" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΦΙΣΩΝ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


main25

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Το πρωί της 21ης Απριλίου, ξημέρωσε μια αλλιώτικη μέρα στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας. Βλέπετε, την προηγούμενη νύχτα κάποιοι φρόντισαν να γεμίσουν την πόλη με εκατοντάδες αφίσες του Γεωργίου Παπαδοπούλου.

Ωστόσο, όσο περνούσε η μέρα, οι αφίσες εξαφανίζονταν μυστηριωδώς, μέχρι που έμειναν μόνο αυτές που κολλήθηκαν γύρω από την Κεντρική Πλατεία της πόλης. Το μυστήριο πύκνωνε από το γεγονός, ότι δεν υπήρχαν πουθενά υπολείμματα των αφισών, όπως συμβαίνει όταν κάποιοι αντιφρονούντες τις σκίζουν βιαστικά. Έλλειπαν ολόκληρες!

Εν τέλει, το βράδυ λύθηκε το μυστήριο. Ένας ηλικιωμένος κύριος σηκώθηκε από την καρέκλα του στο καφενείο, κατευθύνθηκε σε κολώνα που ήταν κολλημένη μια αφίσα και μπροστά στα μάτια εκατοντάδων θαμώνων της πλατείας άρχισε να την ξεκολλάει προσεχτικά, θα ’λεγα με χειρουργική ακρίβεια. Μετά τον πρώτο αιφνιδιασμό, κάποιος του φώναξε: «Μπάρμπα, γιατί τη σκίζεις την αφίσα;», για να εισπράξει την εξής απάντηση: «Όλοι πήρανε στα σπίτια τους. Να μην πάρω κι εγώ μία;».

Συστήνω, λοιπόν, σε αυτούς που τις κόλλησαν, του χρόνου τέτοιον καιρό να βγάλουν περισσότερες, να περάσουν πρώτα από τα σπίτια και τα μαγαζιά να μοιράσουν κι όσες περισσέψουν να τις κολλήσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου