" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΛΕΡΩΜΕΝΗ Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ Κ. ΠΕΛΕΓΡΙΝΗ!


ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ Η ΜΑΝΙΑΣΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

 pelefgrinis1__article

Ο προκλητικότατος πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Πελεγρίνης σε ομιλία που έκανε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος, θεωρώντας, προφανώς, ότι υποδύεται ακόμη τον ηθοποιό σε θεατρική παράσταση επιτέθηκε χυδαία εναντίον της Χρυσής Αυγής λέγοντας: «Προτιμώ ένα Πανεπιστήμιο με φοιτητές ζωντανούς, να προσπαθώ να τους πείσω και να με προπηλακίζουν, από ένα Πανεπιστήμιο στο οποίο έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή και θα το έχει διαβρώσει. Ο μόνος χώρος που δεν έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή είναι το Πανεπιστήμιο». 
 
Eνω στην συνέχεια, πρόσθεσε ότι «Υπάρχουν φοιτητές Χρυσαυγίτες και καθηγητές Χρυσαυγίτες, αλλά είναι ως πρόσωπα, δεν υπάρχει κίνηση ή ρεύμα».
Ας δούμε λιγάκι, αυτοί που επιτίθενται στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, γιατί επιτίθενται τελικά εναντίον μας με τόση θέρμη.
 
Το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατηγορεί τον κ. Πελεγρίνη για οικονομική κακοδιαχείριση, που είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί απώλεια 70 εκατ. ευρώ μέσα σε 2 χρόνια.
Οπως αναφέρεται στην έκθεση, το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών με το οποίο βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα ο Πρύτανης, έκρινε ότι στον ισολογισμό που κατέθεσε παρουσιάζονται ελλειπή στοιχεία, λανθασμένες εγγραφές και ευρύτερα καταλογίζεται σε βάρος του κ. Πελεγρίνη πως δεν μεριμνά για την προστασία της σημαντικής περιουσίας του ιδρύματος. 
Παράλληλα, στην έκθεση σημειώνεται πως στο Πανεπιστήμιο Αθηνών γνωστή εμπορική επιχείρηση που νοικιάζει γωνιακό κτίριο του ιδρύματος στο κέντρο της Αθήνας χρωστά περίπου 1,2 εκατ. ευρώ, αλλά το ίδρυμα επί χρόνια δεν εισπράττει ενοίκια. (Πηγή: Καθημερινή).
Χαρακτηριστικά, υπάρχουν οφειλές προς το ίδρυμα από το 2000, με την υψηλότερη όλων τις περίπου 300.000, από μισθώματα και λογαριασμούς που δεν έχουν εισπραχθεί. Για τον λόγο αυτό το συμβούλιο κατά πλειοψηφία δεν ενέκρινε τον ισολογισμό του 2012, ενώ επισημαίνει πως «κατά τα οικονομικά έτη 2011 και 2012 η περιουσία του ΕΚΠΑ μειώθηκε κατά 37.105.103,54 ευρώ και 33.598.372,77 ευρώ αντιστοίχως -σύνολο 70,7 εκατ. ευρώ κατά τη διετία- από ζημίες του χαρτοφυλακίου κινητών αξιών. Από τις ζημίες αυτές, 6.704.588,07 ευρώ προέρχονται από την “αναγκαστική” διαχείριση της ΤτΕ κατά το PSI και οι υπόλοιπες από διαχείριση του χαρτοφυλακίου από τις υπηρεσίες του πανεπιστημίου». 
Ειδικότερα, σύμφωνα με το συμβούλιο, στον ισολογισμό του 2012:
 
• Δεν διατίθενται επαρκή στοιχεία για την οικονομική διαχείριση και οικονομικά αποτελέσματα των συμμετοχών (το ΕΚΠΑ είναι μόνος ή κύριος μέτοχος) του πανεπιστημίου στις συνδεδεμένες επιχειρήσεις (σημείωση: πρόκειται για δύο επιχειρήσεις που αναφέρονται στο έγγραφο του συμβουλίου), με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η αποτίμηση των πραγματικών αποτελεσμάτων χρήσεως και της καθαρής θέσης του ιδρύματος.
• Στον ισολογισμό υπάρχουν λανθασμένες εγγραφές, κατά παραδοχήν και του πρύτανη, και εγγραφές χωρίς επίσημα στοιχεία.

• Παλαιές απαιτήσεις του ΑΕΙ μετακυλίονται επί πολλά έτη από ισολογισμό σε ισολογισμό κ.ο.κ. χωρίς επικαιροποίηση και χωρίς αιτιολόγηση.

• Δεν παρέχονται πληροφορίες για τις ενέργειες στις οποίες προέβη το ΑΕΙ για την είσπραξη οφειλών και την προστασία της περιουσίας του ΑΕΙ.

Ενδεικτικά, ως περιπτώσεις κακής διαχείρισης παρουσιάζονται τα εξής:

• Δεν προσκομίσθηκαν οι ισολογισμοί συνδεδεμένων εταιρειών στις οποίες το ΑΕΙ είναι κύριος ή/και μόνος μέτοχος και οι οφειλές προς το ΕΚΠΑ καταχωρίζονται χωρίς επεξήγηση και χωρίς επικαιροποίηση.

• Στη σελ. 56 του Απολογισμού 2012, εμφανίζεται εγγραφή 545.000 ευρώ ως «έσοδα από…»· στο τέλος όμως του έτους, όπως αναγράφεται στην αντίστοιχη στήλη, δεν έχει εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ.

• Για το ακίνητο Καπνικαρέας 19, του οποίου το ΕΚΠΑ είναι ιδιοκτήτης κατά 50%, εμφανίζεται οφειλή τεκμαρτού μισθώματος από το 2007 ποσού ύψους 167.109,05 ευρώ. Το ΕΚΠΑ κατέθεσε αγωγή στις 14/7/2011 κατά των συνιδιοκτητών και ζητεί να καταβληθεί το ποσόν των 769.205,12 ευρώ για οφειλές από το 2003 έως το 2011. Ο ισολογισμός δεν είναι ενήμερος με τα ποσά που διεκδικεί το ΕΚΠΑ ούτε αναφέρεται το σημερινό ύψος της οφειλής.

• Στο πεδίο υπάρχουν εγγραφές οφειλών από το έτος 2000 για μισθώματα και ρεύμα ύψους έως και, κατά περίπτωση, 298.339,58 ευρώ.

• Εγγράφεται οφειλή εμπορικής εταιρείας ύψους 816.157,95 ευρώ από μισθώματα που δεν κατεβλήθησαν. Το ύψος της οφειλής υποδηλώνει την επί μακρόν ύπαρξη προβλήματος είσπραξης μισθωμάτων, χωρίς να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες είσπραξής τους. Ο πρύτανης ενημέρωσε πως το σύνολο της οφειλής της εταιρείας ανέρχεται σε 1.186.092,16 ευρώ και πως στις 29/7/2013 μετέβη δικαστικός επιμελητής για την έξωση…
 
Αν αληθεύουν όλα αυτά τότε είναι μεγάλη μας τιμή που και ο κ. Πελεγρίνης είναι εναντίον μας.
Θα ανησυχούσαμε αν μας υποστήριζε…
Ωστόσο του χρωστάμε μια απάντηση στα όσα πιστεύει για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και το “οργανωμένο φοιτητικό κίνημα”
 
Είναι πολιτική επιλογή της Χρυσής Αυγής να απέχει από το γελοίο πανηγύρι των φοιτητικών εκλογών που έχει μετατρέψει το ελληνικό πανεπιστήμιο σε τσίρκο κομματικών αντιπαραθέσεων. Πάγιος στόχος μας να ξαναγίνουν τα πανεπιστήμια χώροι επιστημονικής έρευνας και εθνικής παιδείας, απαλλαγμένοι από τους εγκάθετους της κομματοκρατίας.
 
 
Ελλάς Αιώνιον : Το όργιο κακοδιαχείρισης στα Πανεπιστήμια,και των οικονομικών σκανδάλων που ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, έχει ως πρωταγωνιστές ( σύμπτωση ή σύμπτωμα; ) άτομα από τον ευρύτερο χώρο της " αριστεράς" ! Μιας αριστεράς που ως φαίνεται έχει ως κύρια ...φιλοσοφία της με ποιόν τρόπο να γεμίζει τις τσέπες της αρμέγοντας κυριολεκτικά τα κρατικά ταμεία! Από την μεταπολίτευση και μέχρι σήμερα το μόνο που σίγουρα συμβαινει σ' αυτό το κράτος είναι η αποδόμηση των Πάντων και ο θησαυρισμός συγκεκριμένης μερίδας πολιτών που όλως τυχαίως συγκαταλέγονται στον χώρο του "συνταγματικού" τόξου, υπερηφανευόμενοι για τις ...αριστερές τους "ιδεολογίες" ... 
Θυμάστε την δίωξη που ασκήθηκε στον καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας, βουλευτή του (τ)σύριζα και εκ της ηγετικής του ομάδας ("σκιώδης" υπουργός οικονομίας) Γ.Σταθάκη για υπεξαίρεση και απώλεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ από την διαχείριση κονδυλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης σε διάφορες χρονικές φάσεις που απλώνονται από το 1996 έως το 2004, ο οποίος παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων; Μαζί του επίσης κατηγορούνται ακόμη 17 καθηγητές ! Φυσικά τον εν λόγω όταν ζητήθηκε η άρση της βουλευτικής του ασυλείας οι συνταγματικοί τοξοβόλοι έκριναν πως δεν συντρέχει κανείς λόγος ( ασχέτως τι λέει η δικαιοσύνη η οποία του άσκησε δίωξη και τον παρέπεμψε σε δίκη) για την άρση ! Έτσι χαίρει της προστασίας των "συνταγματικών" δημοκράταρων κάποιος που ζημίωσε οικονομικά το ελληνικό κράτος εκατοντάδες εκατομμύρια και το σοβαρότερο ίσως όλων,αυτός υποτ΄'ιθεται πως είναι καθηγητής Πανεπιστημίου και διδάσκει τα παιδιά μας ! Τί άραγε ; Την ρεμούλα και την αρπαχτή; Και κυρίως τα διδάσκει τον τρόπο του να γλυτώσουν από την σπάθα της δικαιοσύνης γινόμενοι "συνταγματικοί" " δημοκρατικοί" βο(υ)λευτάδες που δεν θα μπορεί να τους αγγίξει ΤΙΠΟΤΑ !!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου