" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

Οἱ πρῶτοι μῆνες τοῦ ΣΥΡΙΖΑ στήν ἐξουσία: Τώρα ξέρεις…

Οι πρώτοι μήνες του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία: Τώρα ξέρεις…

Οι πρώτοι πέντε, περίπου, μήνες στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτέλεσαν ένα πολύ καλό μάθημα για όλους εκείνους τους συμπατριώτες μας, οι οποίοι «έφαγαν» τα προεκλογικά παραμύθια του Τσίπρα για «κατάργηση» και «σκίσιμο» του Μνημονίου. Όλους εκείνους, οι οποίοι ξεγελάστηκαν από την ψευδεπίγραφη πατριωτική και αντιμνημονιακή μάσκα που φόρεσε το συνονθύλευμα της Κουμουνδούρου, προκειμένου να τους δελεάσει.

Η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει εφαρμόσει τίποτα απολύτως από τα όσα υποσχόταν προεκλογικά, αλλά βρίσκεται προ των πυλών η συμφωνία για ένα νέο, ακόμη χειρότερο  σε περιεχόμενο, Μνημόνιο. Οι μόνες υποσχέσεις οι οποίες όντως πραγματοποιήθηκαν αφορούν συγκεκριμένα θέματα «ταμπού» με συμβολικό χαρακτήρα για τον ΣΥΡΙΖΑ (καθαρίστριες, ΕΡΤ), αλλά επί της ουσίας η φορομπηχτική πολιτική καλά κρατεί.

Πολύ χειρότερα, όμως, φρόντισε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα:

α) να ψηφίσει την ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα,

β) να φέρει στην Βουλή νομοσχέδιο για την αποδοχή ιθαγένειας και την αυτόματη νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών,

γ) να καταστήσει την Χώρα ξέφραγο αμπέλι και πόλο έλξης για χιλιάδες λαθρομετανάστες τους τελευταίους μήνες,

δ) να φέρει στην Βουλή νομοσχέδιο για την σύναψη συμφώνου συμβίωσης των ομοφυλοφίλων,

ε) να επιχειρήσει διακωμώδηση και εξευτελισμό της Ορθόδοξης Πίστης του Λαού μας,

στ) να δώσει ακόμη περισσότερο θράσος και ευρύτητα κινήσεων στις παρακρατικές «αντιφασιστικές» συμμορίες για να τρομοκρατούν και να απειλούν ανθρώπινες ζωές, δίχως την παραμικρή ενόχληση.

Όλα αυτά, ελπίζουμε να βγάλουν από τις πλάνες τους αρκετούς παρασυρμένους συμπατριώτες μας (γνωρίζω προσωπικώς αρκετές τέτοιες περιπτώσεις), οι οποίοι στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου την τελευταία στιγμή επέλεξαν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ αντί της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα τιμωρούσαν ουσιαστικά την αμαρτωλή προηγούμενη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και θα έθεταν την βάση για το τέλος του Μνημονίου. Τώρα ξέρουν…

Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου