" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

Μέ ἀγρότες τῆς περιοχῆς Ἀργολίδος συναντήθηκε ὁ βουλευτής Γ. Γαλέος

Με αγρότες του Λάλουκα και των γύρω χωριών συναντήθηκε χθες, ο βουλευτής Αργολίδας Γιώργος Γαλέος. 
Οι παραγωγοί, του εξέθεσαν μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν ήδη ή που πρόκειται να δημιουργηθούν λόγω των νέων μέτρων που αποφασίσθηκε να επιβληθούν και ψηφίσθηκαν στην Βουλή, από τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Νέα Δημοκρατία. 

 «Οι απλήρωτες αποζημιώσεις των ΨΕΑ, δημιουργούν συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στα αγροτικά νοικοκυριά», είπαν στον βουλευτή οι αγρότες του Λάλουκα και του ζήτησαν να συμβάλλει ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πληρωμής των αποζημιώσεων. Οι αγρότες επέμειναν ιδιαίτερα στην ανάγκη «να μην εφαρμοσθούν τα καταστροφικά για τους μικρούς καλλιεργητές μέτρα της αύξησης της τιμής των καυσίμων λόγω διακοπής της επιδότησης των τιμών των καυσίμων και κυρίως το μέτρο της φορολόγησης του εισοδήματός τους από το πρώτο ευρώ». 

Του μίλησαν ακόμη για το θέμα της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΓΑ.


Ο βουλευτής Αργολίδας δεν περιορίσθηκε να τους ακούει αλλά συμμετείχε ενεργά στη συζήτηση και τους τόνισε ότι «κορυφαίο στοιχείο της αναπτυξιακής πρότασης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι η στροφή προς την πρωτογενή παραγωγή και η διασφάλιση της αυτάρκειας τροφίμων για τους Έλληνες. Κατά συνέπεια, η ανάδειξη του αγρότη επαγγελματία σε πρωτεύουσα ομάδα ενδιαφέροντος». 

Τους θύμισε ότι «η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν ψήφισε κανένα μνημονιακό νόμο» και σαν οικονομολόγος τους διαβεβαίωσε ότι «η πολιτική των κομμάτων που στηρίζουν την υποταγή στις εντολές των ξένων κέντρων, είναι αδιέξοδο και οδηγεί σε φτωχοποίηση των αγροτών και αδιέξοδο στην οικονομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου