" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή, 9 Αυγούστου 2015

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΤΙΠΟΤΕ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΟΙΚΙΣΚΟΥΣ, ΦΩΣ – ΝΕΡΟ – ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ ΔΩΡΕΑΝ!


Κρατείστε την τάξη και την καθαριότητα των οικίσκων σε φωτογραφία και όποιος θέλει ας πάει σε μια βδομάδα (αν οι οικίσκοι είναι εκεί και δεν τους έχουν πουλήσει στα σκραπατζίδικα) να δει την κατάσταση τους…  

Κρίμα, γιατί υπάρχουν Έλληνες στους δρόμους, που πολύ θα εκτιμούσαν ένα τέτοιο σπιτάκι, πληρωμένους λογαριασμούς και φαγητό δωρεάν!
Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι εργασίες για την εγκατάσταση των μεταναστών στον Ελαιώνα. Αναλυτικά, μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί 33 κοντέινερ 30 τ.μ. το καθένα και έως το βράδυ υπολογίζεται ότι θα μπουν στον χώρο άλλα τόσα.

Ολα τους έχουν 2 χωρίσματα και διαθέτουν μπάνιο, κουζίνα και δύο δωμάτια. Εχουν συνδεθεί ήδη με αποχέτευση και έως το βράδυ θα έχει ολοκληρωθεί και η σύνδεση με νερό και ρεύμα.

Από την Τρίτη, συνεργεία εγκαθιστούν δίκτυο νερού και ρεύματος σε ένα χώρο περίπου 40 στρεμμάτων που έχει επιλεχθεί και ο οποίος βρίσκεται στα όρια του Δήμου Αθηναίων και σε απόσταση αναπνοής από κατοικημένες περιοχές και πιο συγκεκριμένα στην Αγ. Πολυκάρπου 89, στο Βοτανικό.

Ήδη από τη Δευτέρα, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης είχε ενημερώσει ότι μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί η μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίον του Άρεως.

Πάντως, σημειώνεται ότι ο δήμος της Αθήνας έχει θέσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την παραχώρηση της έκτασης, όπως:

Η εγκατάσταση αυτή να είναι προσωρινή (έως ότου δηλαδή γίνουν οι απαιτούμενες επισκευές σε δημόσια κτίρια τα οποία έχει ήδη δεσμεύσει για τον σκοπό αυτό η Πολιτεία)

Να εξασφαλιστούν υποδομές ανοιχτής φιλοξενίας

Να υπάρχει αστυνομική φύλαξη και

Να τηρηθούν όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας και υγιεινής.

Ο δήμος Αθηναίων σημειώνει ότι παραχωρεί την έκταση προκειμένου να «συμβάλει στον τερματισμό της απαράδεκτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο Πεδίον του Άρεως».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου