" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015

Πανηγυρισμοί στό Πακιστάν! Κατατέθηκε στήν Βουλή τό λαθρονομοσχέδιο Σύριζα - Ανέλ

Πανηγυρισμοί στο Πακιστάν! Κατατέθηκε στη Βουλή το λαθρονομοσχέδιο Σύριζα - Ανέλ

Κατατέθηκε στη Βουλή το αισχρό νομοθέτημα, με το οποίο παρέχεται ακρίτως, αφειδώς και αντισυνταγματικώς η ελληνική ιθαγένεια σε αλλοδαπούς, προκειμένου ο Σύριζα να αντικαταστήσει τους απογοητευμένους Έλληνες ψηφοφόρους του, με «εισαγόμενους» που λιάζονται.

Το νομοσχέδιο που κατατίθεται, κινείται αντιθέτως από την απόφαση του ΣτΕ, με την οποία εκρίθη ως αντισυνταγματικός, ο λαθρονόμος Ραγκούση. Το ΣτΕ κατήργησε και ακύρωσε τον λαθρονόμο διότι απαίτησε ουσιαστικά κριτήρια για την εφαρμογή του. Το λαθρονομοσχέδιο Σύριζα – Ανέλ, όχι μόνο δεν θέτει τέτοια κριτήρια, αλλά κάνει ακόμα πιο ελαστικά τα τυπικά κριτήρια του λαθρονόμου Ραγκούση.

Συγκεκριμένα, «απαιτεί» την εγγραφή του αλλοδαπού σε σχολείο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και την πρότερη παραμονή των γονέων του επί πέντε χρόνια. Το συγκεκριμένο κριτήριο, βεβαίως, δεν αποτελεί ουσιαστικό κριτήρια, αλλά δεν είναι ούτε καν τυπικό, γεγονός που κάνει το νόμο de facto αντισυνταγματικό. Αξίζει σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε ότι και οι τρομοκράτες που χτύπησαν το περιοδικό Charlie Hebdo, πληρούσαν τα κριτήρια του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, αναφερόμενο στη χώρα τους, γεγονός που κάνει προφανή και την επικινδυνότητα ενός τέτοιου νομοσχεδίου.

 Μάλιστα, στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, γίνεται παραδοχή της αντισυνταγματικότητάς του, αφού όπως αναφέρεται «το ελληνικό έθνος είναι κοινότητα καταγωγής υπό την έννοια του άρθρου 1, παρ. 1 ΚΕΙ που θεμελιώνει το ονομαζόμενο δίκαιο του αίματος ως τεχνική κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας. Είναι όμως και έθνος επιλογής και συνείδησης».

Ορθότατα, ο συριζαίος νομοθέτης λέει την ιστορική και νομική αλήθεια, ότι η ιθαγένεια καθορίζεται βάσει καταγωγής. Μετά, όμως, λέει ότι βάσει ιδεοληψίας και κομματικού συμφέροντος, αυτοί θα παρακάμψουν το Σύνταγμα, τους Νόμους και θα θέσουν σε κίνδυνο ολόκληρο το Έθνος, νομοθετώντας ενάντια στο Έθνος. Βεβαίως, ο επερχόμενος κίνδυνος δεν τους αφορά, αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αυτό θα τους δώσει – για αρχή – 200.000 ψήφους αλλοδαπών.

Ο μοναδικός αποδεκτός, από την Χρυσή Αυγή, Κώδικας Ιθαγένειας είναι ο εξής: 
«Τὸ Ἑλληνικὸν ἐὸν ὅμαιμόν τε καὶ ὁμόγλωσσον καὶθεῶν ἱδρύματά τε κοινὰ καὶ θυσίαι ἤθεά τε ὁμότροπα» 

Χρυσῆ Αὐγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου