" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

Σ.Παναγούλης: "Παράνομος ο αποκλεισμός της ΧΑ από τα κανάλια - Ειδικό δικαστήριο για Σαμαρά, Βενιζέλο και ΓΑΠ" (vid)

"KINHMA KATAΓΡΑΦΗΣ ΗΛΙΘΙΩΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Ο Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ"


Ο  υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Β' Αθηνών ιστορικό στέλεχος της αριστεράς  και αδελφός του Αλέκου Παναγούλη, Στάθης Παναγούλης προκαλεί πολιτικό σεισμό σε συνέντευξή του, όπου ζητά Ειδικό Δικαστήριο για του Α.Σαμαρά, Γ.Παπανδρέου και Ε.Βενιζέλο, και θεωρεί παράνομο τον αποκλεισμό της ΧΑ από τα καναλια.

Θεωρεί ότι πρέπει να επανεξεταστούν οι άδειες των καναλιών, και θέτει θέμα για την δανειοδότησή τους με "δανεικά και αγύριστα", δάνεια τα οποία πληρώνει με αίμα ο ελληνικός λαός.

Τονίζει πως όταν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα αναλάβει ο ίδιος προσωπικά πρωτοβουλία να δοθεί  στην δημοσιότητα και στον Ελληνικό και Κυπριακό Λαό το περιβόητο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τον Φάκελο της Κύπρου που για πρώτη φορά μετά από 26 χρόνια από την ημέρα που έκλεισε και παραδόθηκε το πόρισμα παρέμεινε κλειστό και επτασφράγιστο κρατικό απόρρητο εθνικό μυστικό*.

Αποστάσεις όμως διακριτικά και με προσοχή κρατά από τις δημόσιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ  και για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων αλλά και στις τρέχουσες εξελίξεις με το Κυπριακό ζήτημα και την προσπάθεια που γίνεται για την επιβολή ενός νέου δεύτερου σχεδίου Ανάν.

Θέτει θέμα για τα δάνεια των «μεγάλων» τηλεοπτικών σταθμών ενώ ξεκάθαρα αποκαλύπτει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έτοιμο σχέδιο και νόμο για την επαναδειοδότηση από μηδενική βάση όλων των τηλεοπτικών συχνοτήτων.  «Αν δεν συγκρουστεί ο Αλ. Τσίπρας με τους καναλάρχες, θα έχει την ίδια τύχη που είχε και ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Καραμανλής. Η διαπλοκή πρέπει να τελειώσει.

Δεν μπορεί ούτε ο Μπόμπολας, ούτε ο Αλαφούζος, ούτε ο Κυριακού, ούτε ο Κοντομηνάς να είναι πάνω από το νόμο. Το ραδιοτηλεοπτικό οφείλει να ασκεί το θεσμικό του ρόλο, να καλούνται όλα τα κόμματα και όλοι οι υποψήφιοι» λέει χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στον αποκλεισμό του τρίτου κόμματος της χώρας με βάση τις πρόσφατες ευρωεκλογές, του Λαϊκού Συνδέσμου.

Μείζον όμως είναι το πολιτικό ζήτημα που ανοίγει ο κ. Παναγούλης, ο οποίος θέτει ξεκάθαρα πλέον λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες στην Ελλάδα, θέμα παραπομπής στο ειδικό δικαστήριο των κ. Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλου.

Την ίδια άποψη έχει και για τον Γιώργο Παπανδρέου, τονίζοντας πως «ουδείς στην Ελλάδα έχει το ακαταδίωκτο. “Ολοι πρέπει να λογοδοτήσουν στον Ελληνικό λαό». Τεκμηριώνοντας την άποψή του αυτή προχωρά ένα βήμα πιο πέρα και θέτει και μια σειρά άλλων ζητημάτων, τονίζοντας με έμφαση πως πρέπει να αναζητηθούν όχι μόνο πολιτικές και ποινικές ευθύνες αλλά και να δώσουν αυτά που οφείλουν και απέκτησαν -αν αποδειχθεί – παράνομα!

«Πρέπει και οφείλουν να λογοδοτήσουν Σαμαράς και Βενιζέλος. Να παραπεμφθούν στην Ελληνική δικαιοσύνη. Πρέπει να γίνουν εξεταστικές επιτροπές για να ελεγχθούν όλοι αυτοί οι υπεύθυνοι για την τραγωδία και την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει ο τόπος!  Να δώσουν πίσω τα χρήματα στα δημόσια ταμεία η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ! Χρωστάνε 150 εκαομμύρια ευρώ ο ένας και 150 εκατομμύρια ευρώ ο άλλος. Αυτά τα λεφτά είναι των Ελλήνων και χάθηκαν! Δεν θα τα δώσουν ποτέ πίσω.
Αυτά τα λεφτά είναι χαμένα. Ο Ελληνικός λαός τα πληρώνει αυτά. Χρωστάνε στο δημόσιο και οι δυο (Σαμαράς – Βενιζέλος), ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.» αναφέρει μεταξύ άλλων στην συνέντευξη-ποταμό που παραχώρησε.

Ο κ. Στάθης Παναγούλης κάνει λόγο για χούντα τονίζοντας χαρακτηριστικά. «Έχουμε κοινοβουλευτική χούντα. Όχι δημοκρατία. Η Βουλή δεν λειτουργεί. Ο Παπούλιας έχει παραβιάσει πολλές φορές το Σύνταγμα. το έκανε συστηματικά.»

Το σημείο όμως που αναμένεται να ξεσηκώσει μεγάλες αντιδράσεις  είναι η τοποθέτηση του για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας πως αυτό που συμβαίνει με τον αποκλεισμό του τρίτου κόμματος είναι παράνομο!

Συγκεκριμένα αναφέρει «Έχω μεγάλες πολιτικές και ιδεολογικές διαφωνίες με την Χρυσή Αυγή αλλά είναι λάθος αυτός ο αποκλεισμός τους από τα κανάλια και τον δημόσιο λόγο. Η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα.

Είτε το θέλουμε, είτε όχι!» και συνεχίζει για να συμπληρώσει  «ο υποψήφιος τους στο δήμος της Αθήνας πήρε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό! για τον δήμο.» και αναφέροντας και άλλα θέματα που αφορούν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής επισημαίνει ότι «Οι ψηφοφόροι της Χ.Α δεν είναι φασίστες! Είναι θυμωμένος λαός και οφείλουμε να σταθούμε δίπλα του και όχι να τους απομονώνουμε!…Η Δημοκρατία δεν εκδικείται. Η Δημοκρατία χαμογελά και προχωρά μπροστά»

«Μετά το 1974 όλα τα κόμματα έχουν εγκληματήσει!  Πρέπει να σταματήσει το πάρτι εδώ και 30 – 40 χρόνια! θα ελεγχθούν όλοι και αυτό είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν τα κάνει αυτά θα καταβαραθρωθεί!»

defencenet 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου