" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ: Τουρκική στρατιωτική ἄσκηση πραγματοποιήθηκε στό Καστελόριζο

ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ: Τουρκική στρατιωτική άσκηση πραγματοποιήθηκε στο Καστελόριζο

Προ ολίγων ημερών, ο Συναγωνιστής Χρήστος Παππάς, με ερώτησή του προς το ΥΠΕΘΑ και το ΥΠΕΞ, ερωτούσε περί των προθέσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης σχετικά με ΝΟΤΑΜ που είχε εκδώσει η Τουρκία, δεσμεύοντας περιοχές του Αιγαίου για στρατιωτικές ασκήσεις, θέτοντας σε ευθεία αμφισβήτηση την Εθνική μας Κυριαρχία.

Εν τέλει η ερώτηση του Συναγωνιστή απαντήθηκε με τον πλέον προδοτικό και απαράδεκτο τρόπο. Αντιγράφουμε σχετικώς το ρεπορτάζ του «Έθνους»:

«Με «ανώνυμες» διαρροές επιχειρήθηκε χθες να καλυφθεί η «γκάφα» υπηρεσιακών παραγόντων που, όπως αποκάλυψε το «Εθνος» χθες, άφησαν σιωπηρά να εξελιχθεί η τουρκική άσκηση Ερευνας και Διάσωσης νοτίως του Καστελόριζου, με την Τουρκία να αμφισβητεί επισήμως όχι μόνο τη Ζώνη ευθύνης του SAR αλλά και το FIR Αθηνών, την ώρα που ο Ελληνας πρωθυπουργός χωρίς να γνωρίζει αυτό το παρασκήνιο επισκεπτόταν την Αγκυρα.

Η τουρκική άσκηση SAR αμφισβητεί ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα 

Η Τουρκία με τη ΝΟΤΑΜ Α/5167/15 που εξέδωσε στις 10 Νοεμβρίου απορρίπτει τις «Μονομερείς τροποποιήσεις» της τουρκικής ΝΟΤΑΜ, που καθόριζε τη διεξαγωγή της άσκησης SAR, δηλώνοντας ότι το ελληνικό κείμενο είναι «σε αντίθεση με τους κανόνες του ICAO και ότι τα αεροσκάφη που θα συμμετάσχουν στην άσκηση δεν θα εισέλθουν εντός των 6 ν.μ. του ελληνικού εναέριου χώρου και δεν θα υποβάλουν σχέδια πτήσης (αυτό συνιστά δήλωση αμφισβήτησης του ελληνικού εναέριου χώρου που εκτείνεται στα 10 ν.μ.).

Ενώ μάλιστα οι τουρκικές Αρχές δηλώνουν ότι θα λάβουν όλα τα αναγκαία μετρά για την ασφάλεια της εναέριας κυκλοφορίας (σε περιοχή που η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στην Ελλάδα), επισημαίνουν ότι δεν αποδέχονται τον καθορισμό της περιοχής ευθύνης SAR σε σχέση με το FIR Αθηνών, επιμένοντας ότι η Τουρκία έχει την ευθύνη στη Ζώνη Ερευνας και Διάσωσης (SRR) που η ίδια μονομερώς έχει δηλώσει στον ΙΜΟ, ζώνη που μοιράζει στα δυο το Αιγαίο και αποκόπτει το Καστελόριζο από την Ελλάδα και παρεμβάλλει παράνομα και μονομερώς τουρκική ζώνη ευθύνης μεταξύ του FIR Αθηνών και του FIR Λευκωσίας.

Η Αθήνα με τη ΝΟΤΑΜ 2317/15 είχε προηγουμένως ζητήσει τον σεβασμό του ελληνικού εναέριου χώρου των 10 ν.μ. και την υποβολή σχεδίων πτήσης από τα τουρκικά αεροσκάφη που θα έπαιρναν μέρος στην άσκηση και δήλωνε ότι αρμόδια Αρχή για τον συντονισμό του SAR στην περιοχή αυτή είναι το κέντρο του Πειραιά (Piraeus JRCC).

Από 1ης Νοεμβρίου

Οι «ανώνυμες» πηγές που επεχείρησαν να διαψεύσουν το δημοσίευμα του «Εθνους» κάνουν λόγο για προγραμματισμένη άσκηση «εδώ και πολύ καιρό». Ο «πολύς καιρός» είναι από την 1η Νοεμβρίου που αναγγέλθηκε η άσκηση όταν ήδη είχε κλείσει η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Τουρκία, γεγονός που απλώς επιβεβαιώνει ότι η τουρκική γραφειοκρατία λειτουργεί διαχρονικά με την ίδια συνέπεια που λειτουργεί τα τελευταία τουλάχιστον τριάντα χρόνια.

Στη «διαρροή» τους οι ανώνυμες πηγές αποκάλυψαν άθελά τους ένα ακόμη ολίσθημα, καθώς σε αυτή την τουρκική άσκηση SAR που αμφισβητεί ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και δικαιοδοσίες συμμετέχει και γερμανική φρεγάτα στην οποία επιβαίνει και Ελληνας επιτελής...»

Κοινώς, η ελλαδική κυβέρνηση παραχώρησε εθνικά χωρικά ύδατα και εθνικό εναέριο χώρο στους τούρκους για να κάνουν άσκηση, την ίδια ακριβώς ώρα που ο Τσίπρας που βρισκόταν στην Τουρκία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου