" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016

Θά ὑπῆρχε κράτος, ἄν δέν ὑπῆρχε η Χρυσῆ Αὐγή; Ἀποκαταστάθηκε σέ μηδέν χρόνο τό ἄγαλμα τοῦ Κολοκοτρώνη - Φωτογραφίες

Θα υπήρχε κράτος, αν δεν υπήρχε η Χρυσή Αυγή; Αποκαταστάθηκε σε μηδέν χρόνο το άγαλμα του Κολοκοτρώνη - Φωτογραφίες

Λίγες ώρες πριν λήξει το τελεσίγραφο της Χρυσής Αυγής, οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων έσπευσαν να αποκαταστήσουν το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην οδό Σταδίου.

Υπενθυμίζουμε ότι συριζαίοι και αναρχικοί είχαν βεβηλώσει το μνημείο του Γέρου του Μοριά κατά την διάρκεια των εκφυλισμένων εκδηλώσεων του gay-pride και μέχρι σήμερα δεν είχε ενδιαφερθεί κανείς για την αποκατάστασή του.


Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων ο Ηλίας Κασιδιάρης κατήγγειλε με σφοδρότητα τον Καμίνη για την ανυπαρξία του και έθεσε τελεσίγραφο στις αρμόδιες υπηρεσίες: "Ή μέχρι την Δευτέρα καθαρίζετε το άγαλμα ή το καθαρίζουμε εμείς και μετά θα λέτε ότι έχουμε υποκαταστήσει την δημοτική αρχή".


Λίγες ώρες πριν την λήξη του τελεσιγράφου - και συγκεκριμένα το μεσημέρι της Κυριακής - το άγαλμα αποκαταστάθηκε και ειδικά συνεργεία εξαφάνισαν τα εκφυλισμένα σύμβολα που προσέβαλλαν την ιστορική μνήμη των Ελλήνων.  

Το ρητορικό ερώτημα που προκύπτει είναι: Θα υπήρχε κράτος (έστω και σε αυτή την μορφή της οπερέτας) αν δεν υπήρχε ο φόβος της Χρυσής Αυγής;Χρυσῆ Αὐγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου