" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014

Από πού κρατάει η σκούφια του Φαλακρού!

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι Νέοι
  Θυμίζω την ανάρτηση      Για να μαθαίνουμε   (16-12-2012)*
 
Τα επώνυμα Δέντε και Σάρδας συναντώνται μόνον ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Το Δέντε κάνει και Δένδε, Δένδες, Δένδιος, Δένδιας, αλλά μπορεί και να γίνει μετατροπή του αρχικού Δέλτα σε Ταυ. Δηλαδή από Δένδε σε Τέντε. (Η μετατροπή σε Θήτα δεν είναι καθόλου συνηθισμένη). 
 
Ο κ. Νίκος Δένδιας ως γνωστόν έχει δηλώσει: «Είμαι Έλληνας, χριστιανός ορθόδοξος, πατέρας 2 παιδιών, εγγονός και δισέγγονος ιερέα. Έχω αρκετούς φίλους τέκτονες, καθώς στην Κέρκυρα ο τεκτονισμός έχει μεγάλη παράδοση. Αλλά ο ίδιος δεν είμαι τέκτονας».
 
Καλά αυτό δεν είναι τίποτα. Σε όλους μπορεί να συμβεί.Εδώ ο Σέσιλ από τη Ρόδο, (Cecil John Rhodes) , ήταν υιός   «αιδεσιμότατου της αγγλικανική εκκλησίας». Και εκείνος, δεν ήταν ούτε εβραίος ούτε μασόνος. 
 
Ως προς το «Έλληνας», και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Τσενάι το ίδιο λένε.
 Άσε δε τον Μαρδοχαίο Φριζή που έπεσε  και για την πατρίδα. 
 
Για τον διορισμό του Ν.Δένδια στο υπουργείο Άμυνας στην ιστοσελίδα του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή αναρτήθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι: "τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων πληροφορήθηκαν με έκδηλη οργή και αγανάκτηση την είδηση της ανάληψης της θέσης του υπουργού Εθνικής Άμυνας από τον πλέον αποτυχημένο υπουργό της Χούντας Σαμαρά, τον δεδηλωμένο φιλομασόνο Ν. Δένδια, που είναι γνωστό τοις πάσι, ότι αποτελεί έναν από τους πιο έμπιστους ανθρώπους των αμερικανοσιωνιστών εντολέων της Χούντας. Η Χούντα Σαμαρά βαίνει σιωνιστικότερη ακόμη και αυτής της κυβέρνησης του Ισραήλ!".
 
*Περισσότερα για τα εβραϊκά επώνυμα στο: 
http://ellhn.e-e-e.gr/books/assets/onomatology_hebrew.pdf
πηγη 

 ΕΒΡΑΪΚΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΟΣ
 
ΜΕΡΙΚΑ ΕΒΡΑΪΚΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ Ή ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ Ή ΩΣ ΠΟΛΥ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΑΣ ΜΟΝΟΝ ΕΒΡΑΪΚΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΕΤΣΙ  
ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ Καμχῆ, Καλδερών, Μάγιο ΚΑΙ Πάρδο ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ Ή ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ.,ΤΟ Δελμέδιγο ΜΟΝΟΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΤΟ Καπέτα ΚΑΙ Ἀτούν, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΒΡΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΟ Ταραμπουλούς ΜΟΝΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΟ Τζιβρέ ΜΟΝΟΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, ΤΟ Ἀλχαδέφ, Οὔνιο, Καπελούτο, Νοτρίκα, Γκαλάντε, Κοδρόν, Ταρίκα, Σοριάνο, Ἀμάτο, Ἀσζαραντέλ, Πίχα, Πιζάντε, Σαρχόν ΜΕΤΑΞΥ ΜΟΝΟΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΤΟ Δέντε ΚΑΙ Σάρδας ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Το Δέντε κάνει και Δένδε, Δένδες, Δένδιος, Δένδιας, αλλά μπορεί και να γίνει μετατροπή του αρχικού Δέλτα σε Ταυ. Δηλαδή από Δένδε σε Τέντε. Η μετατροπή σε Θήτα δεν είναι καθόλου συνηθισμένη. 
 
Το Καπελούτο, μπορεί να εκτραπεί και σε Καπελούζο και Κοπελούζο.
Περισσότερα στο http://ellhn.e-e-e.gr/books/assets/onomatology_hebrew.pdf
  
Έναν Καμχή, ονόματι Μάριο Διδάκτορα της Φιλοσοφίας (PhD) από την Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) και με υποτροφία Fullbright τον θυμάμαι το 1984 που ήταν κολλητός του Βάρφη. Από το 1985 μέχρι τον Απρίλιο του 2011 ήταν στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πρώτα ήταν υποδιευθυντής και Διευθυντής του γραφείου του Επιτρόπου Γ. Βάρφη.Διετέλεσε επίσης Διευθυντής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (1996-2001) και Σύμβουλος στη Γενική Διεύθυνση Τύπου και Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Πολιτικής.        
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου