" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο, 14 Μαΐου 2016

«Ἔνοχοι μόνο ἐπειδή βοηθᾶμε τούς δικούς μας ἀνθρώπους»

 
Η κομμουνίστρια δήμαρχος της Μαδρίτης, Manuela Carmena, απέτυχε στην προσπάθειά της να αναγκάσει το Hogar Social Madrid («Κοινωνικό Σπίτι Μαδρίτης» ή HSM) να εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις του στην πόλη. Το έργο του Hogar Social Madrid γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2014, ως μια εθνικιστική κατάληψη. Διάβασε άρθρο εδώ.

Το HSM χρησιμοποιεί το κτίριο ως χώρο αποθήκευσης και διαμονής για άπορους Ισπανούς, αλλά η αντίθεσή της ομάδας στην εισβολή των λαθρομεταναστών τους έχει φέρει σε αντίθεση με την 72χρονη Carmena.
 
Ἑλ.Αἰ. :Τί φριχτό,ἀπαίσιο,τέρας εἶναι τοῦτο ! ! ! Στό πρόσωπό της φαίνεται ἡ μαύρη κουμμουνιστική ψυχή της...
  
Ως αποτέλεσμα, η Carmena (φώτο), η οποία ισχυρίζεται ότι έχει παραιτηθεί από μέλος του Partido Comunista de España (Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας, PCE), υπέβαλλε μια πρόταση στην πιο πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Μαδρίτης ζητώντας την έξωση του HSM από το κατεχόμενο κτίριο του.

Ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, περίπου τριάντα μέλη του HSM διαδήλωναν έξω από το κτίριο, με δύο από τα πιο εξέχοντα μέλη τους να έχουν δεθεί με αλυσίδες στα κάγκελα του κτιρίου.

Τα άλλα μέλη του HSM ξεδίπλωσαν ένα πανό που έγραφε «Ένοχοι μόνο επειδή βοηθάμε τους δικούς μας ανθρώπους».

 
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Jorge García Castaño είπε ότι το HSM "χρησιμοποιεί το κτίριο για να παίρνει και να παραδίδει τρόφιμα, αλλά αυτό είναι ένα κάλυμμα για τις βίαιες δραστηριότητες του". Αυτές οι "βίαιες δραστηριότητες", όπως ισχυρίστηκε, περιλαμβάνουν "επιθέσεις, απειλές και εκφοβισμό κατά προσώπων λόγω εθνοτικής καταγωγής, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού και προπαγανδιστικές εκστρατείες με συνθήματα όπως «τρομοκράτες Καλώς ήρθατε»."

Ο Castaño κατηγόρησε επίσης το HSM ότι «ποινικοποιεί ολόκληρη την μουσουλμανική κοινότητα και τα εκατομμύρια των ανθρώπων που, φεύγουν εξ αιτίας του πολέμου."

Παρά αυτές τις στομφώδεις, κοινότυπες και υπερβολικές δηλώσεις, κανένα μέλος του HSM δεν έχει καταδικαστεί για εγκλήματα, και, όπως το κίνημα τονίζει στη σελίδα του στο Facebook, η μόνη βία σε οποιαδήποτε από τις δημόσιες εμφανίσεις του είχε προέλθει από την άκρα αριστερά.

 
Παρά τις προσπάθειές τους, η προσπάθεια έξωσης του HSM απέτυχε να συγκεντρώσει αρκετές ψήφους για να περάσει και η οργάνωση-που έχει εκδιωχθεί από άλλες κτιριακές εγκαταστάσεις, -είναι ασφαλής προς το παρόν.

Το HSM δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών στη σελίδα του στο Facebook που δείχνουν ακριβώς τι κάνουν, βοηθώντας ηλικιωμένους και άπορους να επιβιώσουν. Οι εθνικιστές του HSM έχουν ορκιστεί να συνεχίσουν το έργο τους, ό,τι και να γίνει – ενώ σταθερά αυξάνονται σε αριθμό η υποστήριξη και οι ακτιβιστές.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου