" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

Δ. Κουκούτσης: Διαταράσσεται η δημόσια τάξη και ασφάλεια με την νομιμοποίηση συγκεκριμένων θρησκευτικών ομάδων - ΒΙΝΤΕΟ

Δ. Κουκούτσης: Διαταράσσεται η δημόσια τάξη και ασφάλεια με την νομιμοποίηση συγκεκριμένων θρησκευτικών ομάδων - ΒΙΝΤΕΟ


Ο Συναγωνιστής Δημήτρης Κουκούτσης κατά την δευτερολογία του στο νομοσχέδιο για τις θρησκευτικές κοινότητες απάντησε στο παραλήρημα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη καλώντας τους εβραίους εν Ελλάδι να τον στηρίξουν γιατί υπεραμύνεται με φανατισμό για την μη φορολόγησή τους.


Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο άρθρο 7 με το οποίο έχουν θέσει το οικονομικό υπόβαθρο των «κοινοτήτων». Έτσι το νομικό πρόσωπο μπορεί να δεχτεί πάσης φύσεως εισφορές καθώς και δάνεια από τράπεζες του εξωτερικού. Είναι προφανές ότι δεν τους έχει ξεφύγει αυτή η παράμετρος, για' αυτό πρόσεξαν ώστε να καλύψουν όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων των νομικών μορφωμάτων που θα δημιουργηθούν. Με τον τρόπο αυτό η κάθε μια από αυτές τις ομάδες, θα μπορεί ελεύθερα να χρηματοδοτείται από κέντρα του εξωτερικού τα οποία δεν θα μπορούν να ελεγθούν, προκειμένου να επιδοθεί σε ένα σύνολο σκοπών που δεν θα ελέγχετε ποτέ, όπως δεν γίνετε σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Στο άρθρο 9 τα νομικά πρόσωπα, δικαιούνται να ιδρύουν, να οργανώνουν και να λειτουργούν οπουδήποτε μέσα στην Επικράτεια, εκτός από χώρους λατρείας, συνάθροισης κλπ ιδιωτικά σχολεία, εκπαιδευτήρια, ραδιοφωνικούς σταθμούς, ΜΚΟ  και μάλιστα ρητά, χωρίς την ανάγκη οποιασδήποτε ερμηνείας των διατάξεων του νόμου.

Έτσι από την πλασματική λειτουργία μιας ομάδας αλλοδαπών ακτιβιστών που θα ονομαστεί για ευνόητους λόγους «θρησκευτική» ώστε να πάρει την έγκριση ενός νομικού μορφώματος, περνάμε σε όλο το πλέγμα των κοινωνικών δραστηριοτήτων της που είναι η χρηματοδότηση, με τρόπους που θυμίζουν νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ΜΚΟ, χορηγίες) και φτάνουμε μέχρι το ξέπλυμα του χρήματος αυτού με διάφορες άλλες γνωστές μεθόδους (λειτουργία σταθμών, φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, εράνων κλπ).


Η ευκολία της ίδρυσης ενός τέτοιου προσώπου, δεν αντιμετωπίζει και την αντίστοιχη ευκολία στη διάλυσή του. Εκεί, θέλετε να είστε αυστηροί. Έτσι, με το άρθρο 11 ορίζετε ότι «σε εξαιρετικές περιπτώσεις και μόνο εφόσον συντρέχουν λόγοι διασάλευσης της δημόσιας τάξης κατόπιν αιτήσεως της εποπτέυουσας αρχής ή του εισαγγελέα πρωτοδικών μπορεί να ανασταλεί η λειτουργία του νομικού προσώπου και να σφραγιστούν προσωρινά και για ένα 6μηνο μόνο οι εγκαταστάσεις του. Αν αυτό θεωρείτε ότι είναι ασφαλιστική δικλείδα, εμείς λέμε το αντίθετο.

Αν ο Εισαγγελέας θεωρούσε ότι υφίσταται ζήτημα δημοσίας ασφάλειας με την ύπαρξη αυτών των ομάδων, θα έπρεπε να είχε συγκινηθεί νωρίτερα, δηλαδή μέχρι σήμερα, όταν χωρίς να υπάρχει καν η έννοια του θρησκευτικού νομικού προσώπου, επιτρέπει δημόσιες προσευχές μουσουλμάνων στο Σύνταγμα, όταν ανέχεται παράνομα τζαμιά που δεν πληρούν καμία διάταξη ασφαλείας ή όταν γοητεύεται από την πολυπολιτισμικότητα των σιιτών που αυτομαστιγώνονται με χατζάρες στους δρόμους του Πειραιά. Άρα η διάταξη αυτή αποτελεί ένα ακόμα άλλοθι για την ανεξέλεγκτη λειτουργία των θρησκευτικών κοινοτήτων και όχι εχέγγυο ασφάλειας της δημόσιας τάξης.
Το γεγονός ότι οι διατάξεις αυτές δεν εφαρμόζονται για τα κατεστημένα στην Ελλάδα θρησκεύματα  (άρθρο 16) αποδεικνύει πόσο δίκαιο έχουμε να διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απαράδεκτη πρωτοβουλία σας να αναμοχλεύσετε τα πάθη, ακόμα και μεταξύ των πιστών του ίδιου δόγματος. 

Όπως είδαμε με το Υπόμνημα που κατέθεσε ο κ. Λοβέρδος με ημερομηνία 24/9/2014, ζητάει να συμπεριλάβετε την «Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία- Πατριαρχείο Κιέβου» και ήδη αρχίζουν, πριν ακόμα ψηφιστεί να δημιουργούνται έριδες.


Η εν λόγω Εκκλησία θεωρείται σχισματική, δημιουργήθηκε το 1992, μετά την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, είναι μια από τις 4 ορθόδοξες Εκκλησίες της Ουκρανίας και αποτελεί την επίσημη εκκλησία των «φιλοδυτικών» , την οποία δεν αναγνωρίζει η Ρωσία ούτε το επίσημο Πατριαρχείο της Μόσχας. 
Τι θα κάνει ο κ. Υπουργός; Θα την εντάξει σε κείνες που δεν απαιτείται να προβούν σε καμία διαδικασία αναγνώρισης ή όχι; Και αν το κάνει με ποια κριτήρια θα γίνει αυτό; Αν δεν το κάνει θα δυσαρεστηθούν ή όχι μόνο οι φίλοι σας από την Ουκρανία και εκείνοι με τους οποίους ο αρχηγός σας χαριεντιζόταν εν μέσω πολέμου, για να δηλώσει την αφοσίωσή του στους δυτικούς συμμάχους του, κόντρα στη Ρωσία.


Βλέπουμε λοιπόν ότι ανοίγετε τους ασκούς του Αιόλου με αυτές σας τις ενέργειες, οι οποίες έχουν προεκτάσεις οικονομικές, κοινωνικές, ακόμα και διεθνών σχέσεων της χώρας, για να μην αναφέρουμε την επιστολή που λάβατε από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης, που όπως γνωρίζετε υπάγεται ως Αυτοκέφαλη απευθείας στο Πατριαρχείο.
 
Ένα ενδιαφέρον ερώτημα στο οποίο δεν έχετε απαντήσει, πιθανώς επειδή δεν ερωτηθήκατε είναι εάν όλο αυτό το σχέδιο που φέρνετε το συζητήσατε με την ηγεσία της Ελλαδικής Εκκλησίας. Αν το συζητήσατε ποια είναι η γνώμη τους, δεδομένου ότι δεν είδαμε στην Επιτροπή την Ελλαδική Εκκλησία να εκπροσωπείται. Από σχετικές επαφές που κάναμε εμείς προκύπτει ότι δεν έχουν ιδέα για το νομοσχέδιο. Έτσι θεωρείτε ότι πρέπει να γίνεται η διαβούλευση σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα;  

Το πιο σημαντικό το άφησε για το τέλος. Για να είναι πιο αυθεντικό, το επανέλαβε από την ίδια την Αιτιολογική Έκθεση του νομοσχεδίου, στο άρθρο 28: «.Οι Σοφολογιώτατοι Μουφτήδες Θράκης σε αλλεπάλληλες συναντήσεις και επιστολές τους έχουν θέσει το ζήτημα της αναβάθμισης των Μουσουλμανικών Ιεροσπουδαστηρίων και, γενικότερα, της υποστήριξης της θρησκευτικής εκπαίδευσης και ταυτότητας των Μουσουλμάνων της Θράκης στο πλαίσιο που καθορίζει το Σύνταγμα. Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανταποκρινόμενος στο αίτημα των Σοφολογιωτάτων Μουφτήδων συνέστησε με την Υπουργική Απόφαση 27147/Α3/27-2-2013 την «Επιτροπή για την αναβάθμιση του θρησκευτικού εκπαιδευτικού συστήματος της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης αποτελούμενη από 7 διακεκριμένους Θεολόγους και εκπαιδευτικούς (εκ των οποίων οι 6 μουσουλμάνοι) με στόχο να υποβληθεί σχετική επιστημονική εισήγηση.»

Διαβάστε και τι εισηγήθηκε η «Επιτροπή» των μουσουλμάνων, το οποίο ασφαλώς έγινε δεκτό και συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο:


«Η Ελλάδα δεν διαθέτει ένα πλήρες και ολοκληρωμένο σύστημα για τη μουσουλμανική θρησκευτική εκπαίδευση αντίστοιχο με το σύστημα που προβλέπεται για την ορθόδοξη θρησκευτική εκπαίδευση.Το αποτέλεσμα της ανυπαρξίας πλήρους και ολοκληρωμένου συστήματος υποχρεώνει τους Έλληνες πολίτες που είναι μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης να αναζητούν σε άλλες χώρες τη γνώση για τη θρησκεία τους. Το γεγονός αυτό συνιστά έλλειψη εις βάρος της μουσουλμανικής μειονότητας ενώ παραδίδει την ευθύνη για την εκπαίδευση των θρησκευτικών λειτουργών της μουσουλμανικής μειονότητας σε ιδρύματα/θεσμούς άλλων χωρών. Ως εκ τούτου είναι δίκαιο και απολύτως σύμφωνο με το Σύνταγμα, η Ελληνική Πολιτεία να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση ενός πλήρους και ολοκληρωμένου συστήματος για τη μουσουλμανική θρησκευτική εκπαίδευση... Ο στόχος είναι η ισότιμη ένταξη στη Γενική Εκπαίδευση, ώστε τα μουσουλμανικά Ιεροσπουδαστήρια να έχουν όλα τα σχετικά οφέλη με την ταυτόχρονη διατήρηση του ιδιαίτερου και πολύτιμου θρησκευτικού τους χαρακτήρα προς όφελος τόσο της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης όσο και της ελληνικής κοινωνίας ευρύτερα.»

Ανακεφαλαιώνουμε: Αυτοί που λένε από μόνοι τους ότι αισθάνονται τούρκοι αν και είναι Έλληνες πολίτες, κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης, αυτοί που υποδέχονται με τιμές αρχηγού κράτους κάθε υπαλληλάκο του Νταβούτογλου που περιοδεύει στη Θράκη, αυτοί που ιδρύουν την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, σύμφωνα με το νομοσχέδιο αναγκάζονται (!) να αναζητούν τη  θρησκευτική γνώση σε άλλες χώρες (Τουρκία) και το γεγονός αυτό συνιστά έλλειψη σε βάρος της μειονότητας και για το σκοπό αυτό, οφείλει, η Ελλάδα, να φτιάξει ιεροσπουδαστήρια, ώστε όσοι επιθυμούν να μετατραπούν από απλούς πιστούς σε τζιχαντιστές (όπως ακριβώς συμβαίνει στις άλλες δυτικές χώρες), να μπορούν πλέον να το κάνουν, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν από τη χώρα τους!


Ακόμα και αν δεν γίνει αυτό όμως, η ύπαρξη δεκάδων «θρησκευτικών κοινοτήτων» διαφόρων σεκτών εκτός των σουνιτών της Θράκης (σιίτες, ουαχαμπίτες, αλεβίτες κλπ) καθώς και τα παρακλάδια τους, θα μας εξασφαλίσουν πολλές και σίγουρες εστίες αιματηρών συγκρούσεων, όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις δυτικές χώρες, συγκρούσεις που είχαμε αποφύγει ως δια μαγείας, μέχρι σήμερα. Αν σε αυτούς προσθέσετε και όλους τους υπόλοιπους (σιχ, ινδουιστές και.. λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις) που αντιμάχονται μέχρι θανάτου μεταξύ τους, θα έχετε το εκρηκτικό μείγμα που αναζητούσατε για τα επόμενα χρόνια της κρίσης.

Καλούμε ακόμα και τώρα, πριν να είναι πολύ αργά, να αποσύρετε αυτό το νομικό έκτρωμα και εφόσον θέλετε να δημιουργήσετε νομοθεσία, να ξαναρχίσετε τη διαβούλευση και να το φέρετε πάλι στην κανονική Ολομέλεια. Αν από την άλλη θεωρείτε ότι δεν θα προλάβετε να το πράξετε, να ξέρετε ότι είναι το μόνο στο οποίο συμφωνούμε. Ευτυχώς που η τρισχιλιετής πορεία του Ελληνισμού και η δυσχιλιετής πορεία της Ορθοδοξίας είναι τόσο τρανές που θα αντέξουν ένα ακόμα προδοτικό νομοσχέδιό σας.

 Χρυσή Αὐγή 

Διαβάστε σχετικά : Scientology Boys: Σαμαράς, Λοβέρδος, Βενιζέλος, Arseni Yatseniouk ουκρανοποιούν την Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου