" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΑΡΩΝΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΑ – ΔΙΨΗΦΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΗΝ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!


Στη δημοσιότητα βγήκαν κομμάτια της μεγάλης δημοσκόπησης του καθηγητή Πανά για την εφημερίδα «Μακελειό». Στα στοιχεία αυτά για πρώτη φορά αποτυπώνεται ορθώς η νέα τροπή που έχει πάρει το πολιτικό σκηνικό, όσον αφορά τουλάχιστον την Χρυσή Αυγή και την εκρηκτική της άνοδο. Συγκεκριμένα βγήκαν τα στοιχεία που αφορούν την Κεντρική Μακεδονία, μία περιοχή παραδοσιακά «γαλάζια», και την Κρήτη, μία περιοχή παραδοσιακά «πράσινη».

Στην Κεντρική Μακεδονία, η ΝΔ συνεχίζει να κρατάει τα ηνία, όπως και στις εκλογές του Ιανουαρίου, έχοντας όμως υποστεί καθίζηση. Η Χρυσή Αυγή από την άλλη καταγράφει διψήφιο ποσοστό στην περιοχή. Συγκεκριμένα άνευ αναγωγής επί των εγκύρων, η Χρυσή Αυγή παίρνει 9,3% καταγράφοντας «διπλό σκορ» με τον τέταρτο.

Στην Κρήτη, στην οποία η Χρυσή Αυγή είχε καταγράψει τα χαμηλότερα ποσοστά πανελληνίως, αυτή η εικόνα δείχνει να έχει αλλάξει, μιας και οι Κρήτες δείχνουν να θυμούνται το ένδοξο παρελθόν τους, ξυπνώντας από την ραστώνη στην οποία τους είχαν ρίξει τα καθεστωτικά λαμόγια. Έτσι η Χρυσή Αυγή φαίνεται να καταλαμβάνει την τρίτη θέση με ποσοστό 5,4%, που φτάνει το 6% με την πρέπουσα αναγωγή.


Αυτό δείχνει ότι η Χρυσή Αυγή καταγράφει αλματώδη άνοδο σε ολόκληρη την Ελλάδα, όντας αναμφισβήτητα η τρίτη πολιτική δύναμη του τόπου, με μεγάλη διαφορά από τον ασθμαίνοντα τέταρτο.

Με δεδομένο ότι τα δύο πρώτα κόμματα θα συμπράξουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αυτό καθιστά την Χρυσή Αυγή Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Χρυσῆ Αὐγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου