" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015

Ο ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ Ν. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ 63

Γράφει ο Σ. Παιδάκος

Ακόμη ηχούν στ’ αυτιά μου τα μεστά λόγια του αρχηγού μας, από τη  συζήτηση, σε επίπεδο αρχηγών, στην ολομέλεια της βουλής. Πέρα από την ομιλία του αρχηγού μας, αυτό που συνέβη, για άλλη μία φορά, ήταν ο απόλυτος εξευτελισμός των θεσμών. Αρχηγοί να αλληλοκατηγορούνται για το ποιος έφταιξε περισσότερο και ποιος πέτυχε περισσότερα. Οι ρητορικές κορώνες έδιναν και έπαιρναν συνοδευόμενες βέβαια από τα ανάλογα παλαμάκια. Θα περίμενε κανείς πως η κρισιμότητα των επιτελουμένων επί της Πατρίδος μας, θα απαιτούσε και την ανάλογη προσοχή από πλευράς βουλευτών. Αντί αυτού είδαμε κατά την ομιλία του αρχηγού μας, τα περισσότερα των βουλευτικών εδράνων να είναι άδεια. Αυτό συνέβη με τους βουλευτές των περισσοτέρων  κομμάτων, πλην Χρυσής Αυγής, που γέμιζαν τα έδρανα όταν ερχόταν η σειρά του εκάστοτε αρχηγού τους να μιλήσει, ώστε ο τελευταίος να εισπράττει και  τα  ανάλογα επιφωνήματα και χειροκροτήματα. Αυτό το οικτρό θέαμα συνεχίστηκε και στις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών, κάτι που δεν ακολούθησε βέβαια η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, και προτίμησε να αποχωρήσει αξιοπρεπώς. Η εικόνα των υπολοίπων αρχηγών να είναι ανάξια λόγου, ένας αξιοθρήνητος πρωθυπουργός, ένας αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης να πνέει τα λοίσθια, ένας υπουργός συγκυβερνήτης να βρίσκεται στον κόσμο των ιδεών και των θαυμάτων.

Παράνομα υπογράφτηκαν τα μνημόνια, όπως απέδειξε ο αρχηγός μας με το άρθρο 28 του Συντάγματος. Παράνομα εφαρμόστηκαν από τις τότε κυβερνήσεις, όπως θα εφαρμοστούν και από τη σημερινό. Ο αρχηγός μας τόνισε και κάτι άλλο σημαντικό κατά την ομιλία του. Ανέφερε την πιθανότητα της ρήξεως με τους δανειστές, κάτι που πέρασε απαρατήρητο και από τους υπολοίπους αρχηγούς αλλά και από τα ΜΜΕ. Αγαπητοί αναγνώστες είναι ολοφάνερο ότι τα δανεικά δεν αποπληρώνονται με δανεικά. Είναι ολοφάνερη η φτωχοποίηση του λαού μας που αυξάνεται μέρα προς μέρα. Δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί αυτό.

Διαρκές το έγκλημα εις βάρος του Ελληνικού Λαού, κάτι βέβαια που θα νιώσουν πολύ χειρότερα απ’ ότι εμείς , οι μέλλουσες γενιές των Ελλήνων. Κανενός τ’ αυτί δεν ίδρωσε μέσα στη βουλή, από τα λόγια που εκτοξεύτηκαν από πλευράς του αρχηγού μας. Κανένας τους δεν νοιάστηκε για το αύριο της Ελλάδας και των Ελλήνων. Όλοι τους κόπτονται για το σήμερα, όχι βέβαια για εμάς τα πόπολα, αλλά για τους εαυτούς τους. Ο Ελληνικός λαός τιμώρησε τον Σαμαρά για τα ψέματα και τις επιλογές του. Η ίδια τιμωρία αναμένει και τον σημερινό πρωθυπουργό.

Δεν θα είναι σε βάθος χρόνου η μέρα που η Χρυσή Αυγή, εκτός της δικαίωσης που θα επέλθει για αυτήν και τα λεγόμενά της, θα κληθεί να αναλάβει τα ηνία της Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου