" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

Τα πρώτα αισχρά δείγματα διοικητικής εποπτείας του Δένδια στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα πρώτα αισχρά δείγματα διοικητικής εποπτείας του Δένδια στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Δεν πέρασαν λίγες ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του Δένδια στο Υπουργείο Άμυνας και ήδη τα πρώτα δείγματα παλαιοκομματικής, πολιτικάντικης διοίκησης έκαναν και πάλι την εμφάνιση τους, αρχής γενομένης  στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) στα οποία προΐστανται διοικητικά το Υπουργείο του Δένδια και οικονομικά ως κύριος μέτοχος το Υπουργείο Οικονομικών.

Πριν από λίγες εβδομάδες με τροπολογία στον νόμο «Φάροι, Στρατολογία και άλλες διατάξεις» ψηφίστηκε στην Βουλή πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου των εργαζομένων του ομίλου ΕΑΣ. Το πρόγραμμα αυτό «παρότρυνε» το προσωπικό της εταιρίας για έξοδο με την καταβολή διπλάσιας αποζημίωσης από την νόμιμη, ήτοι σε σύνολο περίπου 30.000 ευρώ. Το πρόγραμμα υποτίθεται ότι αφορούσε κατά προτίμηση διοικητικό προσωπικό, έτσι ώστε να μειωθεί ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων του ομίλου και να γίνει πιο προσιτό το ξεπούλημα της εταιρίας σε ξένα συμφέροντα που ήδη έχουν προεπιλεγεί από το Μέγαρο Μαξίμου.

Το κόστος της εθελουσίας εξόδου προϋπολογίσθηκε σε 6,5 εκατ. ευρώ και πολλοί διοικητικοί υπάλληλοι και στελέχη της εταιρίας, ιδιαίτερα αυτοί που βρίσκονται λίγο διάστημα προ της συνταξιοδότησης, έκαναν χρήση του σχετικού νόμου. Οι εγκάθετοι όμως του Δένδια και της Γεννηματά στα ΕΑΣ, ήτοι ο δνων σύμβουλος Χριστογιάννης Σωτήρης, πρώην στέλεχος της BP, και ο πρόεδρος Ιωάννης Δεμίρης, απόστρατος και κατά τα λεγόμενα του ανήκων στην «παρέα» του Μεγάρου Μαξίμου, έπραξαν αυτό που έχουν μάθει τόσα χρόνια  ως ανήκοντες στην κομματική νομενκλατούρα των φαύλων πολιτικάντηδων. Επέτρεψαν στους «κολλητούς» τους να κάνουν χρήση της εθελουσίας εξόδου (έχουμε τα ονόματα στην διάθεση της «όποιας» δικαιοσύνης), καρπώθηκαν αυτοί οι «κολλητοί» την αυξημένη αποζημίωση και επέστρεψαν την επομένη στα ΕΑΣ, μέσω εργολαβικής εταιρίας ενοικίασης εργαζομένων (τα στοιχεία στην διάθεση της «δικαιοσύνης»).

Εννοείται και εξυπακούεται για κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο ότι αυτοί που εξέρχονται των ΕΑΣ, κάνοντας χρήση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου, δεν εξυπηρετούσαν πλέον επιχειρησιακές και λειτουργικές ανάγκες της εταιρίας. Η επαναπρόσληψη τους λοιπόν στις ίδιες θέσεις αποτελεί ένα μνημείο φαυλότητας της διοίκησης της εταιρίας αλλά και της διοικητικής εποπτείας του Υπουργείου Άμυνας.

Δεν έφτασε όμως αυτό για να κλείσει ο κύκλος φαυλότητας των δοτών του Μαξίμου και του Υπουργείου στα ΕΑΣ. Ο διευθύνον σύμβουλος, ο οποίος όπως προαναφέραμε προέρχεται από την BP, προχώρησε σε προσλήψεις, προσλήψεις σε μη παραγωγικές θέσεις, 6 νέων διοικητικών στελεχών που προέρχονται από την πρώην του εταιρία. Για αυτές τις προσλήψεις εννοείται ότι δεν ακολουθήθηκαν διαφανείς διαδικασίες αξιολόγησης και πρόσληψης και καλείται τώρα ο δύσμοιρος Έλληνας φορολογούμενος, αφού πλήρωσε με 6,5 εκ. το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, να πληρώσει και τους κολλητούς του συμβούλου Χριστογιάννη από την BP. 

Αυτό είναι, μεταξύ άλλων, το "success story" των φαύλων πολιτικάντηδων στην Αμυντική Βιομηχανία. Ένα "success story" πλήρους αποδιοργάνωσης και ξεπουλήματος το οποίο ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια, και εξ όσων διαφαίνεται θα ολοκληρώσει μετ’ επιτυχίας ο Δένδιας μαζί με την Γεννηματά. 
  
Γ. Λιναρδής

Χρυσή Αυγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου