάϊ,στόν «ἀγῶνα» γιά τήν ...μνήμη τῶν δύο ὁλοκαυτωμάτων ! Δίχως ἀμφιβολία καμμία,ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ !

  Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Bill- Kill !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Νατασα Σ. / Σαρωνιδα9 Απριλίου 2021 στις 3:16 μ.μ.

  Πῶς τό εἶπε ὁ Κούλης;

  ...Η εκπαίδευση είναι το όπλο του σκεπτόμενου ανθρώπου...

  Αυτο λεμε κι εμεις, ΟΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ κ. Πρωθυπουργε.
  4.000.000 εβραιοι "θανατωθηκαν" στο Αουζβιτζ αλλα μετα κατεβασαν οι ειδικοι τον αριθμο στο 1.500.000 συμπεριλαμβανομενων ομοφυλοφιλων και γυφτων.
  Ο δε Ερυθρος Σταυρος, που τοτε ηταν αμολυντος απ την επιρροη των εβραιων, μιλουσε για 67.000 εβραιους θυματα οι οποιοι πεθαναν απο τυφο και αλλες κακουχιες και οχι σε φουρνους και αλλα φρικιαστικα ψεμματα που μας αραδειαζουν οι εβραιοι με την ανοχη σας.
  Πολεμος ηταν τοτε.
  Αλλα κ. Μητσοτακη οι εβραιοι εχουν εφευρει το ψεμμα και το εγκλημα.
  ΠΩΣ λοιπον, να τους πιστεψουμε;
  Δεν λενε στο χωριο σου "Μια του ψευτη, δυο του ψευτη, τρεις και κακο του βραδυ";
  Να σου στειλω κ. Μητσοτακη το βιβλιο ενος καθηγητου με τιτλο "Η βιομηχανια του ολοκαυτωματος" να το διαβασεις εσυ και η κυβερνηση σου για να δειτε πως μας δουλευουν οι εβραιοι;
  Και τελικα κ. Πρωθυπουργε ΠΟΤΕ η Ελληνικη Κυβερνηση θα τιμησει και θα διδαξει στα σχολεια μας τα Ελληνοπουλα για τα ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που εχουν υποστει απ τους Τουρκους ΚΑΙ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ἀπαραίτητο νά υμπληρωθῇ πώς τό ἀναφερόμενο βιβλίο «ἡ Βιομηχανία τοῦ ὁλοκαυτώματος» εἶναι γραμμένο ἀπό τόν ἑβραῖο Νόρμαν Φίνκελστάϊν,τοῦ ὁποίου ἡ οἰκογένεια εἶχε θύματα στό ὁλοκαύτωμα. Κάτι πού ὅμως δέν τόν ἐμπόδισε νά γράψῃ τήν ἀλήθεια πίσω ἀπό ὅλο αὐτό πού ἔχουν ὀνομάση «Shoah» καί στήν οὐσία λειτουργεῖ ὡς «ἐκμετάλλευσις τῆς ἑβραϊκῆς ὁδύνης»,ὅπως ἀκριβῶς τό γράφει καί ὁ Φίνκελστάϊν.

   Ντοκουμέντα - Σοκ:Από το 1900 (!!!) προπαγάνδιζαν οι Εβραίοι τα 6 εκατομμύρια θύματα του ολοκαυτώματος!
   http://monos-olomonaxos.blogspot.com/2013/06/1900-6.html

   Ἔχει καί αὐτό τήν σημασία του... Ὅπως ἐπίσης ἔχω δημοσιεύση θέμα μέ τήν δρᾶσιν κάποιων γαλλο-ἑβραίων πού εἶχαν ἀναλάβη ἔργο καταγραφῆς τῶν ἑβραίων καί τῶν περιουσιων τους,στήν Εὐρώπη,πολύ πρίν τόν Β΄Π.Π. Λίστες πού τίς χρησιμοποίησαν ἀναλόγως τοῦ τί ἤθελαν νά ἐξυπηρετήσουν. Δέν μπορῶ ὅμως νά τό ᾿βρῶ,ὅπως καί τό πιό πάνω θέμα τό ὁποῖο ἔβαλα ἀπό ἄλλη σελίδα,τελικῶς.

   Τέλος πάντων,μιά καί ἔχουμε ν᾿ἀσχοληθοῦμε καί μέ ἄλλα θέματα,ἄς μείνουμε σ᾿αὐτά.

   Καλησπέρα ἀγαπητή μου Νατάσα !

   Διαγραφή
  2. Νατασα Σ. / Σαρωνιδα9 Απριλίου 2021 στις 6:00 μ.μ.

   Μια αναγκαια διευκρινηση αγαπητη Πελασγικη.

   Οι γονεις του Φινλκεσταϊν ησαν επιβιωσαντες του λεγομενου "ολοκαυτωματος". Χαρακτηριστικα ειχε αναρωτηθει η μητερα του καθηγητη:
   "Αν 6 εκατομυρια εβραιοι θανατωθηκαν στα στρατοπεδα συγκεντρωσεως τον Β'ΠΠ, τοτε που βρεθηκαν οι ...επιζησαντες οι οποιοι αρμεγουν μεχρι σημερα την Γερμανια υπο μορφην αποζημιωσεων;"
   Να προσθεσω επισης οτι ο ιδιος ο Φινλκεσταϊν στο βιβλιο του κατηγορει τους εβραιους οτι ακομα και σημερα πανε σε χωρες του πρωην "Σοβιετικου Παραδεισου" οπως' Ουγγαρια, Πολωνια, Βαλτικες χωρες κλπ και τους εκβιαζουν. Οκ τους λενε, δεν εχετε να μας δωσετε χρηματα. Δωστε μας ακινητη περιουσια/φιλετα που ανηκουν στο δημοσιο.
   Κατι παρομοιο εκανε και μια εβραια γεννημενη στην Αμερικη συζυγος ραβινου η οποια εφυγε απ την Αμερικη, πηγε στην Σουηδια και εξεβιαζε την Σουηδικη κυβερνηση οτι αν δεν της δωσουν χρηματα να ιδρυσει καποιο δικο της παρακρατικο οργανισμο ονοματι "παιδεια" θα κατηγορουσε την Σουηδικη κυβερνηση οτι τα τραινα που μετεφεραν εβραιους στον Β'ΠΠ ηταν Σουηδικα.
   Το ονομα της εν λογω ειναι Barbara Spectre.
   Ακουστε την ελεεινη και τρισαθλια εβραια η οποια ηρθε απο την Αμερικη και πηρε τα ηνια (απο ΠΟΙΟΝ;) για να αναμιξει τον λευκο πληθυσμο της Ευρωπης με τα λαθροφερματα που βιωνουμε και στην Ελλαδα και η οποια μας επιβεβαιωνει, ακουον-ακουσον, οτι η Ευρωπη δεν θα επιβιωσει αν δεν μαθει να γινει πολυπολιτισμικη επομενως και ημιλευκη
   https://www.youtube.com/watch?v=39_wy8482Xc
   Bεβαια μια Σουηδη δημοσιογραφος, η Ingrid Calvinist* την ξεμπροστιασε εξηγωντας λεπτομερως τι βρωμοεβραια ειναι αλλα οι περιουσιοι κατεβασαν την εκπομπη της δημοσιογραφου απ' το γιου-τουμπ.

   *Φυσικα η εβραιοπιντια https://en.wikipedia.org/wiki/Ingrid_Carlqvist δεν παρελειψε να μας πει δυσφημωντας την, οτι η Ingrid Carlqvist ανηκει σε ....white supremacist οργανισμους.

   Διαγραφή
  3. Ὅ,τι χειρότερο ὑπάρχει ἀπό σιωνιστόμουτρο ! Barbara Spectre ! Ο Χ Ι Α πραγματική ! ! !

   https://sxolianews.blogspot.com/2020/03/blog-post_13.html

   Καλησπέρα ἀγαπητή μου Νατάσα !

   Διαγραφή
 4. Εβραιοι κατεστρεψαν* το μαγαζι τους στην πολη Γουϊνιπεγκ του Καναδα για να αρπαξουν και να τσεπωσουν την ασφαλεια και τα ριξαν στους ....αντισημιτες, τους νεοναζι, τους φασιστες και τους white supremacists λες και αυτοι δεν ειναι λευκοι.
  Βεβαια η τοπικη αστυνομια που εκανε τις ερευνες δηλωσε οτι η καταστροφη του μαγαζιου ειναι "δουλεια εκ των εσω".

  Δουλεια του ιδιοκτητη, ή καποιου που εβαλε ο ιδιοκτητης δηλαδη.
  Το αστειο της υποθεσης ειναι οτι μετα το γεγονος, σωματειο εβραιων πουστηδων και τζιβιτζιλουδων που εδρευε στο ιδιο κτιριο αποφασισαν να μετακομισουν απο φοβο μηπως τους φανε οι ...νεοναζιδες.
  Δειτε στο παρακατω βιντεο ομορφιες και εβραϊκον παχος και γελαστε με την ψυχη σας
  https://www.youtube.com/watch?v=9xfydO_NfNc


  *Στην αγγλικην γλωσσα η καταστροφη "εβραϊκης περιουσιας" απο εβραιους για να απαξουν την ασφαλεια λεγεται "Jewish lightening"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μάλιστα...
  Τό χρήσιμο ἀπό τήν εἴδησιν,ἄν καί παλαιά,πού ἔχει ἀξία,εἶναι πώς ὑπάρχει εἰδικός ὅρος γιά τίς περιπτώσεις τῶν κατασκευασμένων καταστροφῶν ἐπιχειρήσεων,κυρίως ἐμπρησμῶν,ἀπό τούς ἴδιους τούς ἰδιοκτήτες τους,μέ σκοπό τήν εἴσπραξη τῆς ἀσφαλιστικῆς ἀποζημιώσεως καί λέγεται Jewish lightning.

  Jewish lightning : Supposed cause of a fire which is in fact deliberately lit by the property owner in order to benefit from insurance or similar such as destruction of documents.

  Εὐχαριστοῦμε ἀγαπητέ γιά τήν πληροφορία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή