" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο, 2 Μαΐου 2015

POLITICO: ΤΡΕΛΗ ΑΝΟΔΙΚΗ ΚΟΥΡΣΑ ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ


xrysh_aygh_simaies

Γράφει ο Αντίοχος

Ανάλυση της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, κάνει το γνωστό αμερικανικό site “Politico”, στην ευρωπαϊκή του έκδοση. Εις ότι αφορά το οικονομικό πρόβλημα, επισημαίνει ότι η λύση του μπορεί να έρθει από τις κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά αμφιβάλλει για τις πραγματικές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις ιδιωτικοποιήσεις και τη θέληση για συνεργασία με τους Κινέζους, καταλήγοντας ως εξής: «Ο νέος δρόμος μεταξιού της Κίνας μπορεί να σώσει την Ελλάδα, αλλά με τη μόνη προϋπόθεση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αφήσει τις κινεζικές επενδύσεις να αναζωογονήσουν τις υποδομές της χώρας».

Εις ότι αφορά το πολιτικό μέρος, φέρνει ως παράδειγμα την άλλη πλευρά του λιμανιού, το Πέραμα, όπου σύμφωνα με το Politico «η ανεργία μαστίζει την περιοχή που δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στον ανταγωνισμό της Ρουμανίας και της Τουρκίας. Με αποτέλεσμα ακραίες πολιτικές ομάδες να ελέγχουν τις στρατιές των εξαθλιωμένων ανέργων, με τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής να σημειώνουν τρελή ανοδική κούρσα».

Κάτι που ασφαλώς ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα. Διότι, στις τελευταίες εκλογές οι άνεργοι ψήφισαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία τον ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες. Ωστόσο, έχουν περάσει ήδη τρεις μήνες από την άνοδό του στην εξουσία και αν ακόμα καταφέρνουν οι Τσιπροκαμμένοι να παραμυθιάζουν τον υπόλοιπο κόσμο με την δήθεν… «σκληρή διαπραγμάτευση» και τις δήθεν… «κόκκινες γραμμές», οι άνεργοι που εξακολουθούν να παραμένουν άνεργοι, δεν ξεγελιούνται. Λογικό είναι, λοιπόν, οι άνθρωποι αυτοί να καταφεύγουν στην τελευταία τους ελπίδα, που δε μπορεί να είναι άλλη από την Χρυσή Αυγή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου