" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ BBC ΠΟΥ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ


Με σπουδές στον κινέζικο πολιτισμό και με διαδρομή ως ανταποκριτής του ΒBC στη Μέση Ανατολή, ο Tim Franks είναι ο Άγγλος που μπήκε όπως ισχυρίστηκε κρυφά σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής και να καταγράψει την ομιλία μέλους που αναφέρεται στην επίθεση στον Δημήτρη Στρατούλη.

Ένας Εβραίος ανταποκριτής στη Μέση Ανατολή
Ο Tim Franks δουλεύει επί 20 χρόνια στο BBC. Ήταν ανταποκριτής στην Ουάσιγκτον κατά τις επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου το 2001, στη συνέχεια εργάστηκε ως ανταποκριτής στην Ευρώπη με έδρα τις Βρυξέλλες ενώ υπήρξε και ανταποκριτής για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με έδρα την Ιερουσαλήμ.
Όμως, η αποχώρησή του από την Ιερουσαλήμ το 2010 μετά από 3,5 χρόνια παραμονής εκεί έγινε εν μέσω καταγγελιών για την αντικειμενικότητά του: ο Tim Franks είναι Εβραίος, μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει σπουδάσει στην εβραϊκή οργάνωση νέων Habonim Dror. Ο ίδιος αποχωρώντας για να επιστρέψει στο Λονδίνο δήλωσε πως αισθανόταν βαθιά προσβεβλημένος από τις φήμες ότι η τοποθέτησή του στην περιοχή έγινε προκειμένου το BBC να κάνει μια εξυπηρέτηση στο ισχυρό ισραηλινό λόμπι. Ο Τim Franks, μάλιστα, ανέφερε πως κατηγορήθηκε ότι είχε πολιτική ατζέντα. Οι Παλαιστίνιοι είχαν επανειλημμένως διαμαρτυρηθεί πως η κάλυψη των γεγονότων στη Μέση Ανατολή στηριζόταν κυρίως στην ισραηλινή άποψη. Μάλιστα είχε γίνει και διαδήλωση Παλαιστινίων έξω από τα γραφεία του BBC στο Μάντσεστερ.
Aπό το αθλητικό ρεπορτάζ στη Χρυσή Αυγή
Η επιστροφή στο Λονδίνο – όπου και γεννήθηκε- το έφερε στη θέση του παρουσιαστή του «Newshour» στο BBC World Service radio, αλλά και της εκπομπής συνεντεύξεων «Hardtalk» στο BBC World. Επιπλέον, καλύπτει και το αθλητικό ρεπορτάζ στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του BBC. O Tim Franks έχει σπουδάσει κινέζικο πολιτισμό στο Oxford University.

από :   makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου