" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΗΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΧΛΙΔΗΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ


tromaktiko396 May. 11 15.11

Έμοιαζε με «γαμήλια δεξίωση πάμπλουτου επιχειρηματία και όχι με ετήσιο συνέδριο δημάρχων σε εποχή κρίσης»  με βασικό θέμα συζήτησης αν πρέπει οι δήμοι να δώσουν τα αποθεματικά τους προκειμένου να αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία! 

Η αντίθεση ήταν προκλητική. Στο πεντάστερο ξενοδοχείο της Σιθωνίας μόλις είχε τελειώσει η ομιλία του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση. 

ὁ Πατούλης μετά τῆς συζύγου του...

Ηταν το σύνθημα! Οι σύνεδροι κατευθύνθηκαν προς το «Μελίτων», το δεύτερο πολυτελές ξενοδοχείο του συγκροτήματος «Πόρτο Καρράς», όπου στηνόταν μια μεγάλη όσο και εντυπωσιακή δεξίωση. Δίπλα στην πισίνα στρώθηκαν 80  τραπέζια,  όπου το καθένα φιλοξενούσε  δήμαρχους, δημοτικούς σύμβουλους και  εκπρόσωπους δήμων, πολλοί από τους οποίους ήρθαν στο ξενοδοχείο συν… γυναιξί και τέκνοις. Τελικό νούμερο; Περισσότερα από 1.000 άτομα!

Στο βάθος, ακριβώς δίπλα στην πισίνα είχε στηθεί μια μεγάλη εξέδρα. Σε λίγη ώρα θα ξεκινούσε live πρόγραμμα με βαριά ονόματα, όπως αυτό του μουσικοσυνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου που χάρισε με το μπουζούκι του γνωστές μελωδίες τις οποίες ερμήνευσε ο Δημήτρης Μπάσης. Οσο για το μενού, σε αυτό οι διοργανωτές της ΚΕΔΕ έκαναν μια υποτυπώδη προσπάθεια για οικονομία! Δεν υπήρξε πρώτο και δεύτερο πιάτο, αλλά μόνο κρασί και «καναπεδάκια».
 

Προσφέρθηκαν λοιπόν λευκό και κόκκινο κρασί «Μελισσάνθη» του «Πόρτο Καρράς», ενώ σε κάθε  τραπέζι οι πιατέλες με τα αλλαντικά και τα τυριά διαδέχονταν η μία μετά την άλλη.
 
ἡ Ἑλλάς περνᾶ ...κρίση, λέμε ...

Η δεξίωση στήθηκε προκειμένου να διασκεδάσουν οι αυτοδιοικητικοί αλλά και να τιμηθεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, τον οποίο βράβευσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.Για αυτήν την προκλητικότατη συμπεριφορά απέναντι στον δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή ο Συναγωνιστής Ηλία Παναγιώταρος, Βουλευτής Β’ Αθηνών.

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

ΘΕΜΑ: «Συνέδριο χλιδής της ΚΕΔΕ σε καιρούς χαλεπούς»

Την περασμένη εβδομάδα έλαβε χώρα το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δημάρχων Ελλάδας) σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο της Χαλκιδικής, με βασικό θέμα συζήτησης την απόδοση των αποθεματικών των Δήμων προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας. Οι προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι δήμων, οι σύζυγοι και τα τέκνα αυτών, ξεπέρασαν τα 1.000 άτομα, ενώ το ζωντανό μουσικό πρόγραμμα περιλάμβανε «βαριά» ονόματα της ελληνικής έντεχνης μουσικής. Στην εν λόγω πολυτελέστατη εκδήλωση τιμήθηκε, μάλιστα, και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, τον οποίο βράβευσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Ποιο ήταν το κόστος του συνεδρίου της ΚΕΔΕ;
Ποιος πλήρωσε την διοργάνωση και τα έξοδα του εν λόγω συνεδρίου;

Αθήνα, 14/05/2015
Ο ερωτών Βουλευτής
Ηλίας Παναγιώταρος
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου