" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο, 1 Αυγούστου 2015

ΚΑΙΑΔΑΣ ΤΟ «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ» ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!


dromokaiteio_3

Σκηνές τριτοκοσμικές με δραματικούς πρωταγωνιστές τόσο τους ασθενείς όσο και τους εργαζόμενους εκτυλίσσονται στο ένα εκ των δύο μεγάλων ψυχιατρικών νοσοκομείων της Αττικής, στο Δρομοκαΐτειο, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Έλλειψη πόρων, προσωπικού, υλικών, φαγητού και εκτίναξη του αριθμού των εισαγωγών είναι η σκληρή καθημερινότητα στο ψυχιατρικό νοσοκομείο που βιώνουν ένοικοι και προσωπικό και η οποία επιβαρύνει περαιτέρω τον ούτως ή άλλως απαιτητικό και ιδιαίτερο ρόλο του.

«Το Δρομοκαϊτειο εφημερεύει για όλη τη χώρα δύο ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα και Πέμπτη) και εισάγει 30-40 ασθενείς σε κάθε εφημερία. Οι ασθενείς που εισάγονται εκ των οποίων το 70% με εισαγγελική παραγγελία για εγκλεισμό, είναι πολύ περισσότεροι από τις διαθέσιμες για κάθε εφημερία κλίνες. Για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της εφημερίας δεσμεύεται το σύνολο των κλινών του Νοσοκομείου. Έτσι, νεοεισερχόμενοι ασθενείς -οξέα περιστατικά, νοσηλεύονται σε Νοσηλευτικά Τμήματα χρονίων πασχόντων ή στο Γηροψυχιατρικό Τμήμα (αν και νέοι σε ηλικία) ή στο τμήμα μέσης Νοσηλείας» περιγράφει η ΠΟΕΔΗΝ το σκηνικό που διαμορφώνεται στο Δρομοκαΐτειο, μετά τις εφημερίες του. 
 
Το διαιτολόγιο των ασθενών στο νοσοκομείο προσαρμόστηκε στα νέα οικονομικά δεδομένα, με το μενού να περιλαμβάνει αραιά και που κρέας, ψάρι, λαχανικά. Στους δε ξενώνες και τις άλλες στέγες διαβίωσης οι αποασυλοποιημένοι ψυχικά ασθενείς βάζουν από την τσέπη τους τα χρήματα για να αγοράσουν φαγητό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου