" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014

ΓΕΡΜΑΝΑΡΙΑ: ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ! ΟΛΟΙ ΚΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ…


tsipras

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος.

Μετά τις μυστικές συναντήσεις (στο Βερολίνο, στην έδρα τους…) των μερκελικών υπουργών με τους… μέλλοντες υπουργούς της (αν και όταν…) κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που επιβεβαιώθηκαν από τους συριζαίους αλλά χαρακτηρίστηκαν… «άτυπες», έρχεται τώρα υψηλόβαθμος Γερμανός αξιωματούχος να επιβεβαιώσει και να εξηγήσει το νταραβέρι της φράου Μέρκελ με το παρδαλό συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ, με συνέντευξή του στο Reuters:

«Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το πώς σκέφτεται η αντιπολίτευση, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να αναλάβει τη διακυβέρνηση της Ελλάδας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει συναντηθεί τουλάχιστον τρεις φορές με το πρώην στέλεχος της ΕΚΤ και νυν υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας Γεργκ Άσμουσεν. Ο κ. Τσίπρας έχει επίσης συναντηθεί με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Στόχος της Γερμανίας είναι να μετριάσει τις πολιτικές επιδιώξεις του κ. Τσίπρα σε περίπτωση που αναλάβει την εξουσία. Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συμπεριφερθεί πολύ ρεαλιστικά στις περιοχές όπου επικράτησε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου».

Παράλληλα, ο Γενς Μπαστιάν, Γερμανός οικονομολόγος που εργάζεται στην Αθήνα και ανήκε στην ομάδα δράσης της Κομισιόν για την τεχνική στήριξη των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα (της διαβόητης Task Force), δήλωσε στο ίδιο μέσο:

«Οι Γερμανοί εξακολουθούν να στηρίζουν το Σαμαρά και το Βενιζέλο, αλλά εξετάζουν και επιλογές στο πλαίσιο του Plan B».

Για να καταλήξει ως εξής το σχετικό ρεπορτάζ του διεθνούς πρακτορείου:

«Και όμως, η έλευση του ριζοσπάστη αριστερού στην εξουσία δεν θα πυροδοτήσει τώρα τον ίδιο πανικό που θα προκαλούσε τον Ιούνιο του 2012, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ φαινόταν στα πρόθυρα μιας επανάστασης».
Κι αν μετά απ’ αυτά κι απ’ τα προηγηθέντα, βρεθούν κάποιοι να εμπιστευτούν τον ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζοντας ότι θα… σκίσει το Μνημόνιο και θα ακολουθήσει άλλη πολιτική, βοήθειά τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου