" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Αὐτή εἶναι ἡ διαφορά τῆς Πολιτικῆς ! Χρυσή Αὐγή Ε.Συναδινός Νά ἀσχοληθεῖ ἡ Ε.Ε. μέ τήν ἀνθρωπιστική κρίση στήν Ἑλλάδα. ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ : Ζητοῦν χρηματοδότηση ἀπό τήν Ε.Ε. γιά τήν φιλοξενία τῶν λαθρομεταναστῶν

Ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός σε ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο στηλίτευσε την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την αδιαφορία της για την ανθρωπιστική κρίση σε χώρες όπως η Ελλάδα.
Ακολουθεί η ομιλία:

"Όπως και πέρυσι, μέσα από αυτό το κείμενο που ονομάζεται "κατευθυντήριες γραμμές" για τον επόμενο προϋπολογισμό, αναδεικνύεται η έλλειψη κοινής πολιτικής βούλησης των τριών πυλώνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχουμε το Συμβούλιο, το οποίο χαράζει διαφορετική κάθε φορά πολιτική, χωρίς συνέχεια και χωρίς να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, την Επιτροπή να προσπαθεί να βάλει μία τάξη στο συνεχές χάος που δημιουργείται από τις διαφοροποιήσεις του Συμβουλίου και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που παραπονιέται γιατί οι προηγούμενοι δύο δεν κάνουν αυτά που λένε.

Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που ονειρεύεστε; Αυτή είναι η κινητήριος δύναμη της Ευρώπης;
Κάθε χρόνο στην ίδια συζήτηση, για το ίδιο αντικείμενο, τονίζουμε την τήρηση των δεσμεύσεων και των νομικών υποχρεώσεων από πλευράς του Συμβουλίου, της Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ώστε να μην υπονομευτεί ούτε να καθυστερήσει η πληρωμή των ενδιαφερομένων. Και μετά, υποκριτικά αλλά με στόμφο, μιλάμε για επενδύσεις, ανάπτυξη, απασχόληση, επιχειρηματικότητα, εσωτερική και εξωτερική αλληλεγγύη.

Ας αφήσουμε κατά μέρους τα ευχολόγια και ας ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα. Υπάρχουν ακόμα χώρες που μαστίζονται από την κρίση και την φτώχεια, Κράτη-Μέλη της Ένωσης της αλληλεγγύης και της ισότητας".

Χρυσή Αὐγή

Ζητούν χρηματοδότηση από την Ε.Ε. για την φιλοξενία των λαθρομεταναστών αυτοί που δήθεν θα τους έστελναν στο Βερολίνο!

Το θέατρο του παραλόγου παίζεται τις τελευταίες μέρες στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ, με παλινωδίες και αντικρουόμενες τοποθετήσεις στελεχών της οι οποίες προκαλούν άλλοτε το γέλιο και άλλοτε τη θυμηδία της ελληνικής κοινής γνώμης.
Η είδηση της μετάβασης την Πέμπτη, της αναπληρώτριας υπουργού για θέματα μετανάστευσης Τ. Χριστοδουλοπούλου στις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα στο Συμβούλιο των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου θα παρουσιάσει τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, έρχεται να προσθέσει ακόμη μια κωμική παράσταση του θιάσου της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου.

 
Σύμφωνα με δημοσιογραφικά ρεπορτάζ,  η Τ. Χριστοδουλοπούλου «αναμένεται να θέσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης αίτημα για εκ νέου χρηματοδότηση από τα ειδικά ταμεία για τη δημιουργία ανοιχτών δομών φιλοξενίας και τη στήριξη μορφών ένταξης, να συζητήσει τρόπους εναλλακτικής κράτησης και να ζητήσει ενίσχυση των υπηρεσιών ασύλου και των δομών υποδοχής, με έμφαση στις ευάλωτες ομάδες μεταναστών και προσφύγων». Η προ ολίγων ημερών εμπλοκή του ονόματός της στην διαταγή απελευθέρωσης των λαθρομεταναστών από τα κέντρα κράτησης, δεν άφηνε άλλωστε περιθώρια αμφιβολιών για τις επερχόμενες ενέργειές της.

Εντούτοις, εκείνο το οποίο προκαλεί αλγεινή εντύπωση και αποδεικνύει εν πολλοίς τις ψευδεπίγραφες διακηρύξεις και την εξαπάτηση του Ελληνικού Λαού από την κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι μόλις προ ολίγων ημερών ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος προειδοποιούσε (με το γνωστό σπαρταριστό ύφος) τους Γερμανούς πως αν εξακολουθήσουν να τηρούν σκληρή στάση κατά τις διαπραγματεύσεις στο Eurogroup, θα έστελνε μερικές χιλιάδες λαθρομεταναστών να πλημμυρίσουν το Βερολίνο!

Η δήλωση Καμμένου έτυχε θερμής -έως αποθεωτικής- υποδοχής στα ελεγχόμενα εγχώρια μέσα μαζικής εξαπάτησης, παρά το γεγονός ότι η αξιοπιστία της κινούνταν στα επίπεδα της εξίσου αστείας δήλωσης για το Κούγκι στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. «Δεν σχολιάζω δηλώσεις που αποβλέπουν στην άσκηση πίεσης στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση», απάντησε η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης  Κριστίνε Βιρτζ. Πιο οξείς όμως, υπήρξαν οι εκπρόσωποι των γερμανικών κομμάτων: «πρόκειται για απαράδεκτη δήλωση», ανέφερε ο εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών, ενώ ο εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών σημείωσε πως «οι τεντυμπόικες εκφράσεις του υπουργού άμυνας είναι απαράδεκτες τη στιγμή που ένα τρίτο πακέτο βοήθειας γίνεται όλο και πιθανότερο, τέτοιες δηλώσεις είναι διπλά βλακώδεις»!

Η αυριανή παρουσίαση των θέσεων της κυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ για τη μεταναστευτική πολιτική από την Τ. Χριστοδουλοπούλου στις Βρυξέλλες, αφήνει διπλά εκτεθειμένο τον Π. Καμμένο. Από μια γραφική υπουργική φιγούρα θα εξελιχθεί σε γελωτοποιό της Ευρώπης, εισερχόμενος πια επάξια σε σκληρό πόκερ ανταγωνισμού με τον έτερο κωμικό, υπουργό των Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη.

Συμπερασματικά, η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν εφαρμόζει μια συμβατή με τα ελληνικά συμφέροντα μεταναστευτική πολιτική -πόσο μάλλον να στείλει λαθρομετανάστες στο Βερολίνο ως μοχλό πίεσης.-, αλλά αντίθετα, σπεύδει στις Βρυξέλλες επαιτώντας επιπλέον χρηματοδότηση για την υποδοχή και φιλοξενία νέων καραβιών λαθρομεταναστών, που εισέρχονται κατά χιλιάδες σε ένα Κράτος-οπερέτα.

Χρυσή Αὐγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου