" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013

Επελαύνει το Εθνικιστικό Κίνημα..Σε απόσταση λιγότερη του 10% από την πρώτη θέση και συντριπτική υπεροχή του στους νέους ψηφοφόρους!! Και όλα αυτά σε δημοσκόπηση αριστερών... 
Δεν υπάρχει πολιτική ομάδα που πονάει περισσότερο για την άνοδο της Χρυσής Αυγής από τους αριστεριστές. Ιδιαιτέρως η «Εφημερίδα των Φωτομοντάζ», έχει επιδείξει υπερβάλλων ζήλο στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής με την διενέργεια ακόμα και κακόγουστων φωτομοντάζ, τα οποία επιχείρησαν να παρουσιάσουν ως ειδήσεις.
Και όμως, ακόμα και αυτή η εφημερίδα δεν μπορεί να κρύψει την δυναμική της Χρυσής Αυγής. Ακόμα και το διακομματικό χάλκευμα της δήθεν ανάκαμψης του ΠΑΣΟΚ δεν αρκεί για να κρύψει τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Ένα στοιχείο δε που πονάει ακόμα περισσότερο τους αριστεριστές είναι ότι η Χρυσή Αυγή είναι δεύτερη στις ηλικιακές ομάδες του ενεργού πληθυσμού, δηλαδή από 18 μέχρι 44.
Συγκεκριμένα τα ποσοστά των κομμάτων με αναγωγή έχουν ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 23,5%
ΝΔ: 21,5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 14,5%
ΠΑΣΟΚ: 7,5%
ΚΚΕ: 6,5%
ΑΝ.ΕΛ: 4,5%
ΔΗΜΑΡ: 3,5%


 
Ενώ στην ηλικιακή ομάδα 18 – 29 η εκτίμηση ψήφου έχει ως εξής:
 
ΣΥΡΙΖΑ: 21% 
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 14%
ΝΔ: 12%
ΚΚΕ: 8%
ΑΝ.ΕΛ: 4%
ΠΑΣΟΚ: 3%
ΔΗΜΑΡ: 4%
 
Ενώ από 30 – 44 η εκτίμηση ψήφου είναι:
 
ΣΥΡΙΖΑ: 21%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 16%
ΝΔ: 15%
ΚΚΕ: 5%
ΑΝΕΛ: 5%
ΠΑΣΟΚ: 4%
ΔΗΜΑΡ: 2%
 
Οι συσπειρώσεις των κομμάτων δείχνουν ότι το μέλλον προβλέπεται ζοφερό τόσο για την ΝΔ, όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας έναν από τους λόγους της συμμαχίας των δύο κομμάτων. Συγκεκριμένα η ΝΔ εμφανίζει συσπείρωση 62% με το 11% των ψηφοφόρων της να μετακινείται προς την Χρυσή Αυγή, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει συσπείρωση 64% με το 7% των ψηφοφόρων του να έρχεται προς την Χρυσή Αυγή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου