" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

Γιώργος Κατρούγκαλος: Ο εισαγγελέας φυλακών δεν μπορεί να καθορίζει την σύνθεση της Βουλής - 2 ΒΙΝΤΕΟ καί Χρήστος Παππάς: Να πάψει ο εισαγγελέας να εμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία της Βουλής - ΒΙΝΤΕΟ

Γιώργος Κατρούγκαλος: Ο εισαγγελέας φυλακών δεν μπορεί να καθορίζει την σύνθεση της Βουλής - 2 ΒΙΝΤΕΟ

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος τοποθετήθηκε σήμερα δύο φορές για το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με τις απαγορεύσεις του Εισαγγελέα Φυλακών στους παράνομα προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να προσέλθουν στην Βουλή και να ασκήσουν τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα.

Ο έγκριτος συνταγματολόγος μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 τόνισε: "Η πρόεδρος της Βουλής είναι στο στόχαστρο μιας άδικης κριτικής επί ενός θέματος που και εγώ είχα τοποθετηθεί. Η κα Κωνσταντοπούλου λέει κάτι το αυτονόητο. Ενόψει της διάκρισης των εξουσιών ΔΕΝ μπορεί να είναι στην διακριτική ευχέρεια του εισαγγελέα άλλοτε να επιτρέπει και άλλοτε να απαγορεύει σε ορισμένους βουλευτές... Θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες στη Βουλή. Δεν μπορεί ο εισαγγελέας να προσδιορίζει το αποτέλεσμα μιας ψηφοφορίας."Την ίδια θέση επανέλαβε λίγο αργότερα και στην ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ επισημαίνοντας: "Δεν πρέπει ο εισαγγελέας να έχει την δυνατότητα να προκαθορίζει την σύνθεση της Βουλής. Γιατί αν ο εισαγγελέας άλλοτε μπορεί να επιτρέπει και άλλοτε να απαγορεύει σε ορισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να έρχονται και να συμμετέχουν στις διαδικασίες της Βουλής, έχει την δυνατότητα να προδιαμορφώνει το αποτέλεσμα. Αυτό είναι αντίθετο στην διάκριση των εξουσιών".


Είναι σαφές ότι οι παράνομες αποφάσεις του Εισαγγελέα Φυλακών Κορυδαλλού καταλύουν το Σύνταγμα, το Πολίτευμα και την Λαϊκή Κυριαρχία, καθώς κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παρεμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία της Βουλής και να στερεί σε νομίμως εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού Λαού να ασκούν τα καθήκοντά τους.

 Διαβάστε επίσης: Να γιατί τρέμουν οι απατεώνες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Με 148 ψήφους είχε περάσει το νομοσχέδιο για τα διόδια του Μπόμπολα!

Χρυσή Αὐγή


Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 

"Η απαγόρευση σε εκλεγμένους βουλευτές να ψηφίζουν και να συμμετέχουν σε συνεδριάσεις της Βουλής καταπατά την λαϊκή ετυμηγορία και καταλύει το Σύνταγμα.

Απαιτούμε να πάψει πια αυτή η κοροϊδία, η οποία στόχο έχει να πλήξει την τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας. Απαιτούμε να πάψει η δικαστική εξουσία να παρεμβαίνει στην νομοθετική, όπως παρενέβη η εκτελεστική εξουσία, δηλαδή Σαμαράς, Βενιζέλος και λοιποί στην δικαστική εξουσία τον Σεπτέμβριο του 2013.


Να σταματήσει πια αυτή η κοροϊδία, να αποκατασταθεί η νομιμότητα, το Σύνταγμα και η Λαϊκή Κυριαρχία!"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου