" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015

ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ NEW YORK TIMES


new-york-times-hed-2013

Γράφει ο Σ. Παιδάκος

Το νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί απόψε στη βουλή θα δείξει, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, τη βρώμα και τη δυσωδία που αναδύεται χρόνια τώρα από το κτίριο της βουλής. Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί, έστω και αν βγει τραυματισμένη η κυβέρνηση.

Ένα από τα μέτρα του πακέτου, προβλέπει 3,8 ΔΙΣ ευρώ αύξηση σε φόρους, που αφορούν νοικοκυριά και ελεύθερους επαγγελματίες. Τώρα από πού θα μαζευτούν αυτά τα χρήματα, μόνο ο Τσακαλώτος το γνωρίζει. Όμως τα μηνύματα που έρχονται από την αγορά είναι άκρως αποκαρδιωτικά, έστω και αν ψηφιστεί το αποψινό νομοσχέδιο. Το σίγουρο είναι πάντως ότι, τα νέα φορολογικά μέτρα δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν λόγω έλλειψης χρημάτων από τις τσέπες των Ελλήνων. 

 Έγραψαν χθες οι New York Times και σας το μεταφέρω αυτολεξεί από τη σημερινή «καθημερινή»:

 «Η τραγωδία, λοιπόν, δεν είναι μόνο η ελληνική οικονομική κρίση, αλλά και η απουσία της λογικής «ένας για όλους και όλοι για έναν», που θα έπρεπε να κυβερνά την Ευρώπη. Το πλεονέκτημα της ύπαρξης συμφωνίας είναι ότι εξαγοράζει χρόνο. Ομως, εάν μέσα σε αυτό το διάστημα δεν συζητηθεί η πραγματική μείωση του ελληνικού χρέους, δεν θα αργήσει η επιστροφή των ηγετών της Ευρώπης στο ίδιο δωμάτιο για ακόμη μία αγωνιώδη διαπραγμάτευση.
 Η Γερμανία και οι σύμμαχοί της «παίζουν» σκληρά, αλλά με το να πιέζουν την Ελλάδα να υποταχθεί, δεν έχουν επιλύσει την κρίση της νομισματικής ένωσης, ούτε βοηθούν την πρόοδο του ευρωπαϊκού κεκτημένου.». 

 ‘Έχει κανείς την εντύπωση ότι αυτά που γράφουν οι τάιμς της Νέας Υόρκης δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα; Έχει κανείς την εντύπωση ότι αυτά που γράφει η νεοϋρκέζικη εφημερίδα δεν έχουν ειπωθεί άπειρες φορές από τα στελέχη και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής; αλλά όταν τα αναφέρει η Χρυσή Αυγή είναι φασιστικές ιδεολογίες, ενώ όταν το αναφέρουν οι τάιμς, έ! τότε αλλάζει το πράγμα. 

Πέρα από το αντισυνταγματικό τόξο, μόνο η παραπάνω ξένη εφημερίδα και η Χρυσή Αυγή συμφωνούν στο ότι, το επόμενο μνημόνιο θα είναι και η οριστική ταφόπλακα της Ελλάδος. Αλλά εμείς αυτά δεν μπορούμε να τα πούμε δημοσίως γιατί είμαστε υπόδικοι, εγκληματική συμμορία και ό,τι άλλο βάνει ο νου σας. Εκτός από το αντισυνταγματικό τόξο, μόνο οι τάιμς και η Χρυσή Αυγή κόπτεται και φωνάζει για την Ευρώπη των εθνών και της αλληλεγγύης. Και όταν το επικαλούμαστε αυτό δημόσια, μας λένε απογόνους του Χίτλερ.

Αλήθεια με πόση δυσκολία κάποιος, που λαμβάνει το λιγότερο 8.000 το μήνα μισθό από τη βουλή, θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο; Μην αυταπατάστε, θα το κάνει με περίσσια ευκολία, μιας και δεν τον νοιάζει καθόλου, και θα γυρίσει με ύφος περίλυπο να μας πει ότι, «ήταν για το καλό του έθνους». Όντως για το καλό του έθνους και κατά συνέπεια για το καλό της συνέχισης του κοινοβουλευτικού έργου ! ! !

Το σίγουρο είναι ότι εκτός από τη τραυματισμένη κυβερνητική πλειοψηφία, τραυματισμένη θα βγει και η αξιωματική αντιπολίτευση μαζί με τους παρατρεχάμενους πασόκους και ποτάμηδες. Δεν γνωρίζω αν θα έχουμε εκλογές μέσα στο 2015, αν και όλα είναι πιθανά, το σίγουρο είναι ότι θα δρομολογηθούν σοβαρές πολιτικές εξελίξεις με πρωταγωνιστές τους Έλληνες Εθνικιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου